3 Aralık 2014 Çarşamba

Önce Kim Uyuyacak?

Her gün ayrı bir oyun havamız oluyor bazen yeğenimle. Uykumuz bile oyunla oluyor bazen, o derece. Bugün de yeni bir oyun çıkarttım kuzumla bana, uyku saati yaklaşıp da uyumayınca; Önce Kim Uyuyacak? :)


Bugün Kağanımın uyku saati geldi ama uyumak bilmedi bir türlü yine kuzum. Öyle ki, grip halimle benim uykum geldi ve başım gözüm ağrıdı resmen... :) Çözümü kendim yatmakta buldum. Kağanıma da "sakın yatma yanıma, ben uyuyacağım." dedim. Ne yaptı dersiniz, geldi gitti yattı üstüme. Baktım hemen gönlü geçiyor, oyuna devam ettim. Bu sefer de "Önce ben uyuyacağım" oyununu başlattım. Canım benim "Kağan Kağan" diye diye yanıma ve üstüme yatıp durdu. "Ben yatacağım" deyip durdu kendi dilince yani... :)

Sonuca gelirsek; 

Bugün ben uyutamadım Kağan'ımı. İnat etti uyumayarak. Ama böyle bir resmimiz de ortaya çıktı tabii. Annem daha sonrasında uyuttu... Çoğunlukla inat hallerdeyiz bir süredir. Bizde inadına inatla değil de, oyunla karşılık veriyoruz çözüm olarak. Şöyle ki; "Gelme yanıma Kağan, Annanne ya da teyze yesin o zaman, ben oynuyorum istiyorsan sen de gelirsin." İşe yarıyor mu derseniz, gerçekten işe yarıyor. Eğlenceli şekilde ona faydalı olan şeyleri yapıyor kuzum maşallah...

Bir yerde okumuştum; "İnat gidiyorsa çocuğunuz size karşı, siz de yapıcı şekilde oyunla gidin üzerine. İstemediği bir şeyi yaptırmak için yapacaksın demektense, "Peki yapma" deyin. Sorununuz hallolacaktır." diyordu. Gerçekten de öyle. Bu yaşlar, kendini her alanda ispatlamak istediği yaşlar. İnadını veya kötü huylarını, karakterine yansıtacağı yaşlar...

Bizde bu sıra işe yaradığını söylemeliyim, bu tür oyunla yaklaşımın.. Ama sürekli de buna başvurarak gerçekleştirmemek gerekiyor herşeyini bence, daha sonra alışkanlık da yapabilir. O dengeyi tutturmak lazım. Mesela bugün işe yaramadı, kuzucuk uyumamaya direndi çünkü iyiden iyiye... :) 


Maşallah kuzuma şükür büyüyor kuzumuz böyle, oyunlarla ve dayanamadığımız halleriyle. Allahım sağlık sıhhat versin tüm kuzulara. Sevgilerimle... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...