12 Ekim 2014 Pazar

Pazar Yazısı - #8 - İtinayla Kule Dikilir

Ben bu yazı dizimin altında, Pazar günlerimi ve tatil anlarının bıraktığı izleri yazıyorum. Diğer Pazar Yazısı yazılarımı, burada bulabilirsiniz. :)


Kağan'ımla, yeğenimle, oyun esnalarında birçok kule yapıyoruz. Onlar yukarı doğru uzadıkça, neşemiz de artıyor kuzumla. O yüzden bu Pazar yazısının bir diğer adı da, "İtinayla Kule Dikilir" oldu tarafımdan... :)

Bu Pazar'a biraz daha dinç ama dünkü ağrım azalsa da devam eder şekilde uyandım. Ağrımın sebebi ise dünden kalma bir kas ağrısı. Kalktım kendime geldim kahvaltı ettik derken ailecek, malum pazar ya babam da evde, kuzum kahvaltı sofrası kaldırılmadan kulesini dikmeye başladı. Pazar keyfimiz de bugün böyle devam eder oldu. Canımın canı yeğenim benim, neşemize neşe katarak oyunlar oynuyor çok şükür... :)


Dayanamadım İnstagram'da paylaştım, ablamlar hemen görsün diye. Ama aslında bu akşamdan itibaren 1 hafta onlarda olacağız, evin içinde borulardan kaynaklı bir tadilat meselesi var. Yine de "Mimar olacak çocuk, kulesinden belli olur." diye paylaştım şimdiden. Sizce de öyle değil mi? Çocukların her yaptıklarından meslek tercihleri ne olacak diye tahmin ederiz ya hep. Her an ilgi alanları değişse de, çocuklukta oynanan oyunların da etkisi yok mudur acaba hayatlarında? Bence vardır. 


Bazı şeyler, biraz da küçüklük hayallerimizden oluşuyor bence. Ooo, küçükken ben neler olmak istemedim ki. Ama en belirginlerini; Türkçe öğretmeni, Edebiyat Öğretmeni, Kütüphaneci ve Psikolog olarak sıralayabiliyorum. Düşünüyorum da şimdi, bu dördünün de yeri hayatımda hala mevcut. Edebiyatla ve Türkçe ile ilgileniyorum, Kitap okumayı seviyor ve hala bir şehir kütüphanem olsun istiyorum. Ve Psikoloji üzerine okuyamadıysam da Sosyoloji bölümü ile o isteğimi gidermeye çabalıyorum. Psikoloji üzerine ise bir şeyler okumayı hep sürdürmeye çalışıyorum. Benim açımdan, küçüklükteki hayaller ve kurulan düşler başlangıcı işin. Sonrası kendi yerini belli ediyor hayatımızda zaten...

Nereden nereye geldim yine değil mi? :) Pazar günümüz; Kağan'ıma kelimeler öğretmeye devam ederek ve kuleler dikerek başladı, devam ediyor. Mutlu Pazarlar olsun hepimize. Bugün ablamlara gidiyoruz yine, evde bir sorun çıktı borulardan usta gelecek bu hafta halledecek. 

Dönünce görüşürüz yine, Sevgilerimle... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...