17 Eylül 2014 Çarşamba

İzledim - A Walk To Remember - Uzaktaki Anılar


*Bu bir İzledim yazısıdır... :)


Ne zamandır izlemeyi istediğim bir filmdi, geçen hafta nihayet izlemek kısmet oldu. Sonunda izleme listeme geri dönebildim. Film izlemeyi, hele böyle üst üste filmler izlemeyi çok özlemişim... :)

A Walk To Remember, Türkçe'ye çevrilmiş ismiyle Uzaktaki Anılar; Shane West ve Mandy Moore'un oyunculuğunda güzel bir aşk hikayesi anlatan bir film. Türkçeye Uzaktaki Anılar olarak çevirilmiş 2002 yapımı bir film. Benim izlemekten sıkılmayacağım filmler arasına giren bir film...

Filmin ayrıntısına çok girmeyeceğim, izlemek isterseniz diye. Ama filmde; okulun popüler ve uçarı oğlanı London ile, çalışkan ve kendi halinde sade bir kız olan Jamie'nin yakınlaşması konu alınıyor. Hep şöyle görülür ya hani, popülerler popülerlerle takılır, oğlan önce bunu benimsediği için yaklaşamasa da Jamie'de hayaller kurabilme gücünü hissediyor. "Gerçek aşk iyiliğe doğru teşvik eden, geleceği şekillendirebilme gücü verendir. Değiştirmez, hasta etmez; iyileştirir." diyor bence film. 

Evet belki klasik bir senaryosu var, alışılagelmiş. Ama filmi izlerken sıkılmadım hiç. Aksine içimde hissettiğim bir tanımı yinelememi sağladı, bana göre aşk tanımını. 

Ve bana göre aşk; Değiştiren değil, geliştiren olmalıdır. Aşık olunca güzel kılmak istersin seni seven ve sevdiğin için ruhunu. Üzmek değil mutlu etmek istersin. Gerçek mutluluk da mutlu edebilmekten geçer bence. Sevmek ise sevilmenin verdiği duygu ile kucaklamaktır, kusurlarıyla ve yanlışlarıyla. Ve ne olursa olsun şartlar, birbirinden vazgeçmek en son iştir. Çünkü aşk ben değil, biz olma duygusuna kapılmaktır. Saygı da, özveri de, sadakatte bulunmalıdır aşkta; uyuma gidebilme çabası gösterilebilmelidir daima...

Filmin bende hissettirdikleri bunlardı. Ben neredeyse her çeşit filmi izleyebilirim, korku filmi hariç, ama romantik filmlerin yeri bende ayrı. Hem sakinlik veriyor insana, hem de düşünmesini sağlıyor daha çok kişinin. Romantizm iyidir ya, kendine getirir duyguları... :)

Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...