8 Ekim 2017 Pazar

Artan İplerden Renkli Çocuk Beresi Yaptım


Gün geçmiyor ki artan ipleri değerlendirip mutlu olmayayım. Örgü üzerine ihtisasımı artan ipleri değerlendirmekten yana yapıyorum resmen... :) Didem Dilendi Battaniyemden sonra (ki yazısını nedense yazmamış unutmuşum), çocuk beresi yaptım şimdi de... :)


Sözde büyük beresi olabilir diye 75 ilmekle başladım, ama 75 ilmek başladığım bere kalın ipler kullanmış da olsam ancak bir çocuk kafası kadar bere oldu... Demek ki iplerim yeteri kalınlıkta değilmiş, az ilmekten büyük bere olabilmesi için... :) Neyse dedim, olsun bir çocuğa veririz. Dün akşam bitirdim, üstteki resmini çekip instastory'ye atmadan önce Damla ile Seda geleceğiz, demişti. Babam bu hafta gece vardiyasında idi, dün işe gitmek için uyandığında yazdım kızlara ve babam işe gittikten sonrasına da yine kızlar geldi... 

Seda ile Damla geldiğinde Fazilet Hanım Ve Kızları'nı izliyorduk annemle, berenin bitmiş ve dikilmek üzere olan halini görünce Seda ile aramızda bir "ponpon yapayım diyorum, annem dikecek sonra" konuşması başladı. Seda da "ben ponpon yaparım." deyince, elimde kalan berenin renklerini verdim ve orta büyüklükte bir ponpon yaptı...


Gecenin sonunda beremin dikilmiş haline modelliği de Damla yaptı,
 üst resimdeki kolajda görüldüğü üzere... :) 

Velhasıl, artan iplerden bir çocuk beresi böyle yapıldı bitti. Örmesi benden, dikmesi ve ponponunu yapması çocukluk arkadaşım ve komşum Sedamdan, modelliğini yapmakta diğer çocukluktan arkadaşım ve komşum Damlamdan... Dikenden de modellik yapandan da Allah razı olsun... :)


Son olarak, örgü modelinden ve berenin oluşumundan bahsedersem;

Malzemeler; artmış 5'den fazla renkli ve kalınlıkları eş değerde ipler, iplere göre uygun numara şiş ve makas...

Yapılışı; çocuk beresi olacaksa 65-75 arası ilmek ile başlanıp, 4 sıra önlü arkalı düz-ters örüyoruz. Sonraki iki sırada düz tarafa ters, ters tarafa düz örgü yapıyoruz. Bir renk ile işimiz bitiyor, diğer ipe geçip ters tarafa ters düz tarafa düz örgü yapmaya devam ediyoruz ve bir önceki 4 sırayı uygulayıp sonrasında da iki sırayı tam tersi örgü ile yapıyoruz...

Kafa ölçüsünü geçene dek ördükten sonra, 2 sırada bir yanlardan 1'er ilmek kesmeye başlıyoruz. Ta ki 15 ilmek kalana dek örmeye devam ediyoruz. Sonrasında da kalan 15 ilmek'i bir tek sırada ikişer ilmek alarak kesiyoruz ve sonraki sırada da kalan ilmekleri kesip, örme işlemini bitiriyoruz.

Beremizi diktikten sonra ponpon yapıp ponponunu da dikip bitiriyoruz. Beremizi güle güle kullanabiliriz şimdi... Çocukları sevindirecek bir uygulama ile, dilerim sizlerde bol bol bu cüce bere dediğimiz modeli yaparsınız.

Not; renklerin klasik sırasını 4+2 değil de, 6+2 de yapabilirsiniz veyahut daha da fazla. Burası size kalmış. Ponponunu küçük, kesmesini uzun veya kısa yapmak da öyle. Benim yaptığım model üstteki gibi oldu, sizin için sayıları arttırmak veya azaltmak ipinizin ve keyfinizin yettiği gibi olabilir. Size kalmış... :)


Okuduğunuz için teşekkür eder, emeği geçen arkadaşlarıma da teşekkür ederim; umarım sizlere de ilham olabilmişimdir der ve yazımı bitiririm. Sevgilerimle... =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...