27 Ekim 2020 Salı

Deneyimledik - İndomie Noodle (Köri Çeşnili)

Deneyimlerimiz adlı bir yazı yazdığım ilk seferinde, Hindistan Cevizi yemiştik ailecek; bundan tam 5,5 sene önce... O yazımı burada bulabilirsiniz... :) 

Üzerine başka yazı yazdığımı hatırlamazken, bu yazıyı yazmak üzere baktığımda; "Deneyimledik" başlığı altında Didi Bergamotlu Soğuk Çayın yazısını da yazmışım meğer, o da bundan tam 4,5 sene önce idi... :)

Bu tarz yazılar yazmayı sevdiğimi söylemiştim. Sosyal medyada yemek paylaşımı yapmayı sevmiyorum, tarif vermiyorsam eğer. Ama bu deneyimlemek üzerine yazılan yazılar başka bence. Ben başkaları yazdığında okumayı da seviyorum, videolandığı zaman izlemeyi de tercih ediyorum... Belki de bunun için bile başlamışımdır zamanında bu yazıları yazmaya. Ama şu son senelerde izlediğimi ve okuduğumu farkediyorum böyle şeyleri aslında. Denk gelmedikçe sürekli bir şeyleri alıp deneyeyim diye bir düşüncem yok görüldüğü üzere; son 8 senede üçüncü deneyim yazım için de, iyi okumalar diliyorum... =)


İndomie Noodle'ı reklamları çıktığından beri çok denemek istiyordum ve bu isteyiş bende varolduğundan beri bana çok lezzetli bulacakmışım gibi geliyordu esasında...

Bu ayın başlarında Kağanımla Defnemin babası eniştem, "markete gideceğim, bir şey isteme hakkı sunuyorum size. Ne isterseniz..." dediğinde; Kağan ile benim için bu hazır paket noodle'ları istedik. Yeğenimin ülkelere olan ilgisi ve uzak doğu ülkelerinin yemeklerine dair merakını bildiğimiz için denemek istediğimizi konuşup duruyorduk...

Aslında bu reklamları çıktığından beri, noodle'ı biraz da bundan sebep almak istedim işte. İçeriğindeki zararlı koruyucu maddeler sebebiyle, "her zaman alacağımız ve yiyeceğimiz bir şey olmayacak" diyerek aldık yine; beğenirsek bile...

10 Ekim 2020 Cumartesi günü, Kağanların evinde iken, öğle yemeği olarak ablama hazırlattık Kağanımla bana... 3 dakikada hazır olmasından tutun, yeni bir deneyim elde edecek olmanın heyecanıyla hoplaya zıplaya dediğimiz tabirle bekledi yeğenim. :) Hazır olduğunda da her türlü lezzeti denemek konusunda açık olmasa bile, bir çırpıda ağzına götürdü. En başta da lezzeti sanıyorum beklediği gibiydi ki "güzelmiş baya" diye yorumladı... :)

** Alttaki fotoğrafları da kendi isteğiyle çektirdi. Her koşulda fotoğraf çektirmeyi ister halde değil okula başladı başlayalı. Malum, biraz kendinin ve çevresinin düşüncelerine gözü açılmış, değişken düşünceler gösterir halde... 

Maalesef biraz daha var, esas beğeninin kendisini beğenmekle doğru orantıda ilişkilendiğini keşfetmesine. Öyle görünüyor... (:


Hazır noodle yemeğimizi yemeden önceki üç dakikayı ablam söylenilen miktardaki sıcak sularını koyduktan sonra kronometre çalıştırarak bekledik; ne kadar demlenirse vs demedik, 3 dakika dolduktan sonra da hemen sabırsızlıkla denedik... :)

Başta ciddi anlamda tuzsuz geldi ama bildiğimiz makarna lezzetinden ayrı, hamurun bir doyurucu tokluğu da belirgindi Köri çeşnili noodle'ımızın...

