10 Mayıs 2014 Cumartesi

Böyle Güzel Bir Yerde Okudum Ben; Sındırgı


Geçtiğimiz Pazar(04.05.2014) annemle babam Sındırgı'ya gittiler günübirlik. Bu yazı daha önceden gelecekti, ama ancak bu zamana yetişebildi... :)


Balıkesir'in Sındırgı İlçesinde okudum ben, annemle beraber. Biliyorsunuz bunu zaten... Barajı, gölü ve çayı bulunan, yeşilin her tonunu içinde barındıran; Cennet diye nitelendirebileceğiniz bir yerdi okuduğum şehir. :) Deniz'i yok diye ilk gelişte kasaba denilen, ama 2 yıllık öğretim hayatınızda aşık olacağınız bir şehirdir Sındırgı... :) 


Annemler geçtiğimiz Pazar sabahı Sındırgı'daydılar. Sebebi, 2 sene önce biz Sındırgı'dan ayrılmak üzereyken Çaygören Barajı'nın yakınında yapılmaya başlayan Laguna Termal Oteli'nin açılışıydı... :)


2 sene öncesinde görmek için gittiğimizde çevre düzenlenmesine başlanmıştı. Ve birkaç tane ev bulunuyordu. Teşhir ürünü tarzı idi, Prefabrik tarzında yapılmış gibiydi. :) Ama çok şirin gözüküyordu o halde bile.


Cumartesi gününden babama telefon geldi. İlk gördüğümüz halinde gayrimenkul termal oda için konuşmuştuk ama, sonradan pahalı geldiği için vazgeçmiştik. O zaman adımızı almışlardı. 1 ay önce açılış için tanıtım amaçlı termal otelde 3 günlük tatil için çekilişe dahil etmek için aradılar babamı. Ve çekilişten 4 gün 3 gece 3 kişilik tatil kazandığımız için, açılışa davet ettiler bizi. Ben açılışa gitmek istemedim, otobüs ile gidileceği için benim için zor olacaktı.


Gidiş-geliş otele aitti. Açılış yemeği, otelin tanıtımı ve gayrimenkul satma uğraşları ile geçmiş günleri annemlerin... Sındırgı'nın havasını almak yine de yaramıştı akşam geldiklerinde. :) Şimdi, otelin Kütahya'da ve Yalova'da bulunan tesislerinde kullanabileceğimiz 4 gün 3 gece tatilimizi 1 yıl içinde kullanma hakkımız var. Büyük ihtimal kışın kullanacağız ve birkaç gün uzatıp annemin kireçlenmesine terapi olarak kullanacağız. Bakalım kısmet... :)

Velhasıl; resimlerde göstermeye çalıştığım çoğunlukla Çaygören barajıydı. Otel tamamıyla bitmiş konumda değilmiş gördüğünüz gibi. Annemler gidene kadar bitmiş sanıyorduk hepimiz, ancak herhalde birkaç sene daha var Sındırgı'nın bir diğer termal oteli olacak Laguna'nın bitmesine. Sındırgı'nın bunun haricinde birkaç tane daha Termal otel'i bulunmakta. Bu ilk değil yani, belirteyim de... :) 

Sizleri Sındırgı'nın diğer güzel yerleri ile başbaşa bırakacağım şimdi. Ben daha çok resim bekliyordum annemden, ama barajın özleminden çekememişler pek de fazla birşey. Bir de pek birşey yokmuş dediğim gibi zaten... 

Laguna Termal Otel'in sayfasına bakmak isterseniz buraya lütfen... 


Bu Resim Cüneyt Çayı'nda bulunan tarihi taş köprü. :) 


Burası da Çaygören Gölü'nün Simav tarafına uzanan tarafı...


Sındırgı'mızın girişi... :)


Emendere (Ilıcalı) Yolu ve Dikmen Dağı...


Emendere (Ilıcalı)

** Bu Sındırgı aşkı nereden geldi yine derseniz, Mayıs geldi mi Sındırgı sevdam iyiden iyiye hareketleniyor birkaç senedir işte. Mayıs'ta mezun olup ayrılmıştık 2012 senesinde. :) Gün yüzüne çıkan sevdam için, kusuruma bakmayın. :) 

Okuduğunuz için teşekkür ederim, sevgilerimle... :) 

6 yorum:

  1. canm yaa 3 yıldır sındırgıdayım ama senin kadar bağlanamadım buraya:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyor musunuz, yoksa kalcı olarak mı oradasınız? :)

      Ben açıkçası olmayı da çok isterdim ama, insanın bir yaşa kadar yaşamış olduğu yer de etkiliyor böyle bir kararı vermede. Ama annem ve babamla çok sevdik biz Sındırgı'yı. Birçok arkadaşımla ayrılmakta zorlandık da. Keşke okul 4 senelik olsaydı bile dedik. Her şeyden öncesi temiz havası ve güzel doğası bile yeter. :) Bol bol selam söyleyin bizden okuduğumuz şehre... :)

      Sil
  2. selamını iletirim tabi canm orada öğretmenlik yapıyorum kalıcı değilim inş:) yerel halkı çevresi doğası tabi çok güzel bi yer küçük bi kasaba(!) olması bazen avantaj bazen dezavantaj....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın tabii... Dilerim daha da çok seversin. Kalma kararını vermek daha zor tabii ki dediğim gibi, ama geçici olarak da orada kalmış olmak güzeldi bir öğrenci olarak. :) Sevgilerimi sunuyorum. :)

      Sil
    2. istediğin zaman misafirim olabilirsin beklerim ozaman sevgilerini içtenlikle kabul edyrm ;)

      Sil
    3. İnşallah yolumuz düşerse siz orada oldugunuz sürece uğramayı çok isterim :) Sizinde yolunuz bu tarafa düşerse, seve seve misafir ederim :)

      Sil

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...