13 Mayıs 2014 Salı

Sağlıklı Beslenmek Üzerine, Yeniden


Bir zamanlar, Kilo Verme Maratonum adlı bir yazı dizim vardı. Bazen haftanın bir günü, bazen de 2 haftada bir yazmayı tercih ediyordum bu yazı dizisine. Yine böyle bir yazı dizini yazmaya başlayabilirim diye düşünüyorum bu sıra. :)


Bu bahsettiğim Kilo Verme Maratonum adlı yazılarımda, sağlıklı beslenme üzerine yazılar yazıyordum. Çünkü bana göre, sağlıklı beslenmemi daha da çok düzene sokarsam; kilo da verebilirim, sağlığımı da koruyabilirim demek. Belli bir süredir düşüncem bu yönde... :)

Hayatımdan cips ve kola'yı çıkartalı, 3 sene oluyor. Ve kolayı hiç içmedim bu süre içinde, cipsi de birkaç kez yedim sanırım. İlk zamanlarda cipsi 3-4 ayda bir yedim. Sonra zamanla her yediğimde mideme dokunur olduktan sonra, bir daha da ağzıma sürmemeye başladım. Yiyecek olursam, tadımlıktan öteye geçmiyorum şimdi. Kola ise midemi yakıyor resmen, denedim ve artık sevmediğimi anladım...


Şu ince belli çay bardağımız kadar zayıflamak istiyorum. :) Bir zamanlar ipincecik olan belime, yeniden kavuşmak istiyorum. :( Neyse; Konumuza geri dönelim yeniden. =)

Şimdi gelelim bunlardan neden bahsediyor olduğuma. Hayatımda bu durumlar belirli bir düzen çerçevesinde beslenmemde bulunmaktaydı zaten. Hastalığım gün yüzüne çıktığından beri de ailemizin beslenmesinde kullanılan yağdan, yenilen içilen hazır gıdalara kadar dokundu... Aklım başına gelene kadar, annemin dikkat ettiği kadar dikkat etmediğim zamanlarım oldu benim de. Şimdi ise dikkat etmediğim günlerin acısını çıkarırcasına bir sürü kural ve düzenleme getiriyorum zaman zaman kendime, annemle beraber...

Evde oturan biri için, sağlık programlarını izlemek ve oralarda söylenenlerin doğruluğunu araştırmak ve uygulamak kaçınılmaz bir gerçek oluyor. Sadece programlardan değil, gerek internetten gerek de haber kaynaklarından söylenenler çok çeşitli ve epey faydalı bilgiler oluyor. Önceden de söylediğim gibi, öğrendiğimi paylaşmayı seviyorum ve paylaştıkça daha çok pekiştiriyor ve mutlu oluyorum... Yeniden buralarda olacağım; duyduğum, uyguladığım, doğru gördüğüm ne varsa yazmaya çalışacağım bundan sonra. :)

Şimdilik diyeceğim çok az; cips'ten, kola'dan ve son olarak da sıcak içeceklerime attığım şekerden vazgeçtiğimden beri daha hafif hissediyorum kendimi. Ama daha tam hafiflemedim, Sındırgı'da geçirdiğim atakla aldığım kilolar gitmedi daha tam... Diyorum ki; bir günlük tutayım yeniden, Sağlıklı Beslenmek Üzerine; bildiğimi, duyduğumu, öğrendiğimi paylaşayım yeniden. Çok bilmişlik yapmak değil amacım; beraber öğrenmek ve öğrendiklerimizi uygulayarak kilolara savaş açmak yeniden... :)

O zaman görüşürüz, yeni bir Kilo Verme Maratonum tarzında yazılarımla. Sevgiler... :)

Kilo Verme Maratonum yazılarımı okumak isterseniz, burada bulabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...