14 Ağustos 2013 Çarşamba

Fotoğraflarla 1 Haftam - #11


Tatilin 1 haftası daha bitti bu Pazartesi... Az önce ablamı gönderdik Bursa'ya, hayırlı yolculuklar olsun inşallah ablama ve tüm yoldakilere. :) Bakalım bizden önceki yolcularımız gitmeden önce, buradayken, nasıl geçmiş geçen hafta? :)



Geçen hafta Pazar günü akşamı Bursa'dan yola çıkan ablam, Pazartesi sabahı buradaydı. :) Maalesef bugünde işine geri dönmesi gerektiğinden döndü. Onunla beraber tatil yapmak da çok eğlenceli oluyor. 2 hafta sonra da biz döneceğiz, Özleyeceğim 2 hafta boyunca ablamı. :)

Sabah uyandığımda geçen Pazartesi, ablam gelmişti. Kağan uyanmadan önce sohbet ettik biraz. Kağan uyandığında da ne tepki verecek diye merak içindeydik doğrusu. Ancak tepkisi elbet uyku sersemliği ile, beklemediğinden başta ağlamak oldu. Biraz da yaklaşmadı o sebeple. Daha sonradan epey özlediği anlaşıldı yine. :) Anne ne olursa olsun, hangi yaşta olursan ol tanınıyor işte... :)


Ve o günün sabahı uyandığımda güneş alerjisinden dolayı yine şişmiş buldum kendimi. Sabah kahvaltısı öncesinde, babama bir fotoğraf çekmesini istedim görmek için. Burada aslında gülümsüyorum ancak farkedilmiyor, sızım epey çoktu. 

Ablam uyandığımda farketti önce, bense yüzümün gerginliğinden farkettim. Sabah kahvaltısından önce babam eczaneye ilaç almaya gitti o gün; 1 alerji kremi, 2 de yanık tedavisi kremi. İlaç 5 günde bitti, güzel de tedavi etti. 3-4 gündür çok çok iyiyim. Ancak o günlerim anlatılmaz yaşanırdı... :)


Ve yanığımdan ötürü bir süre denize gitmeme kararı alındı o günden itibaren. Ablamın geldiği gün öğleninde, ablam babam, dedem ve Kağan denize giderken, ben annemle evdeydim. :) Bu da ablamın deniz öncesi fotoğrafı. Canım ablam benimm. :) İnsanın ablası kardeşi olması çok güzel bir duygu, iyi ki doğurmuş annemler bizi. :)



Bu da kremlerimi sürmeye başladıktan 2 gün sonrası, yüzümün toparlanmış hali. Yüzümdeki şiş ilk gün geçtikten sonra yüzümü ve cildimi korumak için artı atağa geçmek durumunda hissedip, internetten araştırmaya başladım. Neler sürebileceğime ve nasıl toparlayabileceğime baktım. Elimdeki tıbbi ilaçlar, zaten en iyileriydi. Artı olarak yüzümdeki lekeleri ve sızıyı alabilecek yöntemin elma sirkeli su olduğunu okudum. Ek olarak da taze salatalık suyu ve Aleo Vera kremi tavsiyesi vardı. Ancak ben Elma sirkesini uygun gördüm. Ne yazık ki taze salatalık'a da, Aleo Vera kreminin iyisine de ulaşmak zordu.

Annemler dışarıda iken Elma sirkesi aldırdım. İlaçlıydı zaten yüzüm. İlacın kurumuş halini cildimden temizlemeye başladım önce, ablamın hazırladığı elma sirkeli su ile. Başta suyu epey azdı, canım çok yandı. Suyu fazlalaştırıp yeniden sürdük. Zamanla alıştıysam da, sızısı çoktu. Ancak yüzümdeki ölü deriyi elma sirkeli su temizledi. Annem sirkeli sudan sonra, elma suyu rendeledi. Elma leke kalmasın diye ve yenilesin diye çok etkili bir yöntem. Ancak ilk defa bu kadar yaktığına tanık oldum, gözlerim karardı bir an ağladım resmen acıdan. :) Demek ki yanığım çok şiddetliydi...

