21 Ağustos 2013 Çarşamba

Yine O Şarkı


Hissettirdiği ve düşündürdüğü garip olsa da, sizi çoğunlukla iyi hissettiren ve sakinleştiren müzik vardır mutlaka... Ya da bir gün bulacaksınızdır o müziği bir yerde... Öyle bir şarkı var ki benim için, sakinleştiren; İçimdeki hüzünü yatıştırır bazen, bazen de içimde hüzüne yer varsa yardımcı olur hüznüme, ve bazen de mutluluğuma...

Aslında buna benzer birçok şarkı var, ruh halime göre değişiyor. Ancak çoğu zaman bana hep iyi gelen şarkı budur... Bazen sözleri, bazen de müziği garip hissettiriyor. Aslında cümleler ne çok düşündürücü ne de çok derin. Ama bazen alıyor duygulardan duygulara sokuyor. Sanırım sebebi geçmişimden gelmesi. Yaklaşık 4-5 sene öncesinden beri dinleyip sevdiğim bu parça, güzel anıları da hissettiriyor...

Bu şarkıyı ilk dinlediğimde kaybettiğim dostum hayattaydı. Ve tekrarını beraber dinlemiştik, bir tek onunla değildi ama o da vardı yanımda. Bu çok derin bir olgu işte. Geçmişten güzel anılar sunan müzikler daima hayatınızda yer bulurlar. En azından benim için böyle... :)


Bazen bir dinlemeye başladığımda tekrar tekrar dinlerim. Bir arkadaşım sormuştu birkaç kez, "Yine mi o şarkı?" Evet işte yine o şarkı. O şarkı hangisi mi? Yerden Yüksek-Maskara... :)




Bu şarkı benim için özel şarkılardan yalnızca biri işte. Şarkılar ruhumuzu okurlar ya bazen, bu şarkı da bana kötü hissettiğimde kendimi eski güzel anıları hatırlatıyor. Özellikle de dostumun varlığındaki anıları hatırlatıyor işte. Allahım bizleri güzel anıları hatırlamaktan yoksun etmesin. (Amin...) :)

Size de böyle iyi gelen şarkılar var mı? Geçmişten güzellikleri hissettirip, içinde bulunduğunuz durumdan uzaklaştıran? :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...