14 Mayıs 2021 Cuma

Pandemi İçinde Bayram - 13.05.2021


Korona pandemisi içinde bir bayram daha geçirmeye başladık dün, hep dilediğimiz bu son sevdiklerimizden uzak bayramımız olsun diye. İkinci Ramazan Bayramımız da evlere tıkalı halde, ama şu dönemin içinde ilk defa çocuk sevinciyle kutlamaya başladı dün küçük yeğenim Defnem de... :))

Dün kot elbisesini giydirip getirmişti ablamlar, bizim bayram kahvaltımız kuruldu çok şükür yine. Bu, yakın evlerde ve annem babam çocuklara baktığı için hep birarada olduğumuz için gerçekleşti işte.. Şükür ki bizler uzak kalmadık bu bayramda da birbirimizden yine.

Dün sabah ablam giydirmiş Defnemi, elbisesini giydiği gibi mutlu olmuş ve "cicee, cicee" diye sevmiş kendisini. :)) Bu ara Defnemin dilinde "cicee (cici)" söylentileri hakim. En çok söylendiği kelimelerden biri işte. Bir hav hav, bir de cicee... (:

Dün bir arada idik işte, telefonlarımız durmadı bir an bile.. Önce kahvaltı, sonra çay keyfi derken; Defnem uyumuş, Kağanım da bizim sitedeki çocuklarla şeker çikolata toplamaya çıkıp aşağıya oynamak üzere inince; uzun zaman sonra okey masasına oturduk ablamlarla. Biz de kendimizi eğlendirdik işte... :))

Sonuç mu? İlk 101 faslını babamla ben yendik, ikinci 101 oyunumuzda da ablamla Eniştem annemle beni yendiler. Havalar açılsın, pandemiden yana ortalık biraz ferahlasın iki adet ızgara faslımız olacak beraber bu bahane ile işte; biri ablamlardan, biri bizden... =)

Dün Defnemle acemice de olsa bir tek fotoğraf karesi alabildik de beraber, Kağanımla yan yana bile çok az geldik. Çocuklar sıkıldı, sokağa ve birbirlerine hasret kaldı malum. Kahvaltı sonrası bir çıktı, bir daha tuvalete girmeye bile gelmedi; o derece!!! :/ 

O yüzden dilerim son olsun bu eksik, birbirimizden uzak, online bayram. Son olsun ki, sımsıkı sarılıp "nice böyle bayramlara!" diyelim yeniden. Özledik, özleştik ve iyice mahsunlaştık. O yüzden geç de olsa yazmalı idim bu düşüncelerimi hislerimi.. 

Bugünümüze dünümüze çok şükür ama diğer yandan da yalnızlığa eksikliğe hamdolsun doyduk Rabbim, sen bizi rahat kalabalık yarınlara kavuştur lütfen. Ne gelirse senden, yine senden istiyoruz; bizi çaresizlik yalnızlık ve eksiklik içinde koyma. Hayat aksın yine bundan sonra, sağlıcakla mutlulukla ve birliktelikle inşallah... 

:)) Sevgilerimle, İyi bayramlar diler uzak yakın büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öperim... 🙋

Didem Köse... 14.05.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...