21 Aralık 2013 Cumartesi

Kış Gündönümü


Kış Gündönümü Gelmiş, hoşgelmiş. :) 21 Aralık'a da erişmişiz. Hadi hayırlısı. Kışa girmişken, yılbaşına kaldı şurada 10 gün kadar bir süre. :)

Bugün Google açılınca internette öncelikle, önüme çıkan Kış Gündönümü Geldi haberiydi; burada. Aklıma ilk gelen 2012'de 21 Aralık'ta Maya takvimine göre kıyamet olacağıydı. :) O da geldi geçti ya epey oldu, bu sıra 2013'ün bitiyor olması bile garip geliyor. :)


Neyse neymiş bu 21 Aralık, Kış Gündönümü; (Bağlantıdaki yazıdan alıntıdır)

Kış Gündönümü'nde, Oğlak dönencesine dik gelir. Kuzey yarıkürede günler uzamaya, güney yarıkürede kısalmaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarıkürede kışın, güney yarıkürede yazın başlangıcı sayılır. Bununla beraber bazı ülkelerde de yazın veya kışın tam ortası kabul edilir.Güney yarıkürede en uzun gün,Kuzey yarıkürede en uzun gece yaşanır.

21 Aralık: En uzun gece, en kısa gündüz. Kış mevsiminin başlangıcı. (Kuzey yarım kürede)



Bana gelince;

Bu konuya girmemin sebebi; bana göre hep Ekim Kasım gibi başlardı Kış. Küçüklüğümüzde böyle şeylerin tarihini tutmazdık ki aklımızda. Yaz biterdi, Sonbahar gelir biraz yapraklar döküldükten sonra kış başladı sayardık. Şimdi insan büyüdükçe gerçeği biliyor, kanıtlanan ve söylenen gerçekleri var kabul ediyoruz. Küçüklüğümüzde kabul ettiklerimiz küçük yüzeysel ve kolaydı gibi. Nedense bazen insan küçüklüğünde kabullendiği gibi yaşamak ve düşünmek istiyor bazı şeyleri işte. Konumuz Kış Gündönümü üzerine açıldı ama alakası yok aslında. Küçüklüğü bu kadar ufak şekilde arıyoruz işte aslında. Saçma belki ama ben böyle düşündüm bugün... 

Küçüklüğümüze dönmek bu kadar kolay işte düşüncelerle aslında... :) Bir animasyon izlemekle, bir küçük çocuk ile oynamakla ve bazı şeylere de bazen yüzeysel bakmakla. İlla küçük boyuta yeniden erişmeye gerek yok, küçüklük anlara dair minik şeyler yaşamak veya düşünmek yeter. :) 

Beni anlayabileceklerin olduğuna inandığım için yazdım bu yazıyı. Her yaşın ayrı güzelliği var, her sıkıntıda küçüklüğümüze dönmeyi düşünmek kolayı seçmek elbette. Bunu bende biliyorum. Allahım küçüklük saflığımızı aratacak sıkıntılar yaşatmasın... Amin. :)

Kış Gündönümümüz hayırlı uğurlu olsun. Bunu neden dediğimi bilmiyorum. İçimden geldi işte... =)

Sevgilerimle... :)


*Bu yazıdaki Kış temalı resim, Google Görsellerden alınmıştır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...