28 Aralık 2019 Cumartesi

2019'un Sonuna Doğru, Koca Seneyi Değerlendiriyorum (2)


2019'un değerlendirme yazılarını, sondan ikinci ve üçüncü günlerine, hele hele son güne bırakmamak için; geçen hafta 2019'un Sonuna Doğru, Koca Seneyi Değerlendiriyorum yazısını yazmıştım. Bu yazım da onun ikincisi... Bu yazımda daha çok neler yaptım-neler yaptık diye odaklanmak istiyorum tüm seneye. Ama "bir dahaki yazımda okuduğum kitapların ve izlediğim filmlerin yorumunu da yaparım" sözümü tutamayacağım, o son günlerden birine kalacak maalesef... :) İyi okumalar diliyorum yeniden...


Ajandama ve bloğuma yazdığım 19 maddenin çoğunu gerçek edemedim demiştim;


O 19 maddenin imkanlar dahilinde gerçekleştirilmiş maddeleri de var elbet... :) 

Bunlardan biri film ve kitap okuma hedeflerime ulaşıyor olmaya yakınlığım misal. Ama bir diğeri en az 3 konsere gideceğim maddesini gerçekleştirmem şükür ki... Daha çok yaz festivallerine denk gelseydim, daha çok fırsat elde edebilseydim; rekorumu da kırardım ama o da seneye inşallah... (: 

Konserler Maddesi Tamamlandı...



30 Ağustos 2019 günü 5. Gemlik Zeytin Festivalinin açılış konserinde Resul Dindar sahne aldı. İlerleyebildiğimiz kadar önlere ilerleyip, başından sonuna kadar izledik babamla Sevgili Resul Dindar'ı. İlk defa onu canlı sahnesinde izledim ve ciddi anlamda çok eğlendim. Uzun zamandır konsere gitme fırsatını elde edemeyen benim için, 2019'un en eğlenceli akşamlarından biri oldu o akşam; O günün yazısını da yazmıştım. O yazımı da burada bulabilirsiniz... :) Babama ve anneme de tekrar teşekkür ederim, onlar sayesinde nicedir yapmak istediğim bir madde gerçekleşti yine (Karadeniz sanatçılarından birinin konserine gitmek). Nicesi 2020'ye nasip olur inşallah..

Bir ertesi günü festival kapsamında akşam konseri "Ece Seçkin'in" idi ve onun ertesi akşam da "Ziynet Sali"nin idi... Biz Ziynet Sali'nin konser akşamında da sahilde idik ama bu sefer konser alanının bizzat içinde değildik, sonlara doğru o alana giriş yaptık... Başları sakin, sonları eğlenceli bir akşam geçirtti Ziynet Sali sahne aldığı akşam bizlere.

Sonra 29 Ekim günü geldi çattı, iskele meydanımızda akşam Koray Avcı konseri olacak ve Cumhuriyet yürüyüşü de akşam o alanda bitirilecekti. Arkadaşlarımı arayıp akşam üzerine buluşma planı yapmıştık o gün ve varlıklarıyla çok güzel bir akşam daha ekledim 2019 adına anılarımıza... :) Her biri ile nicedir görüşemiyor ve böyle dolu dolu vakit geçiremiyorduk ki fırsatlar güzel zamanlara vesile oldu. Niceleri 2020'ye nasip olsun inşallah, 29 Ekim'in yazısını da burada bulabiliriz... Zira ben bu yazıları en çok da kendim için yazıyorum, yazıların altlarında denk geldiğimde veya aklıma gelip de anıları tazelemek istediğimde açıp açıp okumak için... (:


Ben bu sene 28 yaşımdan gün aldım...



28 yaşıma girerken tüm günü açık havayla iç içe geçirmek güzel geldi bu sene Yine diğer doğum günlerimden ayrı geçti bir doğum günüm daha... Tüm gün akrabamızın evinin bahçesinde beraber vakit geçirdik. Bizimkiler güneşin gölgesinden kaçtıklarında da ben açık havada idim, güneş inerken onlar geri dışarı çıktığında da. Yazı seven ben, yazdan bir gün çalmışcasına doya doya geçirdim yine günümü; zira yılın en sıcak günü doğum günüme denk geliyor diye seviniyorum her seferinde. 

Ve bu doğum günümde de anladığım, yılda bir gün sadece kendini düşündüğün bir günün olmalıymış; ben kendimi anlamaya çalışır, yeni yaşımı düşünürken böyle hissetmiştim yine. Yani sakin... İçimi öğrendiklerimi ve hazmettiklerimi yazmıştım o gün, ertesi günse doğum günümü kutladığımız gün ve akşamı...

O günün ve doğum günümüm yazısı da buradaki yazımda...

2019 başlamadan önce 19 maddelik yapmak istediklerim listemin ilk maddelerinden ikisi sağlık üzerine idi; ne ilk yarıyıl için, ne de ikinci yarıyıl için istediğim boyutta gerçekleştiremedim bu iki maddeyi de. Ama doğum günü yazımda yazmıştım, yolunda gidemeyebilir ama ben elimden geleni yaptığımı biliyorum; tamamen istediğim gibi olamadıysa da iyi gitti aslında herşey. 2019'da bunu yer yer düşünmesi zor oldu ama unutsam da hatırlatan dış etkenlerim vardı şükür ki... 

