18 Temmuz 2014 Cuma

İlkler Güzeldir


Bugün Cuma ama Sağlıklı Beslenme Ve Yaşamak Üzerine yazısı gelemedi ne yazık ki. Ama aklımda birkaç gün öncesinden eski resim dosyalarını düzenlerken yeniden gördüğüm bir fotoğraf geldi ki, hafızamda güzel bir anıyı canlandırdı... Şimdi diyorum ki, iyi ki çekmişim bu fotoğrafı... :)



Herkesin birçok konuda ilk deneyim anısı vardır ki, benim salata yapma çapında ilk denemem epey macera aramalı bir durumdu. :)

İlk salatamı yapmadan önce, bıçakla düzgün sebze kesemezdim ve belki bundan ötürü biraz da cesaretsizdim. Ama bu durumu dükkanımız var iken, annemler dükkanda ve ben evde yalnız iken yapmıştım. Karnımın acıkıp da, evde yemek olduğu halde ilk defa sadece salata çektiğini hatırladığım an işte bu üstteki salatayı yaptığım zamandı. 

Salata dediğiniz nedir ki; sebzeleri yıka, kes, derin bir kaba koy ve sonra limonunu tuzunu yağını ayarla-karıştır... İnsan ilk denemesini tek başına yaptığında ve tamamen becerikli de olunca, tüm bunlar gözüne kocaman ve güzel bir işmiş gibi görünüyor. :)

Hatırlıyorum da; o zaman ilk tek başıma salata malzemelerini yıkama ve doğrama işlemini titizlikle yapmış ve bu kadar başarılı olabilmeme hayret etmiştim. İnsan salatasını da götürüp dağıtır mı mesela? Ben birkaç yakın komşumuzun kapısına kadar çıkıp götürmüştüm. Sadece mevsim salatasıydı, ama anında bir deneyim almaya da ihtiyacım vardı. O zamanlar ayaktaydım tabii. Bu fotoğraf 2008 veya 2007'de çekilmiş olmalı... 

Yani kısacası; kendi tadımım üzerine konuşmuyorum yalnızca, komşularımızın da beğenileri üzerine konuşuyorum... Ve annemlere de ayırmıştım, beğenmişlerdi de. Hem titizlikle yıkamıştım sebzeleri, hem de titizlikle doğramıştım. İyi ki var annemler, denetemeseydim o zaman cesaretim kırılırdı. :) (Beni mutlu etmek için beğendik demediklerini biliyorum ayrıca. Kendim de yedim gayet iyiydi)

İlkler güzeldir kısaca, kendi başınıza cesaret ederek ve sonuçlarına katlanarak başarmaya çalıştığınız herşey altın değerindedir bence. Bir salata yaptığın, amma abarttın dediğinizi duyabilirim. Ama benim her anım değerli bence... Anılarımıza sahip çıkalım, ilklerimizi unutmayalım derim... Deneme yanılma anıları, güzelliğe giden başlangıçlardır bence... 

Peki siz ilklerinizden, şimdi uçuk kaçık veya basit gelen neleri hatırlıyorsunuz merak ediyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. 

Sevgilerimle... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...