18 Haziran 2015 Perşembe

Günlük Niyetine - (15-17.06.2014)


Pazar'dan beri yazmadım, yazamadım. "Ne yaptın da yazamadın ki," dedim sonra kendime bugün. "E Günlük Niyetine yaz bakalım, neler yapmışsın... :)"


Yazmayalı bir örgü bitirdim, bir de kitap. Ördüğüm, Kağanım için bir yelek olacaktı ama henüz olamadı. Başarılı olabilecekken, biten ipimle yarım kalan bir yelek oldu kendisi. Salı günü ipim bitti, ablamdan aynı ipten bulabilmeyi deneyeceğim bir gittiğimizde onlara. Olmadı biraz yarım kalır, sonra da gideririz eksik kalan yanını ip alarak... Dikimi biraz gecikecek gibi görünüyor yani, ama sağlık olsun ne olsa yaza girdik değil mi... :)


Haftaya Kağanım ile başladık, Kağanım ile de geçip gidiyor günlerimiz. Pazartesi günü, Yalova'ya beraber gittik mesela; Eniştem, Kağanım, Annem ve ben. Eniştemle beraber gezdiler bu hafta Yalova'nın Sosyete Pazarını. Pazartesileri yolunuz düşerse Çiftlikköy'e, bir gidin gezin derim Sosyete Pazarını. Hem uygun hem de gezmesi eğlenceli bir pazar; ben bir kere gezme fırsatı bulabildim ama annemle Kağanım çok güzel şeyler buluyorlar gittikçe. Bu hafta ben tedavide iken, annemler yine pazarda idiler. Zaten pazar ile rehabilitasyon yan yana. Kağanım ile epey uğraşmışlar, düşünün 2 kişi yanında olmasına rağmen yormuş kuzum yine; bu sefer ikisini birden. Enerjisine sağlık kuzumun, maşallah. Ama biraz adapte olabilir yeniden bize inşalllah..

Yaza girdik birkaç gündür bu arada, sıcaklar epey bunaltmaya başladı. 2 gündür yorganla yatamamaya başladığımdan belli en azından bu durum. (Evet hala yorganla yatıyorum. Daha 2 gün öncesine kadar epey rahat yatarken, 2 gündür sık sık sıcaklar oldum. Ama hala yorganı atamadım sırtımdan, sabahları hala biraz soğuk olabiliyor çünkü. :) Siz pikeye geçebildiniz mi?)


Dün yine rehabilitasyonda idik, Kağanım sabahtan geldi babasıyla. Kahvaltı etmişler de gelmişler, beraber çay içtik eniştem ile. Sonrası eniştem gitti; biz Annem, Kağanım ve ben hazırlandık ve servisi beklemeye başladık. Dün yine Uzay Terapi günüydü. Durumlar iyiye gidiyor diye belirtmek istiyorum, çünkü şükür daha da kuvvetleniyorum. Yavaş yavaş yol alıyoruz işte. Aslına bakılırsa, yavaş ilerlemeler olsun ama sağlam olsun istiyorum bende. Yeter ki durumum gerilemesin diyorum yeniden. Bu açıdan da ara ara korku duymam normal diye düşünüyorum. Ama eskisi gibi cesaretsiz olmadığımı düşünüyorum ve görüyorum da...  

Derdi veren rabbim, dermanı da veriyor. Bu gücü nereden buluyoruz diye düşünüyorum bu ara yine bazen, eskiyi düşününce. Geride bıraktığımız epey acılı ve yorucu günler var. Allahım bir daha öylesini veya daha kötüsünü göstermez dilerim. Şükür çok iyiyiz şimdi...


Kağanım haylaz bu ara, gün içinde yoruyor bizleri yine epey. Ama akşamları anne ve babasıyla olacağının bilincinde olması durumu, onu daha bilinçli kılabilecek gibi görünüyor zamanla. Bazen hala laf anlatamadığımız oluyor, sabrımız zorlanmıyor değil o anlarda. Anne-baba ile kaldıkça, şimdi de iyice kopamaz oldu onlardan. Bize gelince aklı da gönlü de karışıyor, anne baba gittiğinde. Umarım alıştırabiliriz zamanla. Dediğim gibi olacak diye düşünmek istiyorum, ama anne ve baba daha baskın onun için şimdi. Dilerim onu iyi şekilde sağlıcakla büyütebiliriz, en çok istediklerimizden biri bu. 

Eniştem haftaya hafta başında işe başlayacak hayırlısıyla; şükür dün bir iş görüşmesi yaptı ve yeni işinde Pazartesi günü eğitime başlayacak. Bu da bu yazımın iyi haberlerinden bir diğeri yani. Biz bu sıralar annem ile, nasıl yapacağız da Kağanımı yeniden düzene sokacağız diye düşünüp duruyoruz yine. Yer yer asabi, yer yer haylaz, yer yer de sakin bu sıra. Çoklu seçmeli hallerden hallere geçiş yapıyor adeta... Babasıyla vakit geçirmek ona çok iyi geldi, mutlu da elbet. Bize gelince de babayla beraber; bizi hem kucaklıyor hem de babadan da ayrılmak istemiyor.  Yeniden bir alışma süreci yaşayacağız önümüzdeki hafta anlaşılan; bu sefer gündüzleri bizimle geceleri onlarla olmak adına, kuzum ile yeni bir düzene daha başlayacağız. Hayırlısı demek gerek yine, Allahım kolaylık verir inşallah...


Bu sıralar bol bol okumaya ve bir şeyler oluşturmaya çalışıyorum kendimce yine. İngilizce çalışmalarıma başlayacaktım bu yaz için ama bir türlü başlayamadım hala. Ama kendimle uğraşırken düşüncelerimle boğuşuyorum resmen iyiden iyiye. Yeni şarkılar keşfetmeye ve yeni kararlar almaya çok müsait olduğum günler yaşıyorum yine. Bir gelişme daha bekliyorum kendim adına, sonra bu kararlarımdan bahsedeceğim. İnşallah çok uzun sürmez diliyorum... 

Ramazan ayı da geldi bu arada; layığıyla ve asıl mantığının gerekliliğiyle oruç tutanların ve nefisini koruyabilenlerin, yani gereğiyle yerine getirilen tüm ibadetlerimizin kabul edilmesini diliyorum. Hayırlı Ramazanlar olsun hepimize. Sevgiler... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...