30 Temmuz 2019 Salı

28 Yaşım - 27.07.2019


28 Yaşım da güzel başladı! :) Bu sefer doğum günümde Elif Yengem ve Hüseyin Dayımın bir köy içerisinde bulunan ikinci evlerinde idik ve gün boyu onların çardağı altında açık havada bulunabilme fırsatını elde etmiş olmak bana çok ama çok iyi geldi... :) Tabir-i caizse zımba gibi girdim yeni yaşıma ve bu yaşıma bir dilek daha ekledim oracıkta; bu sene daha çok hayatla ve doğayla iç içe olmayı umuyorum, sevdiklerimle beraber sağlık ve huzur dolu... :)


Hüseyin dayım annemin dayılarından biri, küçüklüğümden beri yakın çevrelerde oturduk ve bu yakınlığı her fırsatta iyi- kötü her günümüzde yan yana can cana olarak sürdürdük de; zaman geçtikçe büyüyüp biz çocuklar üniversitelere gidince, sonra çoğumuz evlenince ve torunlar doğunca buluşma görüşmelerin arası istemsiz seyrekleşti... Çok şükür sağlıklar yerinde de, fırsat oldukça görüşüyoruz ama genelde daha çok hanımlar akraba günlerinde buluşuyor birkaç senedir... :) 

Hüseyin dayımlar yeni ev aldılar, yaklaşık bir sene olacak. Annemle babam bensiz beraber gittiler de daha öncesinde, benimle beraber gitmek benim doğum günüme kısmet oldu... Yaş büyüdükçe, tatil bölgesinde bulunmadıkça veya birileri olmadıkça doğum günü kutlamak için plan yapmak eskisi kadar ön planda olmuyor malum; Elif yengem ve Hüseyin dayımlara gitme planı geçtiğimiz haftasonuna yapıldıktan sonra, doğum günümün o gün olduğu aklımıza geldi. Yengemlere, bir diğer akrabalarımız Sakine teyze ve Veli amca ile gideceğimiz haber verildikten sonra... Biz de "Madem öyle, giderken pastamızı alır gideriz ve beraber kesmiş oluruz." dedik...


Tamam yaşım büyüdü ama pasta kesmeden de olmuyor şimdi, yeni yaş boyunca ağız tadı iyi olsun diye beraber kesip yenmesi güzel bir adet bence! :) İki hafta önce Merom burada iken, 17 Temmuz'da sürpriz doğum günü kutlaması yapmışlardı ablamlar bana; o günle beraber iki pasta kestim bu sene, biri meyveli, biri çikolatalı. Varolsun canlarım... (: Küçüklüğümden beri, pasta alamadığımız zamanlarda bile annem babam bir kek veya bir sevdiğim yemek ile bile kutlamayı ihmal etmedi, sağolsun ve hep başımda var olsunlar inşallah... :)

Bu sene doğum günümde, yengemlerin evinin önündeki çardakta, o sıcağın gölgesinde yer yer terleyerek yer yer hafif bir esintiyle oturmak; en güzel yeni yaş başlangıcı idi benim için... Sıcak havayı çok severim, hepsi de biliyor tabi dokunmadılar yine bana; sıcaklayan geçti içeri veya çıktı çatıya, oturdum kitabımı okudum ben de ve sevdiklerimin güzel dilekleriyle dolu doğum günü kutlamalarımı okudum. Gün boyu farkettiğim, garip olsa da ne çok açık havada bulunmayı özlemiş olduğumdu... Bir de her sene daha çok doğum günü dilekleri alıp ve nasıl daha çok mutlu olmaya devam ettiğime hayret ettim yine.. 


O sabaha uyanmadan doğum günü yazımı yazmış ve yayınlamak üzere plana almıştım, o çardak altında düzenleyip yayınladım da; okumak isterseniz burada bulabilirsiniz o yazımı da... (:

Saat 15.00 sularında gittiğimiz dayım ve yengemlerden, 24.00'dan sonra döndük o gün. Pastamı keserken hayatla ve doğayla iç içe olmayı da, nicedir büyüttüğüm hayallerimi sağlıkla ve sevdiklerimle beraber gerçekleştirmeyi de diledim... 28 güzel geçecek inanıyorum kendimce de, en çok yarım kalan birçok hayalime dair umutluyum yine esasında... Çok yazdım doğum günü yazımda, daha yazmayacağım bu konuda. :)

Ama gerçekten bu yaşımda daha çok hayatla iç içe olmalıyım, ekranlardan daha çok uzaklaşmalı ve kağıda kaleme daha çok odaklanmalıyım diye düşündüm o gün yine sık sık. Yapmıyor musun derseniz, kağıttan kalemden biraz uzaklaştığım doğru. Ama doğum günümden sonraki gün yeniden kaleme kağıda sarıldım; kasetçalardan gelen müzik eşliğinde, kaleme kağıda yazan birisi idim bir zamanlar, sanırım uzaklaşınca o günlere karşı özlemim depreşti yeniden... Bloğumu bırakmayı düşünmüyorum da, kaleme kağıda da yeniden çok sarılacağıma dair kendime söz veriyorum; bu da böyle biline işte... :)

Bir de şu var bu yazımda not etmek istediğim; Elif yengem ve Hüseyin dayımın evi gibi girişten bir evimiz olabildiği zaman, daha çok taşla toprakla hayatla iç içe olabilme fırsatını ele geçirdiğimiz an daha çok ben olabileceğimi hissettim. Yeni yaşımda, bunun için hayattan şans istiyorum. Hayat o yana aksın ve bunun için gerçekleşmesi gereken şartlar bu yaşımda sağlansın istiyorum...

Küçük bir bahçeleri, çardakları ve de iki katlı müstakil evlerinde yengemle dayıma, sağlık ve mutlulukla oturmalarını diliyorum tekrardan... O gün için tekrar teşekkür ederim dayım ve yengeme; gördük deneyimledik, fırsat oldukça daha çok benzerlerini tekrarlayacağız inşallah o günün... :)

Kendime söz veriyorum; 28 yaşımda böyle fırsatlara daha çok sahip çıkacağım, kağıdı, kalemi ve hayallerimi elden bırakmayacağım! Sevgilerimle... (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...