3 Kasım 2013 Pazar

Kasım Mı Geldi?




Kasım mı geldi şimdi? diye sorup duruyorum bu sıra. Yeni yıla çok az kaldı, günler cidden çabuk geçiyor. Ben 2013'ün sonunun geliyor olduğuna inanamıyorum. Oysa 2013'ün bitmesine az bir zaman kaldı...

Bu yazı, çoğunlukla Kasım ayıyla ilgili ama bir o kadar da son günlere dair bir yazı... Bugünkü 3 Kasım 2013 Tutulması ile de bildiklerimi paylaşacağım sizlerle bir de... :) İyi okumalar...


* Kasım geldi, birçoğunun da Kasımda Aşk Başkadır teorisini ortaya atması yeniden başladı. Ben hiç katılamadım bu konuya nedense. Kimse alınmasın tabii, bu benim görüşüm. Kasımda aşk başka değildir, Aşk varsa eğer o hep başkadır ve hep güzellikler sunar size sanırsınız. Ne aya ne güne bağlanabilir. Olsa olsa büyüklerimizin dediği gibi bahar'a bağlanabilir. "Geldi bahar ayları, gevşer gönül yayları." diyerekten. :)

*Kasım ayının bana birkaç sene sunmuş olduğu kötü anılar ve hatıralar olduğundan, Kasım geldi mi hüzün dolardı içim. Ama şu da bir gerçektir ki, geçmiş Kasım aylarından çok başka bu Kasım ayı.Sanırım o kötü anıların etkisinden kurtulmuş ruhum. Hatırlıyorum anıları ama öfke duymuyor, hüzün dolmuyorum... Kasım daha bir huzur dolu geldi sanki. Hayrolsun inşallah... :)


*Resim Google Görsellerden alıntıdır... :)


*Bugün Güneş Tutulması vardı 15.00 sularına doğru. Olacaktı yani, gördüm değil ama biliyorum. Güneş Tutulmalarında etkilenirmişiz ya, bu dönemlerde büyük kararlar vermeyin derler mesela. İnanıyor musunuz bilmem ama, Astroloji'nin olduğu da bir gerçek bence. Ben inanıyorum. Bir de Merkür'ün Gerilemesi durumu hakim bu sıra. (Bazılarının aman allahım sen neleri takip ediyormuşsun? dediğini duyar gibiyim) Astroloji'yi takip ediyorum tabii, kim inanmaz veya inanmasa da kim inanmak istemez ki?

*Ritüeller felan vardı bugüne ve merkür gerilemesi dönemine dair. Yapmadım bugün ama öncesinden yapmıştım. Neler yaptığıma geleceğim, ama önce neler yapmalıymışız, o noktaya gelelim. Geçmişte birine dair kırgınlığınız felan varsa, affetmek ve kendinizi affetme eylemine hazırlamak için iyi bir zamanmış bu sıra. Kim mi söyledi? Nuray Sayarı söyledi... Ne diyordum; evet geçmişteki kırgınlıklarımızı affetmek.

 - Öncelikle bir kağıda, öfke duyduğunuz kişiye dair, neden öfke duyduğunuzu ve size neler öğrettiğini yazıyormuşsunuz. Çünkü bir gerçektir ki, hayatımızdaki her kırgınlık yeni birşey öğretir bizlere... Sonra da bu kağıdın altına, "Teşekkür ederim, affettim" veya "Affetmeye niyet ediyorum, teşekkür ederim" yazıyormuşsunuz... Bir de böyle şeyleri sesli söylemenin çok büyük etkisi oluyormuş. Beyin kulağıyla duyduğuna inanır ve onu eyleme geçirirmiş. Evet bu son cümleye de tamamen katılıyor ve inanıyorum doğrusu... Bu sebeple, kendinizi birşeye inandırmak için sesimizi kullanmalıymışız. Motive etmeye birebir yani... :)

*Bana gelince, ben bu öfke işinden her illallah dediğimde bir kağıda, gerek sesli gerek sessiz içimi döker rahatlatırım kendimi. Ritüele uymak için yine de, geçmişte öfke duyduğum kişi veya kişilere öfkemi nedenleriyle beraber yazdım, affettim gitti diyerek de yırttım. Aslında yazdığınız kağıdı yakmak gerekiyormuş. Ama ben bunu şart değil diye düşündüm, yırttım attım. Benimki de güzel bir yöntem acaba. Ve gariptir ki, akşamına bir mutluluk çöktü üzerime... :/ (Şaka şaka bundan ötürü olduğuna inanıyor değilim, sadece keyfim yerinde idi :) Ama neden olmasın, affetmek de bence ruhun temizlenmesi ve kalbin arınmasıdır)

*Kısacası; güneş tutulmalarının ve merkür gerilemesinin kötü etkileri olduğu kadar, iyileştirici yanıda varmış. Ve bu zamanlarda bunlardan yararlanmak gerekiyormuş... Merkür gerilemesinde yapmaktan kaçının dedikleri kadar, yapın dedikleri de varmış. Devamını burada Nuray Sayarı'nın yazısında da bulabilirsiniz... 28 Ekim-11 Kasım arası Merkür gerilemesi yaşanıyormuş...

*Evet bu tutulma ve Merkür gerilemesine fazla takıldık. Bu sıralar derslerle pek meşgul oluyorum yine. Ya yazmaya vakit bulamıyorum, ya da garip bir yorgunluk oluyor sonrasında yazamıyorum... :) Ama buralardayım, bir yere kaybolmadım... :)

*Bizim evdekiler, yani annem, babam ve Kağan grip salgınına tutuldular. Şükür ben iyiyim, aman nazarım değmesin de kendime... Ama dünden beri nedense başım ağrıdı bir ara. Bakalım umarım hasta olmam, bende ev ahalisinin arasına katılmam hastalık konusunda... :)

*Böyle bir yazı oldu işte. Kasım geldi, bu seneye dair yapmak istediklerimi/istediklerinizi yapma vaktimiz azaldı. Hızlansak iyi olur. :) Bu konu tabii çoğunlukla benim için geçerli. 2013'e girmeden önce, 2013 için yapmak istediklerim listesinde 2 madde hala beklemede. Elbette burada kendimi esefle kınıyorum. Ve yavaş yavaş buradan uzaklaşıp, bu konu ile ilgili plan yapmaya koyulmaya gidiyorum... :)

Okuduğunuz için teşekkürler. Kasım ayı umarım hepimiz için; mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ay olur... :) Sevgilerimle...

2013 için yapmak istediklerimi yazdığım yazıyı okumak isterseniz, burada bulabilirsiniz. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...