2 Ocak 2019 Çarşamba

2019'un İlk Yazısı - #yillargecerken


2018 Nasıl Geçti, 2018 nasıl bitiyor derken; 2019'a da başladık bile. Vatanımıza, milletimize ve tüm dünyamıza hayırlı bir yıl olsun inşallah. (Allah analı babalı büyütsün demediğim kaldı!)

2019 için çok umutlu ve de bol hedefli bir çizelge hazırladım malum, 2018'in son günlerinde. Bir de ikiye böldüm hedef listemi; ilk 9 maddesini Buradaki yazımda ve son 10 maddesini de buradaki yazımda bulabilirsiniz... (:



2019'a doğru, bir yılbaşı yemeği yemek ve o akşam da birarada bulunmak bir adet oldu bizim için artık. Eskimeye yüz tutmuş seneyi yad etmek, yeni senemiz için umutlarımızı bir arada iken ifade etmek; aile bağlarına ekleme yapmak için bir fırsat resmen... 

2018'in son gününde, babam bu sefer 4-12 vardiyasının denk gelmesi sebebiyle akşam çalışıyordu ama saatlerimiz takvimi yenilemeden 1,5 dakika öncesinde eve girdi... :)

2018'in sonlarını, tabağımın dibini sıyırır gibi sıyırdım bense; akşam yemeği hazırlığına girişmeden annem, kendi işlerimi bitirmeye başlamıştım ben de. Ablamlar gelmeden önce, kendi özel işlerimi bitirmiştim.Yazılarımı yazdım 2018'de yaşadıklarımıza ve 2019 için umutlarıma dair; son 4-5 gündür bir sıraya koymuştum zaten. Son iki yazım kalmıştı; Hedeflerim listemin ikincisi ve okuduğum kitaplar... Ablamlar gelmeden önce yeğenimle çizgi film izlerken, nar ayıklamaya bile başlamıştım... 


Akşam 8 gibiydi, bir masanın etrafında birleşebildik; babam hariç, aile üyelerimiz. Annem, ablam ve eniştemin ellerinden, senenin son yemeğini yemiş olduk. Herkes bir ucundan tuttu, son yemeği pişirmek olsun, salata doldurmak olsun, masayı kurmak olsun... Yılbaşı olgusunun da, bayramlarımız gibi değerlere bağlı bir özelliğine inanır oldum son zamanlarda; beraber bir yaş daha alıyormuşuz gibi, büyük küçük demeden bir takvime kavuşuyoruz her birimiz...

O akşam tatlı yiyelim, tatlı konuşalım diye tatlı getiren bir akrabamız da eşlik etti bir ara... Saat 22.00'a kadar ablamlarla beraberdik işte, sonrasında onlar arkadaşlarına gittiler ve bizde annemle beraber babamı beklemeye koyulduk... Babam geldi ve bir fasıl da onunla atıştırdım derken, 2019'a bol kilolu girdiğimi düşünüyorum şu anda da! :) 2019'a bir hedef daha ekleyelim; tüm kilolar verilecek! 

Yeni yıl çayı, yeni yıl filmi ve yeni yıl miskinliği ile başladı işte, 2019'da... Böyle girdik 2019'a, daha sakin ve daha da umutlu. (:



Gelelim düne; yılbaşlarını oldum olası sevmemin bir diğer sebebine sahip idi yine kendisi, tüm ülke genelinde resmi tatili oluşuyla... Oldum olası sevmişimdir bu olguyu, zira bu sayede en yoğun çalıştıkları dönemde bile ailemin tüm üyeleri ile aynı ortamda daha da rahat oturabiliyor olmak güzel geliyor bana. 

Bundan 4-5 sene öncesinde birkaç sene boyunca; yeni yılda beraber başka bir şey düşünmeden üst üste iki film izlediğimizi hatırlıyorum, ertesi gün kaygısı olmadan. Daha Kağanım bebekti o zaman, tek derdimiz o uyusun uyansın; acıktık mı yemek yiyelim, çay mı kahve mi? gibi şeylerdi... Ailecek buna hayat koşuşturmasında çok ihtiyaç duyduğumuz bir gerçek. Kışın da çok sık bir arada bulunuyor ve bir öğün iki öğün bir arada oluyoruz, haftaiçi veya haftasonu demeden ama ister istemez o zaman bir telaşesi içinde hakim; senenin en yoğun zamanlarının.

Dün akşam, bugün iş olmasına rağmen; çay keyfimiz sırasında yılbaşı için Kağanımla oynamak için aldığımız "Kızma Birader"i oynadık, Kağanım uyuduktan sonra. Kağancım yorgundu dün, sabredemedi bile oyunu çözmemize. O uyumuşken; annem, ablam, eniştem ve ben çözdük oyunu. Zar ile değil, kartla oynanan versiyonu idi ve epey keyifli idi öğrendikten sonra.

Normal zaman diliminde oynamaya kalksak, ertesi güne iş stresi daha fazla her günün; bayramlar ve resmi tatiller harici tabi ama yine de yılbaşı tatilinin ayrı bir havası var. Bir sene başlıyor ya, sanki bir diğer takvimin bitmesi bir duraklama fırsatıymış gibi. Öyle hissettiriyor bana... Böyle özel günlerde yaptığımız yemeklerden çok, böyle fırsatları değerlendirebiliyor olmamız mutlu ediyor beni.

Sağlık olsun, bir arada olalım da, mutlulukla fırsatları hep değerlendirebilelim inşallah... Ablamlara dün, birkaç haftada bir durup böyle oyun oynayalım yeniden; kutu oyunlarına Kağanı yöneltiyor iken hem de, dedim de! "Tamam, olur." dediler. Biliyorum bir yere kadar yapabilmeye uğraşacaklar da ama ister istemez tatillerdeki gibi olamayacak.

O yüzden 2019 için bir şey daha diliyorum bu vesileyle... Fırsatlara daha çok ayak uydurabildiğimiz günlerle dolu olsun; bir tek yemek zamanlarında değil, onun dışında maneviyatta daha çok kalpten yakınlıklar yaşayacağımız fırsatlarla dolu... 


2019'a güzel başladık yani. Yüzümüzü kara çıkartmadan, aslan gibi gelip gitsin inşallah... :)

Yorumlarda görüşelim mi? Sizin nasıl geçti yeni yılınız, siz böyle tatillerin en çok hangi anlarını seviyorsunuz? Yılbaşına doğru zamanınızı nasıl değerlendirdiniz? Etkileşim iyidir, hoş sohbet getirir... :) Yorumsuz bırakmayın beni. Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...