11 Haziran 2014 Çarşamba

Benim Açımdan Kısa Saç Mevzuu


*Bol resimli bir yazı olacak, haberiniz olsun. İyi okumalar... :)


Kendimi bildim bileli uzun saç delisi biri olduğumu düşünürsek, nasıl oldu da kısa saça olur gözle bakmaya başladım ve "artık bir süre kısa saç kullanmayı düşünüyorum" dedim; ben bile hayret ediyorum... Bu yazımda bu mevzuu'yu yazmak istiyorum. Beğendiğim kısa saç modellerinden yola çıkarak, kestirdiğim saçı göstermeyi böyle bir yazı ile uygun gördüm. Umarım kısa saç kestirmeye benim gibi yeni uyum sağlayabileceğini düşünenlere de yardımcı olabilirim... :)

Üstteki resim; uzun saçıma veda etmeden 2 gün önce çekindiğim resim. :) Geçen sene Temmuz ayında kestirdiğim kısa saçtan 1 sene sonra uzamış olan miktar az bile bu sene, geçen sene belime kadar uzamıştı... Benim saçım çok çabuk uzayan cinsten bir saç. Ama çok kısa saça alışık olmadığım için bu sefer az uzadı sanırım. Bir önceki saçım omuzlarıma dökülmek üzere bir kesimdi. Şimdiki saçım ise, boynumu tam olarak kapatmıyor. Küt gibi bir kısa kesim...


İlk olarak bu sene kısa saç kestirmeyi kesinlikle kafama koyduğum zaman, beğendiğim saç modellerinden biri buydu. Saç rengi ve yüz stili olarak resimdeki kişiye benzediğim için, bu stil uygun geldi sanırım. Benim şimdiki saçım bu yapıda oldu işte. Sadece benim saçımın altları kıvrık. Ve sanırım boynum da epey kısaymış, bu resimdeki gibi gözükmüyor. En alta koydum resmini, bu Cumartesi (07.06.2014) kesilen saç stilimin... :)

Benim gibi düz ve siyah saça sahipseniz ve uzun çeneli bir bayansanız; saç kesimini yüzünüze göre ayarlamak çok önemli bir nokta. Nedeni basit, hem rahat kullanmak hem de elmacık kemiklerinizi ve çenenizi tam olarak ortaya çıkarmamak için. Rahatsızlığım dolayısıyla, ne anneme ne de bana kullanım açısından sorun çıkartmayacak ve aynı zamanda da beğenerek kullanabileceğim kısa bir model istedim bu sefer, üstteki model en uygun geleniydi. 



Ama bir üst resimdeki modelin yanı sıra, diğer resimlere de baktım tabii ki. Rihanna'nın bu modeli de umursanmayacak gibi değil. Kısa saç kesimi; görünüşe gelince herkese kestirilebilir gibi görünse de, her kuaför işini güzel yapabiliyor diyemeyiz; her iş sahibinin işini iyi yapmadığı gibi... Ama işini önemseyerek ve severek yapanı bulduğunuzda, bu bir doktor da olabilir kuaför de; canınızı ve saçınızı veya herhangi bir noktada güveninizi ortaya koyabilirsiniz. Bu hafif bir nokta değil, işin ehlini bulmak her zaman için iyidir bence... :)


Beğendiğim modellerin içinde en uzun saç modeli bu model gibi gözüküyor. Aslında şimdi bakınca benim kestirdiğim modelin, önden görünüşü aynı üst sağ'da göründüğü gibi. Sadece o bayanın boynu benden daha uzun olduğu için daha güzel görünüyor. :) 

Bizim gittiğimiz kuaförün iyi kuaför olması biraz tesadüf oldu; ablamların oturduğu semtte düz girişli bir kuaför ararken, yol üstünde görüp de girdik Cumartesi günkü finallerim sonrası... Gittiğimiz kuaför dükkanının, sahibinin ikinci dükkanı olduğunu ve 35 yılı aşkın bir süredir kuaförlük mesleğinde çalıştığını öğrendik. Ben bayana, "Erkek gibi kısa olmasını istemiyorum. Saçımın yoğunluğu biraz kalsın." dedim en üstteki kısa saçı gösterdikten sonra. Bayan da, "Zaten sana çok seyrek yakışmaz." dedi. Ben en üstte gösterdiğim kısa saç kadar kısa kesilebilir mi dediğimde de, "O kadar kısa kesemem, elmacık kemiklerin ve uzun yüz tipin ortaya çıkar." dedi. Haklıydı da...


Ellerine sağlık bayan güzel kesti. İlk kesildiğinden sonraki akşam banyo öncesinde saçım böyleydi. Evet biraz kabarık ve şekilsiz normal olarak. Aslında fön çektiler, ama çabuk söndü. Bu haliyle, biraz kaba buldum eve gelince; gerek elmacık kemiklerimi çıkık buldum, gerekse de yanaklarım çok kilolu geldi. Sizce de öyle değil mi? :)

Banyo sonrasında daha güzel ve rahat geldi. Kesim sonrası saçların yıkanmasıyla ortaya çıkıyor gerçek. Ne bir yamukluk var, ne de alakasızlık... Bursa'da olanların gitmesini tavsiye edebileceğim bir kuaför diyebilirim. Tabii bir kesimde anlaşılmaz, annem de kestirdi ve biz ikimizde memnun kaldık... :)


Ve ertesi gün, yani Pazar günü; kahkülümü toplamış vaziyette iken arabada resim çekindiğimde, "Gerçekten istediğim gibi olmuş." dedim... :) Bana göre, bir bayanın kendi saçını ve görünümünü beğenmesi önemli. Bu iç huzur için de, kendine güven duyarak dimdik durmak için de önemli. :)

Velhasıl, bir kısa saç kestirme hikayesiydi bu. Umarım sıkılmamışsınızdır ve okurken birkaç fikir verebilmişimdir sizlere. Siz siz olun kendi pişmanlığınızı yaşayın, böyle daha mutlu olursunuz. Geç olsa da kısa saça yanaştığıma, annem de mutlu oldu babam da. :) Ama ben onların istediği zamanda, inat etmeyip uzun saça erkenden veda etseydim; benim için büyük bir pişmanlık olacaktı. 

Açıkçası eskiden daha çok önem veriyordum bu durumlara. Şimdi bu kadar uzun uzun inceliyor olsam da yine bu saç mevzuunu; eskisi kadar takılmış değilim artık. Ben biraz zayıflayıp ayağa kalksam da, saçlarım bundan böyle kısa olsa da olur diyorum; Allahım daha başka dert vermesin inşallah... :)


Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sevgilerimle... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...