Bir 5 dakika sonrasında, sonuç üstteki resimdeki gibiydi. Cildimdeki kararmış bozarmış ölü deri gitti, yerine kendi cildimin tatlı rengi ve mutlu bir ben kaldı. :) Sonuç mükemmeldi... :)


Bayram arifesinin sabahında diğer yolcumuz, eniştem geldi. :) Geçen hafta trafik boldu yani burada. Dedemin evinde epey eğlenceli bir haftaydı doğrusu. Kısacası Arefe günü Kağan babasına da kavuşmuş oldu. :)


Bayram öncesi hazırlıkları bir gece öncesinden başlamıştı zaten. Arefe sabahında da kahvaltı edildikten ve masa sohbeti yapıldıktan sonra; evin erkekleri berbere, hanımları da bayram hazırlığına geri döndü. Berbere Kağan da gitti elbet. Eve gelene kadar saçlarının bu kadar kesileceğini tahmin etmemiştim. :) Eve dımdızlak Kağan geldi. Başta alışamadım ama sonra böyle de şeker geldi doğrusu... :) Her hali güzel kuzucuğumun maşallah...


Bayram sofralarını ve bilumum kalabalık sofraları çok severim. Sofranın da, bayramın da tadı sevdiklerimizden oluşan birliktelikle çıkar ortaya... Allahım bizi o sofralardan uzak etmesin... :) Amin.


Bayramın ilk günü sabah kahvaltımızın kalabalıklığından sonrasında, mezara gitmek için ev boşaltıldı. Ben haricinde evde kimse kalmadı. Önce mezarlık ziyareti, sonra da ev ziyaretleri yapıldı. Benim bayramım sakin geçti gibi görülse de, internet ile güzel vakit geçirdim yine. Akşamında beni eğlence bekliyordu çünkü. Akşamında Antalya Akvaryum gezisi yaptık ailecek. Güzel mi güzel bir geceydi hepimiz için. 

İlk 3 resim Akvaryum'un tünel bölümündendi ki, takip eden bilir bilmem kaçıncıya söylüyorum bu bölüm en beğendiğimiz yer oldu. Ve üstteki ikinci resimde de kendimi anlatmaya çalıştığım bir poz. Kendimi tünelde mükemmel hissettim. Memnuniyetimi belirtme çabamdı o aslında. Çünkü denizden özellikle derin denizden korkan biriyim, ama denizi de seven biriyim aslında. Orası öyle romantik ve iç huzur sağlayıcı bir mekandı ki, görmeniz gerek... :) 

Ve 4. resim ise annemle ablamın hediyelik eşya bölümünde şapka deneme esnalarından. Şüphesiz en komik ve eğlenceli bölüm de orasıydı. :) Çok güldüler ve güldürdüler ablamla annem... İnşallah hep gülelim böyle... :)


Bayramın ikinci günü öğleden sonrası Antalya Özdilek Avm'de geçti. Ufak bir kitapçı turlaması ve kitap alışverişinden sonra babamla, diğer tayfayı bulup önce yemek yedik. Sonra annem ve dedem ile Kağan'ı gezme fasıllarına geri yolladıktan sonra, üst katta oyun bölümüne girdik hep beraber. :) Masa hokeyini severiz ailecek, ben sağlığımdan ötürü oynayamayalı epey oldu. Ancak izlemesi de zevkli ne de olsa. 

Ben Bowling bölümüne merdivenlerden dolayı çıkamadığımdan, babam sağolsun ilk resimde de görüldüğü gibi bana uzaktan skor bildirimi verdi. :) Canım benim...


Ve bu fotoğrafta da çirkin Kağan var. Özdilek gezintisi sonrasında, eniştemin son saatlerinde çirkin oldu fırsat buldukça babasına. :D Allahım çirkinliğe... Maşallah sana kuzum :)

Velhasıl, bir hafta böyle geçti işte. Bayramın ikinci gününün akşamı eniştemi yolladık Bursa'ya, bugün de ablamı. Hayırlı yolculuklar olsun tüm yolculara... :) Ve iyi bir hafta olsun, bu hafta da inşallah. Bizim tatilimizin bitmesine de kaldı 2 hafta... Hadi hayırlısı. :))

2 yorum:

  1. yanığın için geçmiş olsun tekrar,Allah başka acı vermesin,beterinden korusun seni,dikkat et kendine,sevgiler


    www.minikmini.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür Ederim. Amin cümlemize taşıyamayacağımız yük vermesin, korusun bizleri rabbim. Sizlerde kendinize dikkat edin, sıcaklardan koruyun kendinizi. :) Sevgilerimle.

      Sil

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...