Özlemlerimi düşündüğüm ama onları hazmetmeyi de başarabildiğim bir yıldı yani 2019. Aöf İkinci Üniversite öğretimimin de bir önceki seneden bitmesi ile sağlık, maddi durum gibi unsurların devam edebilmem için elverişli hala getirilemediği günler yer aldı yine bu sene. Bazı zaman dilimlerinde; meşguliyetlerimin bedensel yorgunluğumu sağlayamadığı günler uyku problemleri yaşadım. Başa çıkması zor oldu ama sona erdirebilmek için uğraşmadığımızdan değil, bir şeylerin değiştirilemediği ve değiştirilemeyeceğine dair garip hallere katıldım. Umut zehirlenmesi gibi bir durumdu. Umut etmek hiç bitmedi çok şükür ki, ama bir zaman onun da depolarını boşaltmak gerekirmiş; üzüntüsünü ve hayal kırıklığını, isyan boyutuna asla gelmeden "bir düşünce halinin içine girerek" yine baş edebilmeye devam edebilmek mümkün oluyormuş. 

Bunun gibi şeyler öğrendim kendimce. Yer yer anlaşıldım, yer yer anlaşılmadığıma üzüldüm; istediğim asla kimseyi üzmek ya da artık devam etmek istediğim gibi bir şeyi söylemek değildi. Duraklamanın gerekliliğinin benim için de önemli boyutta olduğuna inandırdığımı düşünüyorum bu sene çevremdekileri, gerek ailemden gerekse de arkadaş çevremden olan birçok kesimi... 2020'de de duraklama anlarım olacak, bu zamana kadar yıllar boyu olduğu gibi. Ben bir daha kimsenin bu halimi garipsemesine takılmama kararı aldım kendimce, olabildiğince kendim de garip karşılamayacağım böylece. İhtiyaç duyduğumuz şeylerin varlığını benimsetmek zorunda değiliz gibi görünebilir ama öyle haller içindeyken gerçekten gerekli geliyor insana... :)


Bir dostumuzu - kardeşimizi evlendirdik 2019'da...



Mart'ta nişanladık, Eylül'de gelin ettik; derken çocukluğumuzdan ilk arkadaşı, canımızı Damlamızı gelin ettik 2019'da. Unutmak da hatırladıkça hüzünlememek de mümkün olmayacak gibi. Allahım nice böyle mutluluk dolu duygusal anlar yaşatsın bizlere, 2019 deyince bunu da hatırlayacağım mesela. Bir de Damlamın düğününe gidemediğimi mesela... 

Damlamın düğün tarihi belli olmadan, annemin amca kızının düğün tarihi belli olmuştu çünkü; her şeyde bir kısmet var dediklerine inandım, beklentilerimi Şubat'tan ve Mart'tan beri kontrol altında tutmakla geçirdim yılımı misal. Ama bir o kadar da beklentilerime tutuldum kontrol etmeye uğraşırken. Sağlık olsun, uzağa gelin gitmedi canımız en azından! =) Bir ömür mutlu olsunlar, buralarda nice mutluluklarını görmeye devam edelim bizler de... 2020'ye bir düğünümüz bir de nişanımız var kısmetse; düğün belli de, tarihi bile belirsiz nişanı ben hissediyorum ona göre. (Buraya da yazdım işte!;) )


2019'da en büyük beklentime sebep olup beni hayal kırıklığına uğratan durum, ayağımı dahi suya sokamamak oldu sonra... 



Eylül ayında annemin amca kızının düğün tarihi belli olmasıyla beraber, bir haftalık erken rezervasyon yaptırıp bir İzmir tatiline gittik dayımlarla; onlar Antalya'dan, biz Bursa'dan yola çıktık ve İzmir'de kavuştuk... Tümüyle güzel geçen tatilimizin benim için tek hayal kırıklığı suyun hiçbir çeşidine ayağımı dahi sokamamak oldu. Ne deniz ne de havuz, hava durumu sebebiyle benim için uygun değildi. Gezdik olabildiğince biz de, beraber yedik içtik işte ve tatilden döndüm döneli de beklentilerimi kontrol altında tutmaya başlar oldum böylece... 

2019 demek, beklentilere çok bel bağlamamak gerektiğini öğrenmek demek benim için yani. Her defasında beni şaşırttı, her beklentimi yıktı. Tam kalktım, "bir daha o kadar büyütmem beklentimi" dedim ve en fena şekilde takılı kaldım beklentilerle... Ama öğrendim, umut etmenin de bir sınırı olmalıymış ve de her ihtimalin varlığını es geçmemek gerekliymiş. 2019'dan nice senelerime mirasım olacak diye diliyorum şimdilerde de... ;)

Eylül 2019 İzmir tatilimiz çok güzeldi. Bana tarifi olmaz deneyimler yaşattı ve kendimi hala garip hissettiriyor bu tarz kendime güvenmeme sebebiyet veren deneyimler. Sanıyorum 2020'de fırsat olursa, bu bahsini ettiğim konudan çok söz edebileceğim; kısmetse tabii ki... Şimdilik o konuyu kapatıyorum. ;)

Sözde bu yazıyı yazmayacaktım, belki bu sene yazmazdım!




