15 Ekim 2016 Cumartesi

Altın Gibi Albüm; Harun Kolçak Çeyrek Asır Albümü

Dün günlerden Harun Kolçak günüydü annemle benim için. Ne zamandır varlığını bildiğim ama bir tek klip çekilen Gökhan Türkmen ile Yanımda Kal şarkısını dinlediğim, Çeyrek Asır albümünü nihayet bende dinledim. Dün annem mutfakta iş yaparken bense balkonda ders çalışırken yakaladık bu fırsatı. Bende bu deneyim ve düşüncelerimi Snapchat'te paylaştım. Çok sıklıkla olmasa da Snpachat'i kullanıyorum işte bende. Ama resimlerin 24 saatte kayboluyor olması iyi mi değil mi hala çözebilmiş değilim. :)

Bu arada Snapchat kullanıcı adım; didolatte92




Bu yazıya gelince, dün Snapchat'te paylaşırken bu yazıyı yazmayı düşündüm. Gelip geçici bir Snapchat hikayesinde değil burada da yorumlarım bulunsun istedim. Albümdeki şarkı yorumlarının hepsi çok güzeldi, üstelik hepsini de çok beğendik. Annemle beraber; "Harun Kolçak'ın bildiğimiz-bilmediğimiz ne güzel besteleri varmış." dedik aynı zamanda da. En beğendiklerimiz oldu içinden 5 adet. Bugün de burada değinmek istedim bu albüme, zira dün takıldığım gibi bugün de devam ediyor albümün bendeki etkisi... 

Son zamanlarda baştan sona severek dinlediğim albüm oldu Çeyrek Asır albümü. Allah Harun Kolçak'a sağlıklı ömürler nasip etsin, bir tek şarkısıyla 90'lara götüren nadir sanatçılardan biri kendisi. :)


Madem öyle geçiyorum beğendiğim şarkıları not etmeye; :)

Albümden en beğendiğimiz hareketli şarkı yorumu, Hakan Kahraman ile düeti Vermem Seni Ellere idi. Albümü dinlemeden öncesinde de bildiğim bir Harun Kolçak şarkısıydı. Ama bu halini de çok beğendim. Ve albümün dinlediğim en son parçası oldu aynı zamanda, bende birkaç kez daha beğendiğimiz şarkıları açıp dinledikten sonra en beğendiğim şarkıları da eklemeye başladım Snapchat'e. 



Albümden en beğendiğimiz kadın yorumcu ve düetlerinden biri, Elimde Değil şarkısına Işın Karaca'nın sesinden yapılmış yorumdu... Bendeniz ile yapılan düeti de ayrı güzel bulurdum ama birçoğunun yorumlara yazdığı gibi hissetmedim şarkılarda, eskiler daha iyiydi tamamen bozulmuş diye. Aksine yeni enstrümanlarla besteler kalitesinden ödün vermeden aynı güzelliğiyle duruyor bence.




Albümden en beğendiğimiz erkek yorumcu ve düeti Gitme Seviyorum şarkısına Tan Taşçı'nın sesinden yapılmış yorum oldu. :) Başa sarıp sarıp dinledik dün annemle, bugün ise bir defa dinleyebildim. Tan Taşçı'nın şarkıdaki tok ses yükseltişleri ve Harun Kolçak'ın kendi sakin ses tonu ile yükselişi nasıl uyumlu geldi. Ben en iyisi bu yazıyı bitirince tekrar dinleyeyim diyorum. :)


Annemin beğendiği bir diğer şarkı ise, Zara'nın yorumu ve düeti ile Korkuyorum şarkısı olmuş... :) Orhan Gencebay'ın Onur Albümündeki Dilenci şarkısına da yorumu ayrı güzeldi Zara'nın, zaten sesi de güzel. Ya Zara sevilmez mi? :)

Bunlar haricinde es geçemediğim bir şarkı da, Gülçin Ergül'ün yorumuyla Ağlat Beni şarkısı oldu. 



"En az sevdiğim düet yorum ise Aygün Kazımova ve Sinan Akçıl'ın İkinci Sen şarkısına yaptığı yorumdu." Demiştim dün anneme de. Bugün farkettim ki sadece youtube'da albüme katılan yanlış bir şarkı imiş. Bu şarkıda bana birkaç enstrüman fazla geldi, birkaç yerde ses eksik ya da fazla gelmişti. Fena değil ama bilmediğim bir şarkı demiştim, albümdeki şarkılara rağmen. Dikkatsizliğimin kurbanı oldum, albümden parça sandım. :) Bu şarkı Çeyrek Asır albümünden değil, youtube'daki bir kullanıcının Harun Kolçak'ın Çeyrek Asır albümünün şarkılarını topladığı albüm arasına kattığı bir parçaymış sadece. Ben daha dün dinledim valla. Fena değil ama bana fazla gelen bir enstrüman var, çözebilmiş değilim hala. :)


Ben albümde her bir parça ayrı güzeldi, diyerek geçsem de olurmuş gibi düşünmedim değil şimdi bu yazının sonuna doğru gelirken. Albümdeki tüm şarkıcıların yorumları da güzeldi bizce yani. Hem Harun Kolçak'ın ne değerli bir besteci ve şarkıcı olduğunu bir kez daha görmüş, hem de ne değerli seslere sahip olduğumuzu bir kez daha anlamış olduk. Kısacası altın gibi bir albüm olmuş. Harun Kolçak'ın 16 şarkısı var albümde, en beğendiğimiz "klibi çekilen Gökhan Türkmen düet-yorumu Yanımda Kal şarkısı ile beraber" 6 şarkı var. Hafife alınmayacak ve her gün dinlenebilecek "Bizim annemle her fırsatta dinleyeceğimiz" bir albüm olmuş bence. Sanatçılarımızın ve Harun Kolçak'ın emeğine sağlık, Allah güzel ömürler versin hepsine...

Sevgiler... :)


Eklemeliyim; Bu albüme şarkı söyleyerek sesleri ve yorumlarıyla emek veren sanatçılar; Aşkın Nur Yengi, Yaşar, Işın Karaca, Zara, Kubat, Gökhan Türkmen, Tan Taşçı, İren Derici, Gülçin Ergül, Umut Kuzey, Tuğba Yurt, Bedük, Hakan Kahraman, Alişan Göksu...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...