31 Aralık 2018 Pazartesi

2018 Yılında Okuduğum Kitaplar


Geçen sene bu zamanlar, 2018 için demiştim ki; "bu sene 25 adet kitap okuma hedefime ulaşmak istiyorum." Yeniden ulaşamamazlık etmem inşallah bir okuma hedefime daha derken, bu sene başardım! :)

2018 senesini 32 kitap okumuş olarak bitiriyorum! Birkaç senedir diyordum ki, bu hedefe ne zaman ulaşırsam, o zaman arttıracağım. 2019 için de bu sözümü tutuyorum ve 50'ye çıkarıyorum. 25'i geçtim, şimdi de 50'yi geçmeye çalışacağım. Daha çok okuduğumuz bir yıl olsun 2019 ve de daha çok öğrenip bilgilendiğimiz... :) 

Mutlu musmutlu yıllar dilerim ve de sizleri yorumlara beklerim; okuma hedeflerinize ulaştınız mı? Ortak okuduğumuz kitaplarımız olmuş mu? 2018'de en sevdiğiniz kitaplar hangileriydi. Bol kitaplı olsun yeni yıl da inşallah! Sevgiler...

~ 2018'de Okuduğum Kitaplar ~




1.) 4N1K – Büşra Yılmaz (Epsilon Yayınları)


2.) Bülbül – Kristin Hannah (Pegasus Yayınları) ; 2018 için Serhat abimden sürpriz yılbaşı hediyemdi. 2018'de en bayılarak okuduğum kitaplardan biri oldu! :)

3.) Bana Seni seviyorum Deme sev – Miray Çağrı Aktaş (Olimpos Yayınları) ; Bu kitap da, 8 Mart kadınlar günü hediyemdi, Hatice Yengemden. Biraz arabesk bir kitap bana göre ama okuma deneyimlerimde değişik olarak yerini aldı.

4.) Trendeki Kız – Paula Hawkins (İthaki Yayınları) ; Çok isteyerek aldığım ve okuduğum bir başka kitap idi. Polisiye kitapları hiç sevmiyorum diyen ben, bu şekilde yazılan bir romanı okurum dedim. Bu tarz 2018'de bir diğer okuduğum kitap da yine bu yazarın kitabı (Karanlık Sular) oldu. 24. sırada...

5.) OZ Büyücüsü – L. Frank Baum (Arç.kadaş Yayınevi Arkadaş Çocuk Yayınları – Mavi Serisi Çocuk Kitapları) ; 2018'de okuduğum en eğlenceli masal tarzı hikayelerden biri idi.

6.) Alice Harikalar Diyarında – Lewis Carroll (Arkadaş Yayınevi Arkadaş Çocuk Yayınları – Mavi Serisi Çocuk Kitapları) ; Bir diğer en eğlenceli masal tarzı hikayelerden biri de bu kitaptı...

7.) Türkü Baba – Ayten Gezer (Alp Yayınları - Şiir Kitabı) ; 2018'de okuduğum tek şiir kitabı...



8.) Ay Bahçesi – Kristin Hannah (Pegasus Yayınları)

9.) -22- Britanya Yolu – Amanda Hodgkinson (Arkadya Yayınları)

10.) Yıldız Tozu – Priscille Sibley (Arkadya Yayınları)

11.) Şeker Portakalı (Zeze- 1) – Jose Mauro De Vasconcelos (Can Yayınları) ; Daha önce neden okumamışım diye sorduğum Zeze serisinin baş kitabı. 2018'de okuduğum tek seri Şeker Portakalı, yani Zeze seriisi idi bu arada... :)

12.) Güneşi Uyandıralım (Zeze- 2) – Jose MAuro De Vasconcelos (Can Yayınları)

13.) Delifişek (Zeze- 3) – Jose Mauro De Vasconcelos (Can Yayınları)

14.) Kor Adası – Kimberley Freeman (Arkadya Yayınları)

15.) Bin Yüz Bir İnsan - Aret Vartanyan (2011 Butik Yayıncılık)

16.) Simyacı Paulo Coelho (Can Yayınları)



17.) Kimyager - Stepheine Meyer (Epsilon Yayınları) ; 2018'de en sevdiğim fantastik aksiyon içerikli kitap Kimyager oldu. Biraz ara geçsin yine okumak isterim diyebileceğim tarzda üstelik... 2019'da okumanızı tavsiye ederim! Bence çok başarılı bir romandı. :)

18.) Senden Önce Ben - Jojo Moyes (Pegasus Yayınları) ; 2018'de filmiyle ve kitabıyla beni en çok ağlatan kitaptı. Tek okuduğum seri değilmiş bu arada Şeker Portakalı'ndan sonra okuduğum ikinci seri 2018 için...

19.) Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu - Stefan Zweig (Panama Yayınları)

20.) Satranç - Stefan Zweig (Panama Yayınları)

21.) Senden Sonra Ben - Jojo Moyes (Pegasus Yayınları)

22.) Gerçek Renkler - Kristin Hannah (Pegasus Yayınları)

23.) Git Kendini Çok Sevdirmeden - Tuna Kiremitçi (Doğan Kitap Yayınları)

24.) Karanlık Sular - Paula Hawkins (İthaki Yayınları)

25.) Bir Tutam Gündüz Bir Tutam Gece - Kristin Hannah (Pegasus Yayınları)



26.) Aşkın Ateşi - Rita Hunter - Ateş Serisi #1 (Epsilon Yayınları) ; Benim için 2018'in en iyi romantik kitabıydı!

27.) Dora: Freud'a Kafa Tutan Kız - Lidia Yuknavitch (April Yayınları) ; 2018'in en ilginç kitabı diyebilirim buna da, diğer bloğumda yazısını yazmıştım. O da burada...

28.) Kalbin Ateşi - Rita Hunter - Ateş Serisi #3 (Epsilon Yayınları)

29.) Eylül Çıkmazı - Aslı Karabulut (Ephesus Yayınları)

30.) Andersen Masalları - (Say Yayınları)

31.) Büyülü Fırtına - Kristin Hannah (Pegasus Yayınları) ; 2018'in en iyi fantastik-romantik kitaplarındandı benim için. Bu arada 2018 benim için, 4 kitabıyla en çok Kristin Hannah kitabı okuduğum sene oldu aynı zamanda. :)


32.) Otomatik Portakal - Anthony Burgess (Türkiye İş Bankası Yayınları) ; Daha dün bitirdiğim senenin son kitabına da gelince, en iyisi değildi ama okuduğum kısa kitaplar arasında en gariplerinden bir diğeri idi. Filmi varmış, onu da izleyip 2019'da yazısını yazacağımı umuyorum... :)


Başlangıçta da dediğim gibi; 2019 çok okumalı bir yıl olsun hepimize... Okumak hem geliştiriyor hem de dinginleştiriyor bizleri. Kitap sever canların aldığı hediyeler hep en güzel kitaplar olsun ve hep en mutlu olduğumuz dünyalara aktığımız okuma hallerimiz aktif olsun yeni yılda da... 

Sevgilerimle, tekrar mutlu yıllar dilerim hepimize! =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...