11 Temmuz 2014 Cuma

Sağlıklı Beslenme Ve Yaşamak Üzerine - #5


Sağlıklı Beslenmek Ve Yaşamak Üzerine yazı dizimin önceki yazılarını burada bulabilirsiniz...

Geçen haftaki yazımda en son Ödem Problemi için bir tariften bahsetmiştim. Ve ödem aslında kilo vermemizde en büyük engel demiştim, burada...

Bu haftaki konum ise, bir gazetenin sağlık köşesindeki yazıda verilmiş birkaç güzellik tarifi olacak. Ben beğendim, umarım sizler de beğenirsiniz... İyi okumalar. :)



Babam geçen hafta başında Bursa'da iken "Güzellik Sırrınız Mutfakta" yazısını görmüş gazetenin bir sayfasında. Sonra "Sen böyle şeyleri sever ve denersin, senin için kestim." diye benim için gazete sayfasının yukarıdaki yazısını kesip getirmiş... Sağolasın babacım. :) Geçen haftadan bu yana, bugünkü sağlık yazımın vakti geldi de yazıyorum yani... Gazete 30 Haziran 2014 ertesinin gazetesiymiş sanırım, çünkü tam o yazının arkasında Kosta Rika-Yunanistan: 6-4 haberi var. Maç tarihine baktım 30 Haziran... :) Her yerde maç var, ama bu sefer işe yaradı işte... :)


Okuduğumda; içinde bildiğim birkaç tarife de denk geldim, bilmediğim tariflere de... Tarifler işe yarar şeyler ve yapılabilecek şeyler. Tabii sürekli hatırlatıyorum ama, alerjik reaksiyon gösterebileceğiniz şeyler olmadıkça yapınız lütfen... Öyle böyle, okuduktan sonra "Bu tarifleri bloğuma yazıp yayınlamalıyım. Böylece her elimi attığımda da bulabilirim de." dedim. Ve tarifleri yazmaya geldim...




Ne diyorduk "Güzellik Sırrınız Mutfakta" :) ; Çok uzatmadan geçeyim ben tariflere en iyisi...

- Parlak bir gülümseme için yarım yemek kaşığı kabartma tozuyla bir çileği ezerek karıştırın. Sararan dişlerinize sürüp 5 dakika bekletin.

- Kırışıklıklar için bir gece önce süt içinde beklettiğiniz bademleri ezerek üzerine az miktarda bal ekleyip bir macun oluşturun. Karışımı yüzünüze sürüp 20 dakika bekletin.

- Gözlerdeki şişliği azaltmak için yumurtanın akını sürüp 15 dakika bekletin.

- Kuru cildi nemlendirmek için yarım avakadoyu ezerek balla karıştırın. Yüzünüze 10 dakika boyunca uygulayın.

- Büyük gözenekleri küçültmek için bir yumurta akıyla bir kaşık Mısır nişastasını karıştırın. Yüzünüze sürüp 20 dakika sonra sıcak suyla yıkayın.

- Yaşlanma lekelerini azaltmak için bir soğanı doğrayıp tülbent yardımıyla suyunu çıkarın. Suyu, aynı miktarsa elma sirkesiyle karıştırın. Karışımı pamuk yardımıyla lekelere uygulayın. 30 dakika sonra yıkayın.

- Yüzdeki çizgileri azaltmak için bir miktar yeşil üzümü ezip suyunu çıkarın. Suyu, pamuk yardımıyla göz, ağız ve alın çevresindeki çizgelerde gezdirin.


Tariflerimiz bunlar. Bence güzel mi güzel tarifler. Hem doğal, hem de hiçbir zorluğu bulunmayan tarifler. Evet biraz soğanlı tariflerde tereddüt ettim ama cildi yakar mı acaba diye. Ama belki de esas amaç odur, cildin yüzeyini, derinliklerini ve kasları hareketlendirmek içindir...

Sararmış dişler için olan çilek ve kabartma tozunu, ben çilek ve karbonat olarak biliyordum. İyi ki denememişim. Karbonat biraz yakar atar diye denememiştim. Çok öncesinde dişlerim iltihap kaptığında, karbonat ve sirkeyi denemiştim ve o beni toparlamıştı tamamen. Ama o başkaydı diye düşünüyorum... Dişler için olan tarifi ve büyük gözenekler için olan tarifi denemeyi düşünüyorum.

Peki siz duydunuz mu bu tarifleri? Deneyeniniz ve memnun kalanınız var mı? Ben gözlerdeki şişlik için ve kırışıklıklar için olan tarifleri biliyordum. Ama diğerlerini tam olarak yeni öğreniyorum. Favorim ise, dişlerle ilgili olan tarif. Doğrusu sararma yok pek ama, dişlere de diş etlerine de iyi gelen bir tarif olduğu söyleniyor. Deneyeceğim... :)

Umarım siz de dener ve etkilerini yazarsınız... Dediğim gibi; mutfaktaki malzemeler bile olsa, böyle şeylere de dikkatle yaklaşmak gerekiyor... Ben alıntı yaptım ve gazete yazısını paylaştım. Uygulamak veya uygulamamak size kalmış... :) Sevgilerimle... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...