5 Ağustos 2013 Pazartesi

Güneş Pişmanlığı


Dünden beri büyük bir pişmanlık içerisindeyim; 2 gün önce, yani bu sezonda ilk denize girdiğim gün, denizden çıkıp "Azıcık güneşten faydalanayım" dediğim ve bu çabam sırasında feci yandığım için... O  ilk güneşin önüne oturduğum an ki aklımı peynir ekmekle yemek istiyorum. :/ Ben beyaz cildimden memnun olan bir insanım, yanmak istememiştim ki? :(

Aman siz sakın ha, böyle bir yanlışa düşmeyin. Ben ettim, siz etmeyin. :) Gerçi bizimki biraz da tam öğlen sıcağında gitmemize bağlı da oldu, özellikle dün... Ama kısaca; Mağdurum da mağdurum yani.


Şöyle Oldu; 

İlk gün güneşin zararsız olduğunu düşünüp, deniz kenarına oturup taşlarla oynadım efendim. Ne olduysa o sırada olmuş ilk zaten, farkında bile değilim. Deniz kenarında, kumsalda taşlarla oynamayı güzel deniz kabukları, istiridye kabukları ve taşlar toplamayı severim. Bir koleksiyon oluşturacak kadar var diyebiliriz. :)


İlk denize girdiğim gün halim böyleydi. Biraz kızarıklığıma rağmen, sezonu açmanın ve denize girmenin mutluluğu vardı üzerimde. :) 

Dün yine denizdeydik efendim. İkinci denize girişimizdi ve hava felaket sıcaktı. İlk gün yandığım yetmemiş gibi, dün kendimi koruma çabalarımla engel olamadım güneşin beni yakmasına. Gölgede bile yanıyordu insan. Bir ara denize girdim tekrar, başım sürekli denizde. Neredeyse tavuzkuşu gibi dolandım denizde. Yani bir yandım ki, sormayın. :)

Akşam geldiğimizde eve, saat 5'e doğruydu sanırım. Soğuk su ile duş aldım, irkile irkile. Ve saçlarımı taramakta epey zorlandık, saç dipim bile yanmıştı. Sonra kıpkırmızı kesildim iyice. Her yerim sızladı ve hala da sızlamakta... Odadan odaya gitmek, yemek yemek, kollarımı hareket ettirmek büyük bir sorundu benim için. Yüz mimiklerimizi kullanamaz oldum, gerginlikten. Aynı şekilde kollarım ve omzumu da hareket ettiremedim. :/


İlk gün geldikten sonra ve dün gece yatmadan önce felan kullandığım ferahlatıcı sprey de etkili oldu beni korumakta. İlk gün denizde çok etkiliydi üstelik. Oriflame'ın Optimals serisinden Yüz Spreyi. Ferahlatıcı özelliğinden dolayı cildime de epey etkisi oldu. Dünkü yangınım esnasında biraz etkisi azalsa da, beni iyi idare etti doğrusu... :)

Akşam yemeğinden sonra yoğurtlandım dün. Yoğurt cidden ateşimi biraz olsun söndürdü. 15-20 dakika beklettik cildimde. Acımasın daha çok diye, kurudukça yeniden sürdüm yoğurdu. Sonuç; en son bıraktım kurudu yoğurt cildimde, gittik direk yıkamaya. Ancak çok güneş geçmiş olacak ki başıma, başım döndü midem bulandı yıkamaya gitmeden öncesinde...  Soğuk su ile yıkadıktan sonra kurumuş yoğurdu, ferahlatıcı spreyimden sürüp yattım.


Sabah kalktığımızda, kahvaltıdaki halim buydu ne yazık ki. Gülmeye çalışıyorum orada, ancak pek belli olamamış gibi. :) Yüz göz şiş halde, belli oluyor mu bilmem...



Sabah kalktığımızda yüzüm şişmiş haldeydi. Anladım ki akşamcı göz kaşınmaları, yüz ağrıları boşa değilmiş. Ve güneşe alerjim olduğuna inanmak üzereyim bu ikinci güneş vakasından önce. (İlkinde Haziran sonunda, güneşten mi baharattan mı olduğunu anlamadığımız bir alerjik durum geçirmiştim. Sanırım o da tahmin ettiğim gibi güneştendi.)


Sabah kahvaltı öncesinde babam gidip eczaneden bir alerjik durumlar için Jel, ve 2 tane de yanıklar için krem aldı geldi sağolsun, kremler de epey tedavi etmeye başladı şimdiden. :) Önce jeli sürdük, yarım saat sonrasında da yanıklar için 2 kremi karıştırıp sürdük. Kremlerin biri Silverdin, sanırım yanık tedavisinde kullanılan en yaygın ilaçmış kendisi.

Sonuç cildimin sancısı biraz söndü. Ve bugün cildim su toplamaya başladı. Hakkımızda hayırlısı. Annem de yandı bu arada, onun da omuzları daha çok yanmış. Umarım toparlayacağız birkaç güne...

Bu durum ne zaman geçer tamamen bilinmez, ama kesin kararlıyım ki; bir daha ne güneşe çıkarım böyle, ne de korumamı düşük tutarım. Aman ben yandım, siz yanmayın. Bu havalarda çok ama çok dikkat edin kendinize. :)


2 yorum:

  1. Ne zaman geçti ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaklaşık 1,5 ay kadar sonra tamamen geçmişti etkileri. Ama o gün bugündür akıllandım, güneş kremsiz güneşe dışarıya çıkmıyorum işte. :))

      Sil

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...