27 Nisan 2018 Cuma

Malum Oldu - 27.04.2018


Bir önceki yazım olan "Korkulu Bir Rüya Sabahı Daha"'dan sonra, bugün büyük bir haber aldım. Benim ve bizim için bu büyük haber, bir fizyoterapistimden daha ayrılıyor olmam demek anlamına geliyor...

Bundan 5-6 ay kadar önce, Yasemin'in (bir önceki fizyoterapistim) İstanbul'da bir hastaneden iş teklifi alması ve oraya yerleşme kararı alması sebebiyle bir ayrılık yaşamıştık. Ardından Merve ile çalışmaya başladık. Yasemin, yerine gelen bu yeni fizyoterapistim Merve'ye, bilgisine ve de çalışma stiline güveniyle gönül rahatlığıyla emanet etmişti beni. Yasemin ile de başlarda sürekli irtibat halinde idik ve yeni bir fizik tedavi düzenine sağlam geçiş yaptık böylece... Yasemin benim hem fizyoterapistim hem de arkadaşım olmuştu yani..

Merve ile de çalışmaya başladığımız ilk 2-3 hafta sonrasında, yine güzel bir senkron tutturmuş ve güzel gelişmelerimi almaya devam etmiştik şükür ki... Gel gelelim, gideceğini bilmediğim halde, Salı gecesi gördüğüm rüyamda -Allah uzun ve sağlıklı ömür versin!- Merve'nin ömrünü uzattığımı söyledikleri o rüyayı gördüğümde şöyle demiştim; "Merve de gitti, ne yapacağım ben şimdi, bir arkadaşım daha gitti ve yine bir fizyoterapist değiştirmem gerek! Merve gibi mi olacak hem? Onu çok özleyeceğim..." -Evet, kesinlikle aptala malum olurmuş; malum oldu bana da herhalde!- :) 



Merve adına mutluyum, o da kendi evine yakın bir rehabilitasyonda çalışmak için gidiyor sonuçta, kariyeri ve hayat tarzını oluşturmak adına olması gerekeni oldurması benim için de önemli ve inşallah hep güzel şeyler olsun hayatında. (Çünkü bir fizyoterapistiniz olduğunda, o da arkadaşınız oluyor aslında. Ve arkadaşınız olursa, o kadar iyi geliyor tedavi aslında...) Ancak ne yalan söyleyeyim; kendi adıma yeni bir süreç yaşayacak olmamdan ötürü de, Merve ile çalışamayacak olduğuma da üzgünüm... (Kimi sevdiysem, hepsi gitti! dramı yapasım var azıcık ama tutuyorum kendimi!) =)


Şuna inanıyorum ki; neyden çekinir ve endişe duyarsan, o seni mutlaka ziyaret edermiş. Ben sürekli yeni bir fizyoterapistle yeni bir fizik tedavi stiline alışma evrelerinden korkuyor ve çekiniyorken; bu sene ikinci oluyor, korktuğum yine başıma geliyor işte... (:


Bugünkü dersimin hemen öncesinde, Merve benim arkam dönükken anneme sessizce söyledi ve annem de şaşırdı "Aaa, cidden mi?" diye. Aklıma ilk, "herhalde Merve evleniyor!?" diye geldi. Ama Merve, "Evet." dedi ve "İşte gidiyorum.." diye şarkı mırıldandı. Merve'ye bakışımı görmeniz lazımdı ya, yüzüm esnedi resmen; beklemiyordum ki yine! "Ne, Merve yoksa sen de mi gidiyorsun?" deyiverdim. Tabii, "Nerden anladın, nerden duydun hemen yahu!" dedi, biraz gülümseyerek biraz da çekinerek. (Kulağı kesik derler de mi, iyi duyanlar için? Ben onlardanım biraz galiba!)

Tabii ben serzenişlere geçtim, "Gün geçmesin ki, bana bir fizyoterapist daha dayanamasın. Atanamayan ve iş fırsatlarını yakalayamayanları resmen atıyorum." vs, vs dalga geçtik benimle. :) Tabii son dersimiz olabileceğini bilmediğim için de, bunu daha sonradan sorup bugünkü dersimizin beraber son dersimiz olabilme ihtimalini de öğrendim.. 1 Mayıs'a kadar kalmak üzere benim gittiğim rehabilitasyonla ve ertesinde de diğer rehabilitasyonda çalışmaya başlamak üzerine anlaşmış... Merve diyor ki; "Çarşamba sabahında gördüğünü söylediğin rüyadan sebep, şaşırdım. Nasıl anladı, "hissetti mi acaba" da dedim ama seni strese sokmamak için söylemedim. Yani evet, resmen sana malum olduğunu düşündüm ben de rüyanı anlattığında!"


Hayat garip, sen ona ayak uydurmaya çabalarken o sana kendini kovalattırıyor resmen. Üzücü ki, tam alıştığım esnada bir fizyoterapistim daha gidiyor... Ama bugün en çok beklemediğimden sebep üzüldüm, sonradan da bugün öğrendiğime sevindim. Yani, daha önceden öğrense idim her ders daha zor olacaktı yine belki de... Dilerim yolu hep açık olur Merve'nin de, güzel hastaları ve öğrencileri olur; benim onu tanımaktan mutlu olduğum gibi, mutlu olur onlar da... :)


Velhasıl, malum oldu işte... Allah uzun versin; bir şey olmasın Merve'ye de sağlığına da. Teknoloji sağoldukça, onunla da görüşmeye devam edeceğiz inşallah. Dilerim, ben de yine iyi bir fizyoterapist ile çalışmaya başlarım. 2 hafta kadar sonra yine Antalya'ya -dedemin tedavisi için- gideceğiz ama döndüğümde devam edeceğimiz üzere bir tanışma ve alışma safhasını atlatırız herhalde bu iki haftada. Hayırlısıyla...

Sevgilerimle ve işaretleri göz ardı etmemiz temennisiyle, Görüşmek üzere! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...