3 Ekim 2021 Pazar

Pazar Yazısı #78 - Kendinde Bir Pazar...


Kendi halinde bir gün ve bir hafta daha bitti bugün ve iki yazı öncesindeki bu yazımda söz verdiğim üzere bu haber vermeli yazımla geleyim dedim. Ben iki yazı öncesinde söz verdiğim üzere; okumalarıma olduğu kadar yazmalarıma geri döndüm, ertelemelerimden uzak durdum ve de istiflemeden geri dyardımcı kendi halimdeki zamanlarıma... :)


Bugün bulutları inceleyerek başladığım bir başka günümde, "oh be" dedim sonunda; bu hafta kendime söz vermiştim ya, "günlük yazacağım, ertelemeden yazmalarıma döneceğim ve de istiflemeyeceğim paylaşımları bile" diyerek... Hepsini başardım. Çok şükür ki... :)

Ama beni en mutlu eden günlük yazmalarıma geri dönmek oldu. 4 gün önce döndüm, yazdıkça rahatladığımı hissederken o gece rahat uyuyup görmek istediğim bir rüyayı gördüm. Hiç beklendikten değildi ama biraz da bilinçaltımla kendimi rahatlattım sanırım...

3 gün önce de istediğim gibi dil çalışmalarıma döndüm; Duolingo'yu kullanmaya başladım ve kaldığım yerden The Vampire Diares'ı izlemeye devam eder oldum. Bir Friends, bir de Vampire Diares beni İngilizce konusunda çok motive eden iki yabancı dizi oldu hep zira... Bir de çook eskiden beri One Tree Hill var ama bölümlerini bulması zor bir dizi artık. :)

Sosyal Medya konusunda, İnstagram Kaydedilenlerimde en zor noktaya geldim. Kaldırmak istemediklerimi nasıl azaltacağımı hala anlamlandıramadım. Vazgeçiyorum kendimce ama daha fazlasına cesaret etmek zor. Her biri sanki hep yardımcı olacakmış gibi orada dursun istiyorum. Bu da aslında iyi gelmiyor bana  Biliyorum. Hepsini niye silmeye cesaret edemiyorum, silmeli miyim onu da bilemiyorum. Sanki beni bunlar bile etkiliyor, ya da ben kafayı çok yoruyorum gibime geliyor. Umarım bir çırpıda silebilirim düşüne düşüne sonradan.

Ertelemeleri bıraktım, istedikçe doğru zamanı beklemeden yazıyorum kendimce yeniden. Bir hikâyelerime tam dönemedim, önümüzdeki haftaya o da tamamlanır inşallah zamanla. 

Bir de yarım bıraktığım kitaplarım var; salonda "Aşk Bekliyor (Kerime Nadir)",  Balkonda "Olanı Sevmek (Byron Katie)", odamda masamdaki rafta "Sofie'nin Dünyası"... Velhasıl Aşk Bekliyor'u okumaya döndüm. Bir hafta içerisinde birçok iş yapmış olduğumu düşünürsek, bu da bir başarı benim için. Okumayı bırakmamıştım, yatağımın yanında her gece okuduğum kitaplarım oluyor (bu sıra da Kış Bahçesi (Kristin Hannah)'ni okuyorum mesela, birkaç güne bitecek o da. Çok güzel ilerliyor yine.). Ama yarım bıraktığım gün içerisinde okurum dediğim kitaplarımı okuyamıyordum. Buna da zaman ayırmayı ihmal etmedim. 

Olabildiğince verimli bir hafta idi yani, not etmek istedim. Sadece kurallar koyup durmamak adına "doğru zamanı bekleme" unsurunu geride bıraktım. Zamanı gelmiş ki işe yaradı diyelim. :) Güzel bir hafta noktalandı... 

Tek sorun diyebileceğim, örgüdeki kararsızlığımdı. Üstteki örgü o hale 5. Kez ör sök yaparak gelmişti. Bugün onu da söktüm ve bere yapmaya karar verdim. Şimdiki haline de +2 ör sök ile geldiğini düşünürsek, esasında bu ara en yapmam gereken bu sanırım "denemeyi çabalamayı ve de beklemeyi bırakıp, ne olursa olsun yapmak". :))

Okudum, yazdım (ki beni en mutlu eden ve başladığımda devamının geleceğini bildiğim halde ara verdiğim bir şeydi), ördüm ve de dil çalışmalarıma geri döndüm. Sizce beni durduran neydi de, canıma tak etti kararı burada aldım da dönebildim yeniden yazmalarıma?? 

Bu ara bir bana olmuyor duraklamalar, olduramamalar, tamamlanamamalar, odaklanamamalar ama olsun istemeler; biliyorum. Ev içerisindeki hallerde kendi hallerimize mi sardık acaba? Sizler nasıl baş ediyorsunuz bu tarz durumlarla, merak ediyorum. Belki de yapmam gereken bu idi diyorum ama bu durum beni bir diğer yandan da rahatsız ediyor doğrusu. Sanırım kafama taktığım şey şu "ne oluyor bana" diye sorgular ve bu bahsettiklerimi uygularken, olanları görmeyi de ihmal ediyorum. Epey yol aldım bunu yok saymamak için yazıyorum bu yazıyı da. :))

İnternette "ne zaman düzeleceğiz be abi?" diye bir soru dolanıyor ya, "Düzeliyoruz belki de diyorum ama bunu kabullenmek bile ağır geliyor. Çok zaman oldu diye!!" :)

Öyle bir iç döküşlü pazar yazısı bu da. Mutlu bir haftaya doğru olsun inşallah, sevgilerimle... =) Bu hafta boyunca yazılarımda ve "Ben yazıyorum yapmak istediklerimin peşindeyim" temalı güzel haberlerimle dolu yazılarımda görüşürüz inşallah.. (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...