17 Ağustos 2013 Cumartesi

Tatilde Okuduğum Kitaplar #1


Bugün Antalya'ya geleli ve tatil başlayalı 26 gün olmuş. Tatil öncesi hastalığım dolayısıyla geçirdiğim atak ve rahatsızlıklar dolayısıyla, epeydir kitap okuyamıyordum. Toparlandım, tatil başladı ve eski okuma seyrime döndüm sonunda. :)


Ablam giderken yük olmasın diye okuduğum kitapları ona vermeyi düşündü annemler. Elimde sadece getirdiklerimden bir tanesi kaldı şimdi. :) Elimde 4 kitabım daha var şimdi, bayram üzeri yeni aldığım kitaplar. 5 kitap vermek isterken, ancak 4 kitap verebildim ablama. O gitmeden kitapları bir araya toplayıp fotoğraflarını çekerken, biri eksikti. Ablam gittikten sonra bulabildim kitabı, vitrinin önünde. :)


Kahraman Tazeoğlu- Kıyısızlar ;

Yine güzel bir Kahraman Tazeoğlu kitabıydı. Yüreklerin Efendisi demiyorlar adama boşuna, cümlelerin de efendisi. :) Severek okudum.

Kahraman Tazeoğlu- Kayıp Yüzyılın Prensesi Oylum ; 

Bu kitapla beraber okuduğum 4. Kahraman Tazeoğlu kitabı oldu bu. Artık Kahraman Tazeoğlu hayranı olduğumu bilmeyen kalmamıştır sanırım. Yalnız bu kitabı roman tadında olduğundan değişikti elbette. Üstümde bıraktığı etki de kalıcı oldu doğrusu. Daha fazla düşündürücüydü. :)

Üstün Dökmen- Kelebekler Ve İnsanlar ; 

Başta acaba hep böyle mi gidecek diye düşündürmedi değil. Ama sonrasında hikaye bütünlüğü güzel kurulmuştu. Önyargıları düşündürerek yıkabilecek bir kitap.

Ömer Sevinçgül- Hayat Sevince Güzel ; 

Doğum günümde Sevgili Meryem'den hediye gelen bir kitaptı kendisi. Küçük ama eğlenceli hikayelerden oluşan bir kitaptı. Severek okudum, insanın içini ısıtan eski anıları anımsatan hikayelerdi içeriğindeki bazı hikayeler.


Gelelim Esra Erol'un kitabı Kara Duvak'a ;

 Okurken birçok kez soluk alma ihtiyacı duyuran bir kitaptı kendisi. Üst üste 2-3 kadın'ın hikayesini okuyunca mutlaka akşama kadar bekleme ihtiyacı duydum. Okumaktan ötürü değildi de sorun, sorun genç yaşta evlilik yapmış kişilerin yaşadığı sıkıntılara karşı duyduğum üzüntüden kaynaklıydı. Ve birçoğu da zorla evlendirilmiş. Ve hepsi pişman. 

Ama pişmanlıklarından ders almış hepsi, toparlanmak için yiğitçe ve canla başla savaşmışlar... Okurken helal olsun dedim, güçlerinden ve yüce gönüllerinden ötürü. Ve düşünmeden edemedim, ben bu durumda veya durumlarda olsaydım ne yapardım? diye... 

Tavsiyem ara vererek okumanız, ben ancak öyle bitirebildim. Gerçek oluşları içimi acıttı çünkü her birinde...


Ve 4 gün önce başladığım Serdar Özkan kitabı. 

Bir bu yazarın, bir de Sinan Yağmur'un kitaplarını merak ederdim. Serdar Özkan hakkındaki merakımı gidermeye başladım. Sanırım bu kitaptan sonra da okumaya devam edeceğim. 

Bu yazarın kitabını alma düşüncem sırasında karşıma bu kitap çıkmıştı. Bu Kayıp Gül'ün ikinci kitabı sanırım. Bundan sonra diğer kitabını alıp okumayı da istiyorum şimdi. Neredeyse bitmek üzere ve kitapla aramda garip bir bağ kuruldu. Birkaç noktasında anlatımından ötürü, çok sevdim. :)

Serdar Özkan sonrasında, bayramda burada aldığım yeni kitaplar bekliyor beni. Evde de Antalya'ya gelirken yanımda getiremediğim 4 kitap var. :) Beni bekleyen okunacak kitaplarımın olmasını da ayrı seviyorum. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...