31 Mayıs 2014 Cumartesi

Sağlıklı Yaşamak Ve Beslenmek Üzerine - #1


Sağlıklı Beslenme olgusu hayatıma gireli çok oldu diye bahsetmiştim; Burada... Bugün de nihayetinde buraya yazmaya başlıyorum. Malum geçtiğimiz 2 hafta boyunca ülkemin gündemi üzücü haberlerle doluydu. Yineliyorum bu ara duamı sık sık; Allahım, ülkemize güzel günler nasip etsin...

O zaman anlatmaya başlıyorum... :)


Öncelikle bu resimden başlayayım; bu resmi annem geçen hafta yorganları havalandırmak için serdiği gün (Yorganlar arkamda), kilolarımı kayda almak amacıyla çektim. Sebebim basitti; karar verdiğim amaca ulaştıkça gözle görünür bir kaydım olmalı ki, karşılaştırma yapabileyim önceki durumumla... 

Kararım kesin, zayıflayacağıma ve güçleneceğime inanıyorum. Ve hareketlerime başlamamın üzerinden 4 gün geçmiş olarak; güçlenebileceğime ve ayağa kalkabileceğime gün geçtikçe daha çok inanıyorum. Çünkü günden güne gücümün arttığını hissediyorum şükür. :) 

Tamara ablam(Fizyoterapistim) dün şöyle söyledi; "Kendini daha yeni yürüyecek bebek gibi düşün. Zor olmayacağını hisset, kalkabileceğini anlayacaksın. Zamanla da kalkacaksın." Bu annemlerin ve kendimin telkinlerine, bir iyilik daha kattı... Ben şimdi bir bebek gibi düşünüyorum kendimi... :)


Bu Sıralar Neler Yapıyoruz?

Sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşama olgusunu hayatıma tamamen yerleştirme durumum sürmekte. Annem tedavileri için kullandığı ilaçlar çerçevesinde aldığı kiloları, çalışmayan metobalizmasını düzenleme isteğiyle, diyetisyen kontrolü altında verme girişimine girip, başarıya ulaşmaya başlayalı, bu hafta 3. haftasıydı... Annemin bu girişimi sayesinde akşam yemeklerini olduğunca erken saatte yiyoruz. Bir geç bir erken yiyince, dikkat etmenin bir manası olmuyor malum.. :)

Annem diyetisyen kontrolünde beslenmesini düzenleyeli 4 kilo verdi, maşallah. Böyle güzel sürmeye de devam eder inşallah. Haftada 1 kilo isterken annemden diyetisyeni, 2'şer kilo veriyor annem 2 haftadır. Şükür iyi gidiyor yani... :)

Geçen hafta annemin diyet programına ablam da dahil oldu. Evde bir diyet havası, zayıflama hayali, giymeyi hayal edilen elbiseler ve sağlıklı bir kiloya ulaşma kararlılığı hakim. Ve 3 bayan olarak da başarılıyız bence... :) Annemler sağlıklı yaşamak ve zayıflamak için beslenmelerine dikkat ediyorlar, bende onlara eşlik ederken 3 gündür egzersizlerimi sıkı sıkı takip ediyorum ve bundan sonra da bırakmama kararındayım... :)


Ablam ve annem bir araya gelince geçtiğimiz haftasonu epey güzel bir görüntü çıktı ortaya böyle. Kararlılık göstergesi bu işte... :) Annemin diyetisyeni, salatayı yağsız ve tuzsuz olarak verdi, sadece limon ve nar ekşisili annemin salatası. Eh ablam da annemin programına uyduğuna göre, ikisinin salatası ayrı ayrı, eniştem babam ve benim salatam da ayrı oluyor hepimiz sofrada iken. :) Bu arada bir de, anneme ilk hafta yoğurt 2 kaşık, ikinci haftada 4 kaşık olunca; yoğurt yemeyen anneme yoğurt bir tatlı gelmeye başladı ki sormayın. İnşallah annemin yoğurtla arası daha iyi olacak bu programla...

Salata ve yoğurt tek başına kilo kurtarıcı değil bence. Ama düşünmedim değil bu durumdan sonra, etkisi bu kadar büyük mü bu ikisinin diye. Sizce, salata zayıflamaya birebir midir? :)

Ben aynı zamanda Selülitlere de savaş açtım; :)

Velhasıl bu çerçevede iken, yaz epey yaklaştı efendim. Selülitlere ve bacak ve kalça bölgesindeki kilolara savaş açma derdindeydim; 1-2 haftadır ki özellikle... Ancak bu konuya bir dahaki yazımda daha derin ele almayı düşünüyorum. Çünkü bu konuda başlamayı düşündüğüm şeye, henüz başlayamadım. Bir dahaki Cuma'ya diyelim biz buna. :) 

Ancak bu selülit meselesi hakkında; Fizyoterapistimin verdiği 2-3 harekete, kaslarımı çalıştıracağını bildiğim birkaç hareketi de ekleyerek kararla başladım egzersizlerime. Bu kaçıncı başlayışım bilmiyorum. Ama dilerim bu başlangıç son olur ve devamı hep ama hep gelir. Ben kendim adına bu sefer çok daha kararlı olduğumu ve etkisini gördükçe de "Daha önce başlasaydım" dediğimi itiraf edebilirim. :)

Egzersizlerime başlayalı bugün 4.gün oldu. Sabah yataktan kalkmadan önce, ve gece uykuya dalmadan önce yatağımda iken yapıyorum. Ve Tamara ablamın da dediği gibi; "Kendimi bebek gibi hissediyorum." Sabahları dinç kalkıyorum yataktan hareketlerim sonrası. Ve gece hareketler sonrası da güzel uyuyorum şükür. Dilerim bu son olur, bir daha hiç bırakmam hareketlerimi... :)


Bu yazımda son olarak diyeceğim şu ki; yazın gelmesi ile iştah kaçma durumlarım ve birçok yediğimin sıcaklar dolayısıyla dokunma durumları arttı. Bende kendime küçük kahvaltılık fikirler üretmeye başladım...

Spor egzersizlerime 4 gün kadar önce başladım, ve bu sefer rutine oturtacak ve ilerledikçe de pekiştireceğime inanıyorum. 

Velhasıl son olarak kendime ve ailemdeki diğer fertlerle beraber başaracağımıza olan inancımdan bahsetmiş bulunmuşken, bu yazımı sonlandırabilirim.

Ben kararlıyım; zayıflayacak ve hareketlerimi ihmal etmeyip güçleneceğim. Ya siz, yaza hazır mısınız? :)

Daha önceden yazdığım Kilo Verme Maratonum başlıklı yazılarımı 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...