22 Aralık 2013 Pazar

Gitar Sevdam


Yazmak tutkumdan veya sevdamdan hep bahsediyorum, bitmek tükenmek bilmeyecek ve bitmesini tükenmesini istemediğim bir şey zaten hayatımda. Sevdiklerine ek olarak kendini ortaya koyabildiği durumları vardır herkesin, yazmak da böyle bir şey işte. Durmadan bahsediyorum zaten bu durumumdan... :)

Ama bir de şu var; benim bir de Gitar Sevdam var. Yazıyla bağdaştırılamaz. Müziğe aşığım ve alışığım. Bir kulağım var mı pek bilemem, sanırım çok çok iyi diyebileceğim bir kulağım veya sesim yok. Ama bu müziği sevmeye veya iyi bir dinleyici olmaya engel değil. İyi bir dinleyici olduğumu ve müzik aletlerinin akustik seslerine bayıldığımı itiraf edebilirim bu yazıda. Dinleyicilik yönünde bir kulağım var. Bir de özellikle Gitar ve Piyano'ya ilgimin olduğundan bahsedebilirim diye düşündüm...


Nereden mi çıktı bugün bu konu, elbette ki gitarımla ilgilenmeye başlayınca bugün bahsetmek geldi içimden. Hele ki talihsiz kaza olunca bugün, :/ "Emektar gitar tellerim hakediyor bir yazıyı." dedim. :) Çalmayı bilmiyor olsam da tamamen, bildiğim kadarıyla ve öğrendiklerime yeniler katmak için uğraşmaktan vazgeçmiyorum elimden geldiğince... Bugün üst resimde de gördüğünüz gibi, kaç senelik gitar tellerimin altıncı teli koptu. Resmen talihsiz bir olaydı, biraz da benim dalgınlığıma geldi itiraf ediyorum. :/

Olay şöyle oldu;

Bilirsiniz gitar gibi telli müzik aletlerinin veya birçok müzik aletinin akordu bozulur; odanın sıcaklığı, hava değişikliği, ortam değişikliği vs birçok şey buna engel olabilir. Ben arada sadece gitarımın akordunu flüt sesi ile düzeltip uğraşan biriydim. Ancak bu tahmin edildiği gibi her zaman tatmin edici bir akort etme yöntemi olmuyor.

Ancak dün Google Play Store'da denk geldiğim Gitar Akort Programı ile kolayca yapabilirim düşüncesi geldi aklıma. Dün indirdim, bu öğlen de kahvaltı sonrası gitarımı elime aldım ve kontrol etmeye başladım. Programı çözünce iş kolaylaştı tabi. Ama iş doğru telleri akort etmekte. Ama Gitarı azıcık biliyorsanız, çözülmesi zor değil...

Bu program Akort Tunner aletleri ile aynı işlemi gerçekleştiriyor bu arada. Siz akort edeceğiniz teli seçiyorsunuz sonra da program sizi yönlendirecek komutu gösteriyor, yeterli olduğunda da durmanız için onaylıyor... Olay bu kadar..


Gelelim benim nerede dalgınlık yaptığıma; Ben başta kalın telleri yanı üstten 3 teli akort ettim. Ama sonra parmaklarım yorulunca, konsantrasyonum bozulmuş sonradan farkettim. Alt telleri neden akort edemediğimi kavrayamadım başta. Ama sonradan anladım ki, benim şaşkın kafam dalmış, yorgun ellerim de hala üst telleri çeviriyormuş... Anneme ben telleri kontrol ederken istediğim vidayı sıkmasını rica ettim sonra. Ancak biz alt vidaları sıkarken, en üst tel gerginlikten inceldiği yerden koptu. Sonra kalakaldım öylece. :) Şimdi mecbur tel değiştirtmeye götüreceğiz bir ara. :) Emektarım, ilk aldığım günden beri aynı telleri kullanıyordu. Ve ben gitarımı alalı yaklaşık 8. yılına doğru koşuyordu. :)

Gitarımı bir bayram sonrası bayram harçlıklarım ve geri kalanını da annem babam ve ablamın tamamlamasıyla almıştım. Benim için mükemmel bir histi bir şeyi ailemle beraber alabilmek. :) Sonra kursa da gittim, ailemin desteğiyle. Lise 1'e ilk başladığım zamanlardı. Ama Lise 1 sınavları zorlayınca, bir de iş akor basmaya gelince başarısızlığa uğramıştım yoğunlukla beraber... Günlük ya da haftalık yeteri kadar çalışmam gereken vakti ayıramaz olmuştum ki, 1 dönemi bitirince bırakmak zorunda kaldım gitar kursumu. Bir daha da gidemedim kursa. Ama bir gün ya kursla ya da kendi başıma umarım öğreneceğim, şartlar elverirse... :)


Ya işte böyle... Gitarım benim her zaman açmaya sabırsızlandığım sır kapım olacak. Her elime aldığımda kendi başıma bir şeyler öğrenmek bile öyle hoşuma gidiyor ki... :) Gitara dokunmak, tellerinde ellerimi gezdirmek, anlamsız veya anlamlı azıcık öğrenme çabalarımla tıngırdatmak bile sadece yetiyor bana... Öğrendiğimde bu büyü kaybolmayacak, arttıkça artacak biliyorum, buna inanıyorum. Gitar, öğrenmeyi çok istediğim ve her yeni bir bilgide heyecanlandığım bir güzellik benim için... Umarım günün birinde iyiden iyiye öğrenirim gitarı... :)

Birini sevmek için illa tanımak gerekmiyorsa, gitarımı da sevmem için sadece sesini bilmem ve akustik sevmem yeterli oldu benim için. Diyorum ve inanıyorum ki bir gün öğreneceğim inşallah... :)

Sevgilerimle...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...