1 Aralık 2018 Cumartesi

Diplomam Elimizde - (24-25).11.2018


Merhabalar, size diploma haberiyle geldim bugün; Diplomam Elimizde... :) 6 senedir, "ders, ders, ders" dedim ve yazmaya aralar verdim durdum sınav zamanlarımda. Ama gel gelelim, emek verip o diplomayı da aldım. Şükür ki; 2. senemde yaşadığım rahatsızlık sebebiyle uzadıysa da, daha sonrasında iyi yaptım planımı programı ve bitirdim bu yaz: İkinci Üniversite Aöf Sosyoloji Lisans bölümümün diplomasını da... Darısı isteyen herkese nasip olsun inşallah... :)



Geçen hafta bugün, babamın mesaisinden ötürü haftasonu tatiliydi ve bir iki ay önce Mersin'den Bursa'ya taşınan Fatoş halamlara gittik... Bir de öyle güzel denk geldi ki; Temmuz ayında girdiğim son sınavdan sonra mezun oldum olalı, ilk Aöf sınavlarının haftasonu idi. Bürolar açıktı, öğrenciler yolda idi ve 6 senedir ilk kez ben gitmiyordum sınavlara. Halamlara doğru giderken, aklımızda yoktu ama büromun önünden geçince; diplomamı soralım bari dedik. Ben sanıyordum ki; teslim etmem gereken bir şeyler vardır, onları hazırlarım ve sonra diplomamı alabilirim.

Meğer diplomam hazır beni bekliyormuş, bir tek aldığıma dair imza atmam yetiyormuş! Arabaya getirdi belgemi büro yetkilisi sağolsun, ben kalkıp büroya gidemediğim için... İmzamı attım ve diplomamı aldım. Güzel bir durum oldu ki, bir sınav haftasonunda diplomamı aldım ve bunu halama da göstermek nasip oldu şükür ki... :)

Artık Diplomam Elimizde! Halama da gösterdim, 6 sene sonra bir sınav haftasonunda diplomamı Bursa'da da gezdirdim! :) Bir hafta gecikmeli olsa da, yazısını bile yazdım. 6 senelik emeğimizin sonucunu aldık çok şükür. Darısı isteyen herkese olsun dilerim... :)


Geçen hafta halamlarda idik yani bugünden ve ertesi güne de orada uyanmıştık; halamın oğulları ile ve de kuzenlerimle güzel bir haftasonu geçirdik. Hele ki Onur abimin kızı Deniz ile bir güzel bağ kurduk ki evlere şenlikti, tazeledi ve çok neşelendirdi beni. Birbirimizi sevdik ve de iyi oynadık. Daha bir yaşına gelmemiş bir bebekle oynamayalı baya olmuş ki, özlediğimi ve gevşediğimi hissettim o her sarıldığında ve de öptüğünde. Maşallah kuzum Deniz'e... :)

Akrabalar ile yakınlaşmak ve her uygun fırsatta görüşebilecek olmak güzel, şükür ki halamlar da yaklaştı bize ve oğullarına işte... Allahım nasip ettikçe, gider geliriz de birbirimize... Kollarını açmış gelen bir kuzen çocuğu da varsa, daha ne olsun işte! :) 

Geçen hafta Pazar gününe, halamlarda ilk kez yatıp uyumadan önce dua edip geleceğe dair bir rüya dilemiştim rabbimden. Pazar günü sabahı uyandığımda hatırladığım rüya, bana korkunç ve de saçma gelmişti. Oysa annem ile halam geleceğe yordular... Halam ve annem diyorlar ki, "Korkunç sandığın rüya, güzelliklere işaret. İnşallah güzel günler gelecek yeniden, sağlığın ve ailenle ev düzeniniz için." İnşallah diyorum; hastanede iken önce ablamı ameliyathane önünde, sonra da annemi ameliyathaneye gönderdiğimizi gördüğüm rüyanın sonunda annem yüzünde ameliyat izi olmasına rağmen gülüyordu ve ben ağlıyordum... Olur ya, inşallah güzel işaretlere delalettir diyorum şimdi ben de. Girişi geniş, asansörü en alt kattan bir apartmandan ev nasip olsun bize; imkanlar ona göre şekillensin ve tedavilerim, geleceğe dair iş hayalim de gerçekleşsin. Amin...

Velhasıl, Cumartesi günü Diplomamı alıp halamlara gittik, Deniz'le hem halamlarda hem de ertesi gün evlerinde baya güzel oyun oynadık... Pazar günü her iki kuzenimi de evlerinde ziyaret ettik tekrar. Sonra da çıkıp, gezinerek Avm'den ihtiyaçlarımızı alıp eve döndük... :) Benim için epeydir yapılmayan bir haftasonu idi, sınavlardan sorumlu olmama rağmen bir sınav haftasonunda gerçekleştirilen dolu dolu bir haftasonu idi yine; şükür ki...

Güzel birliktelikler mutluluğa, güzel rüyalar geleceğe, güzel günler de yarınlara güzellikler sunsun... Sevgilerimle, Diplomam Elimizde! Darısı isteyen herkese... ;) :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...