3 Haziran 2015 Çarşamba

İkinci 30'luk Uzay Terapi'me Başladık - 01.06.2015

Bir Uzay Terapi gününün yazısıyla daha karşınızdayım çok şükür. Bu Pazartesi yine kolları sıvadık başladık, iyi dilek ve dualarımızla. Geciktirmeden yazayım dedim, inşallah bu sefer daha da iyi olacak. Evet, İkinci 30'luk Uzay Terapi seanslarımıza da başladık. 2. 30 seansımı aldığımdan bahsetmiştim, burada. Şimdi ise kaldığımız yerden devam. Hadi hayırlısı inşallah, iyi okumalar. :)



Üst fotoğrafta beni ve Uzay Terapi'de beraber çalıştığımız fizyoterapistim Ali abi'yi görüyorsunuz, Burhan abinin kadrajından... :) 2 haftalık aradan sonra bu Pazartesi; önce doktor kontrolümü yaptırdım rehabilitasyonun poliknikler katında, 30 seansın 30'unu da Uzay Terapi istediğimi ve ders programımın bu yönde yazılmasını talep ettiğimi söyledim bu sefer kontrol olduğum doktoruma. İstediğim gibi de oldu, kontrole göründükten sonra hemen yukarı çıktık ve başladık derse... Gördüğünüz gibi feci iddialı görüyoruz fotoğrafımızda. Allahım yüzümüzü kara çıkartmasın, başladık böylece bu Pazartesi işte.. :)

Ali abi ile, "Ayağa kalkacağız" pozu olsun bu pozun adı, diyorum. Bu 30 seans hep Uzay Terapi olsun dedik. Çünkü; Gemlik'te kendi rehabilitasyonumda zaten haftada iki gün fizik tedavi dersi yapıyoruz Tamara ablamla. Ve çok da memnunum aldığım fizik tedaviden. Son 30'luk seans dilimimi de iki uzay terapi olarak kullanırsam, eşit dağılımla daha düzenli olacağını düşünüyoruz tedavilerimden aldığım fayda açısından. İlk 30 seansımda Yalova'da, haftada 1 fizik tedavi 1 uzay terapi alıyordum. Bu sefer bu seanslarımın hepsi Uzay Terapi olsun dedik. Doktor yazmaz ise haftada 2 Uzay Terapi diye korktuk başta ama; çok şükür yazdı doktor kartıma, "faydasını daha çok görüyorum şu an ve ayağa kalkmak için daha çok Uzay Terapi almak istiyorum." deyince... 


Ve bu selfie çekilmeliydi, bu Pazartesi'nin selfie'si bu... Pazartesi günü enerjim çok şükür yine boldu. Bunda; İstanbul'da canım arkadaşım Pelinimgillerle görüşmüş olmamızdan tutun, İstanbul'da Neslihan ablamın düğününde birçok akrabamızı birarada görmek ve sağ salim dönüp rehabilitasyonda da istediğimiz gibi seans kartımızı Uzay Terapi'ye yönelik yazdırabilmiş olabilmek de vardı... Ve çok şükür sağlıkla iyi ve mutlu olmamızın da etkisi vardı. :)


2 hafta aradan sonra gidince, Ali abi de Orhan abi de "Ne işin var senin burada?" diye alay ettiler tabii. Bu hoşuma da gidiyor, suratı asık kişilerle de karşılaştım böyle hastane ortamlarında. İşi insanlarla ve de hastalıklarla başa çıkmaya çalışan insanlarla uğraşmak olan insanların, yüzünden gülümsemeyi eksik etmemeleri gerektiğini düşünüyorum ben... Ali abinin de Orhan abinin de, yüzünlerindeki gülümsemeyi ve ilgilenmelerini eksik etmediği için buradan da teşekkür edeyim fırsattan istifade... :)

Bu hafta Uzay Terapi'de yaptıklarımıza gelince; ağırlık çalıştık diyebilirim kısaca. Ali abi, nasıl başlayalım diye sorunca, bende "Ağırlık çalışalım sadece bugün, ara verdik 2 hafta ne de olsa" dedim. O da öyle düşünmüş, ağırlıkta artırma yapmadan yani çok zorlamadan ağırlık çalıştık bu hafta.

Son hareketlerimizi yaparken çektim üstteki fotoğrafı. Hareketimiz, yataktan halat yardımıyla yukarıda tutulan ayağımı yukarı kaldırmak ve indirmek, 20 kere. Sonraki hareket ise, aşağı indirmek için çalışmak... Hem üst bacak kaslarımı, hem de bel kaslarımı çalıştırmak için bu hareketler...


Ve bu haftanın son hareketi ise, yine Ali abinin yardımı ile halat ve kafes yardımı ile biraz havada asılı duran ayaklarımı yanlara doğru sallamak... Bu hareket yorulana kadardı. Bu da, bacaklarımın yan kaslarını yakarak çalıştırdı... Ve tabii her terapi sonrası olduğu gibi Andülasyon yatağına giderek, 15 dakika masaj yatağında yatarak hem dinlenmiş hem de günü bitirmiş oldum... :)


Ve yorgun halde, günü bitirmiş olan anne-kız olarak biz; önce asansöre sonra da servise binerek evimizin yolunu tuttuk. Kağanım Pazartesi günü annem hastane kontrollerini yapacağı için, babasıyla beraber evinde idi. Babası da evde iken, işlerimizi halletmeye uğraştık ama olmadı. Kısmetse annem kontrollerini bugün yaptıracak Kağanımla bakalım, ben yine terapide iken... Gidecekleri hastane hemen karşımızda zaten... Allah yardımcısı olsun inşallah, Kağanımla beraber... :)


İşte böyle; düğün telaşlarımız bitti bitmesine de, bugün ablamların taşınması ve hastane telaşımız var işte. Bugün güne erken başladık epey, erkenden gidiyoruz bugün Yalova'ya. Telaşlar bitmiyor, sadece şekil değiştiriyor mekan değiştiriyor. Neyse, sağlık ve mutluluk olsun da... Başladık devam ediyoruz işte Uzay Terapi'me. İnşallah bu 30 seansın daha çok faydasını görürüm de ayağa kalkarım yeniden daha sağlam. Sağlam, ayaklarım üstümde durup, rehabilitasyondan yürüyerek çıkarım inşallah. Ve sevdiklerime yürüyerek giderim, yanlarında sağ salim durabilirim inşalah yeniden... :) 

Allahım hayırlısını nasip etsin hepimize. Sevgilerimle, mutlu günler dilerim... :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...