Tuz katıp devam ettiğimizde, Köri'nin boğaz gıdıklayan etkisini daha net almaya başladık. Ben aslında köriyi hiç denecek kadar az yedim, çok eskiden körili tavuk yemiştik. Üzerinden çok geçmiş olmalı ki, körinin kokusunun öksürten etkisini geç farkettim. Sanki naneli bir şey yiyormuşum gibi bir histi ve bunu sevmedim diyemem... :)

Daha net bir şekilde kuru tattan hariç, bizim makarnalardaki tadı beklemem saçma idi sanırım bir de ama öyle bir hissim beklentim de vardı. Bu ürünün ilk satışa sunulduğu zaman diliminde bir tadım yaptığımı hatırlıyorum bir avm'de, oradaki tat bu değildi... Sanıyorum, Tavuk çeşnili idi o deneyimlediğim de. Daha önce ev usulü noodle yemiştim, bu yüzden netlikle söyleyebilirim; ev usulü noodle tadını bulamadım...

Ben içeriğine belki biraz acı biber de girerse daha iyi olabileceğini düşündüğümden, ilk tadımımızdan sonrasında paketin içeriğindeki kırmızı biberli baharatını da kattım. Körinin sosu daha da keskinleşti ve bu kadarını sevemediğimi düşünsem de, içeriğindeki sosu gereği karıştırdıkça lezzeti iyiydi ama karıştırmadan yerken her defasında kuru makarna yiyormuşum hissi hakimdi... =)

Kötü yorum yapıyor gibi olmayayım, hiç beğenmedim diye bir şey söz konusu değil! Diyerekten yazıyorum; beğendim ama eksik yanlarını da buldum. 

Ürün içeriğindeki tüm tatlar gereği çok doyurucu, yeğenim yarısında yemeyi bıraktı; "doydum ben teyze!" diyerek. "Peki, beğendin mi? dediğimde söylediği; "güzeldi ama senede bir kere alır yerim, o kadar." oldu. =) 

- Al benden de o kadar Kağancım... ;) 

Akşam 4 civarı yediğimiz bu hazır paket noodle'dan sonra, bir daha yemek yiyemedim-yiyemedik. Akşam yemeğimizin o gün saat 8de yenmiş olmasına rağmen. Doyuruculuğunu siz düşünün artık... ;) 

Benim yorumum şu; öğle vakitlerinde bazen evde yiyebileceğim bir öğün yemeği bulamıyorum, eğer olur da beğenirsem bu hazır yemek öğün olur bana "ayda yılda bir kez de olsa yerim" diyordum. Tabii ki yemeden öncesinde... Ama sonrasında körisi ve acısı akşam boyunca öyle terletti ve yaktı ki içimi, bana göre sürekli alınabilecek bir yemek olmadığı kesinleşti böylece... :)

Sonuç olarak, evde değil de dışarıda sıcak yemek yemek istiyor olursam; İndomie hazır noodle'ını alırım ama köri sosu sebebiyle diğer çeşitlerini denemek isterim. Aksi durumlarda evde yeme gereği duymam açıkçası... 

Bu ürüne bir puanlama yapacak olursak diye konuştuğumuzda, yeğenim Kağan 10 üzerinden 6 verdi. Bana kalırsa da 10 üzerinden 7'nin üstüne çıkamadı... Yine alırım ama diğer çeşitlerini denemek üzere alırım.

Biz Kağanımla yeni lezzetler denemeyi de, beraber yemek yemeyi ve birçok etkinlik yapmayı da pek seviyoruz. Bir sonraki deneyimimiz, sanmıyorum Tavuk çeşnili İndomie Noodle olsun ama ben onu da denemeyi isterim ilerleyen zamanlarda. Ama öncelikle en az 3-4 ay geçmeli bana kalırsa. İçeriğindeki tuz oranı ve katkı maddeleri dolayısıyla, sık tercih edebileceğim ürün tarzı değil zira...


Son notum; Bizim yediğimiz bu ürün 100 gr idi ve 411 kalori içeriyordu. Dışarıda dahi olsa sıklıkla yenmemesi gerekiyor bence. Lütfen sağlıklı beslenmeye ve hazır gıdalardan olabildiğince uzak durmaya dikkat edelim... :)

Beni ve yeğenimle deneyimimizden oluşan bu yazımızı okuduğunuz için teşekkürlerimle. Sevgiler... =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...