Çok ördüm, kendimle çok yalnız kalma fırsatı elde ettim; bir o kadar da çok kişiyle güzel buluşmalar gerçekleştirdik ailemle... 2019 bir terazi gibiydi benim için diyebiliyorum şimdi; bir yana sevinç koydu, diğer yana beklentileri tek yöne hapsetme diye bana dikkat unsuru olarak endişelerimi yerleştirdi sonra da... Terazi hep dengedeyken yer yer denge bozuldu ama öyle böyle bozulmadı, ani değişimlerle beni ve ailemi çok ama çok tedirgin etti. Her birinde teraziyi dengeleme uğraşımızla, dualarım dileklerim hayal kırıklıklarım ve sabırlarım büyüdü büyüdü; bence hepimizi çok şükür biraz daha olgunlaştırdı... 

2020'ye doğru Allahım bize bir canı daha emanet etmek için, Eylül başında bir sürpriz gibi bir can girdi hayatımıza sonra. Bir minik daha geliyor evimize ailemize, kısmetse 2020'ye ben bir kez daha teyze olacağım... :) 2019'un en mutlu eden haberlerinden biri buydu. Ablam başlarda sıkıntılı süreçler geçirdi, biraz olsun geçirmeye de devam ediyor ama dikkat etmeye de uğraşıyor. Allahımın izniyle 2020'de tekrar anne olacak canımın içi, Allahım sağlıcakla kucağına ve kucaklarımıza almayı nasip etsin miniğimizi. Yeni bir can bekleyen isteyen herkese de nasip etsin rabbim inşallah... =)


Pek gezemedik derken, annemler yazın dedemin sene-i devriyesi için köyde buluştuktan ve yemeğini orada verdikten sonra doğu turu yapıp döndüler. Birkaç ay sonra da beraber biz İzmir ve Balıkesir çevresinde bulunduk. Sonra Kasım ayında da Antalya'ya gidip geldik. 2019 çok buluşmaya sahne oldu yani böylece, en güzelleri de hiç hesapta olmayanlarla beraber gerçekleştirilen planlarımızdı. 2020'de plansız daha nice programlar yapmak için uğraş vereceğim, her birinin tadı damağında kalıyormuş ama en tatlısı da öyle oluyormuş zira... :)


Gelelim son olarak 2020'ye;

Yine çok okuyacak, çok yazmaya uğraşacak ve çok film izleyeceğim (Bu anlamda hedeflerimi tutturmak için uğraşmaya devam edeceğim);
Sağlığıma dikkat edeceğim, egzersizlerimi yine ihmal etmemeye uğraşacağım. AMA bunlar dışında da çok büyük kararlar almamaya gayret edeceğim... (: (2019 adına yaptığımı düşündüğüm en büyük yanlış buydu bence...)
Cesaret etmekten ve benim için çok zorlu olacak olsa da denemekten korkmamaya uğraşacağım; birçok şey için....

Geçen sene bugün, 2019'a Dair 19 Hedefim başlıklı bir yazı yazmıştım; burada bulabilirsiniz. Devamını da sene sonunda yazmış ve 19 hedefi tamamlamıştım; o da burada... Hedeflerin esasında ilk 3-4 maddesi sağlığım adına çok kesin kararlardı. Çabalamayı bırakmamış olsam da, yolunda gitmeyebilecek şeyler olduğunu unuttum o listeyi hazırlarken çünkü. Bu sene bunu unutmamaya gayret edeceğim işte... O hedef listemdeki her şey için yine gayret etmeyi sürdüreceğim, bu bahsettiğim konuyu da unutmadan diyorum.


Ben yazı alanında üretmeye devam etmek istiyorum kısmetse yine; 2020'de beni yine okumaya devam edin, ben burada siz orada olun ve daha çok yorumlaşıp paylaşım içinde olalım olur mu? =)


Yeğenlerimle, aile bireylerim ve arkadaşlarımla; 
daha çok hayatın içinde olduğum, hayırlı bir takvim diliyorum ben önce kendime... Sonra da tüm ülkeme ve dünyaya barış içinde bir yıl diliyorum, 2019 bu açıdan zorluydu; hep beraber güzel günler görelim 2020'de inşallah...

2020, sağlık mutluluk huzur ve bereket getirsin hepimize. 
Sevdiklerimizle ailecek bu dileklerle bir olalım da yine, 
her şeyin üstesinden yine Allahın izniyle beraber gelelim inşallah... 

Yeni yıla başlamanın en sevdiğim özelliği, yeniden başlama gücünü hissettirmesi. Haydi gelsin yeni yıl; mutlulukla, sağlıkla ve azimle karşılayacağım yine... =) 
Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...