24 Şubat 2019 Pazar

Pazar Yazısı #56 - Uğurlu Pazarlar


Mutlu, huzurlu ve uğurlu pazarlar dileyerek başlamak istiyorum bu pazar yazıma, bizim sabahımız bugün gönülden dostlar tanıyarak başladı zira... :) 


Bugün Chp'den Gemlik Belediye Başkan Adayımız Mehmet Uğur Sertaslan ve Chp ilçe çalışma grubundan Zeynep Akış Serintürk Reyhan abla ile beraber ailemle beni evimizde ziyarete geldiler. Evlerimizi şenlerdirdiler ve ılımlı birçok yaklaşımları ile değer görebileceğimizi hissettirdiler... :)

Reyhan ablam'a Cuma günü müsait olduğumuzu iletmiştim ve o da ilettiği üzere, başkan adayımızın pazar programına dahil ettiler beni de... Önümüzdeki seçimler için; Gemlik'imize Uğurlu Gelecek, Uğur'la Gelecek diyor onlar. Gönülden inandıran dostluklara baki, dinlenmek ve anlaşılmak için bunca güzel çabalarını göz ardı edemez zira insan! 


Hatırlıyor musunuz 3 Aralık 2018'de, sesimi duyurmak için yazmıştım; Ben Bir Engelliyim başlığında... Amacım engellendiğim durumu; ağır bedensel engelim sebebiyle fizik tedavimi almakta zorlandığım noktaları anlatmak ve yetkililerce artık gereğinin yapılmasını sağlamaktı. 
Sonra ertesi gün amacımı daha net şu yazımda belirtmiştim, Amacım Var, Sesimizi Duyuralım... diye. Bu sayede sesimi imza kampanyasına bile taşıdık, bir ertesi gününe de. 3 gün içinde, Gemlik Kaymakamımız duydu sesimizi. Bunu da Bu Süreç, Bu Haber Hepimizin dedim, anlattım sizlerle de paylaştım...
Bu sırada, çok değerli insanlarla tanıştım; sesimi duyurmak ve sorunumu çözüme ulaştırabilmek için, öyle güzel yürekler destek verdi ki bana. Tanıdık tanımadık bir sürü gönüldaşım varmış meğer dedim... Gemlik'imizin baş sosyal medya grupları varmış meğer, bilmiyormuşum ben. O gruplara eklendim, dinlendim ve birçok öğretmenimin böyle işlere gönül verdiğini öğrendim.
Bu gruplardan birinin sayfası Reyhan abla ile de aynı hafta tanıştık. Sadece evde terapi alabilmek de değildi amacım, engelli bireylerin birçok farkındalığa ihtiyacı var'ı anlattım ona; grubunda yer veriyormuş zaten, bizzat benim sorunum üzerinden binlercesine farkındalık kazandırdık... 

İşte taa o zamanlarda; önce Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Başkanımız, sonra belediye başkanımız da, Chp parti üyeleri de ulaşmıştı bana... Belediye başkan adayımız bu sorunumu çözmeye gönüllü olduğunu ilettiğinde, kaymakamımız sorunumu kendi yetkilerine dayanarak geçici çözüme ulaştırmış ve resmiyetteki işlemlerimizi başlatmıştı. Ardından çok zaman geçmedi, Chp ilçe grubu da beni bizzat dinlemek istediklerini ve diğer sorunlarımıza da destek olmak istediklerini iletmişlerdi. Ancak annemin tedavileri, bizim müsait olmayan durumlarımızla ertelemeye gitti buluşmamız... İşte o buluşma bugün gerçekleşebildi! :) 



Bugün Uğur bey ve Zeynep hanımla tanıştık işte böylece, dinledik birbirimizi. Ben ki bir seçmen olarak, partiye değil kişiye bakıyorum. Belediyeleri partiler değil, partinin çalışma stratejileri yönetir zira. Birileri size değer veriyor ve bunu hissettirmekten çekinmiyorsa, bizzat sorunu olan kişileri görmezden gelmiyorsa, o doğru bir harekettir diye görüyorum. Uğur bey benim bugün hayallerimi dinledi ve değer verdiğini tüm konuşmalarıyla hissettirdi ya, benden mutlusu yoktu. Gemlik'in Engelli Dostu bir ilçe olmasını hayal ettiğimi söyledim ve bu son bir senedir yaşananları daha fazla görüyor olmaktan da ötürü, bunu kendisinin de daha çok istediğini belirtti ve projelerini bizzat anlattı bize. 


Gemlik bir engellinin yaşamasının öyle zor olduğu bir ilçe ki, biz çoğumuz evlere tıkılı haldeyiz ve bu zamana kadar biz engelliler için çok bir şey yapılamadı ne yazık ki belediyelerimizce... Chp bu sözü her defasında veriyor ve umarım bu sefer Nisan hepimize uğurlu başlayacak ve bu hayallerimiz gerçek olacak. İnanmak istiyorum doğrusu. İyi şartların oluşturulduğu bir kentte yaşamak istiyorum, daha iyi bir şartlara sahip olan şehirlere göçmek değil; her kentin engelli kenti olabilmesi hayalinin gerçekleşmesi ve de vatandaşın hayalleri üzerine çalışan belediyeler olsun istiyorum. Umarım nasip olur bizlere diyorum... :) 

Uğur bey bana bugün en güzel sözlerinden birini daha şöyle verdi, Dedi ki; "Didemciğim, sen sesini şayet yeterince duyuramazsan eğer bil ki ben senin için bunu yaparım. Hepimiz adına başarırım bunu. Bir "Alo Uğur abi!" demen yeter!" Bu öyle güzel bir söz ve de destek ki, gücüm gücünüzdür demek. :) Parti tutan değil, insanlara güvenenlerden olalım; çalışmalara ve verilen sözlere desteklere bakalım. İçimize kim siniyorsa ve bize güven veriyorsa ona oyumuzu verelim. 


Velhasıl, bu pazar bizim için uğurlu başladı. :)

Gerek Gemlik'e gerekse de nice il ve ilçelerimize değer vereceğini ve insanına sahip çıkacağına inandığımız belediye başkanlarımız olsun istiyorum. 

Gemlik'e Uğurlu Gelecek Uğur'la Gelecek olsun inşallah. Gemlik'imizle beraber değer görelim bizler yeniden, yolları hep açık olsun inşallah... 1 Nisan'dan sonra güzeliklere ve daha iyi şartlara kavuşalım inşallah. (:

Mutlu ve Uğurlu nice pazarlar olsun hepimize. Sevgilerimle... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...