6 Eylül 2015 Pazar

Pazar Yazısı - #21 - Kitap Kurdu Olmak



Kitap kurdu değilim bugünlerde de, okuyorum okuyorum da bu bebek kadar sık sık isteyen ama vakit bulamayan hallerdeyim. Videoyu izledikten sonra, benim de bebeğim böyle olsun diyeceğinizden eminim. Çünkü ben izlerken resmen mest oldum ve tekrar tekrar izledim. :)

Bir bebeğe başlangıçtan itibaren aşılanması gerektiğini düşündüğüm şeylerden biri, kitap okuma alışkanlığı ve bol sevgi dolu düşünceler. Günü gelir de bir bebeğim olursa benim de (Allahım kısmet ederse); kitap okuma alışkanlığını da vicdanlı ve merhametli bir insan olması gerektiğini de, taa doğumundan önce aşılamayı düşünüyorum. :)

Bir sosyolog adayı olarak, düşüncelerim şekillenmeye başladı benim de.. Okuyan bir topluma sahip olmayı istiyorsak, o işe çocuklarımızdan başlamalıyız; bunu daha net görüyorum artık. Benim elimde bu aşılama işini gerçekleştirmeye uğraştığım çocuk olarak, şu an Kağanım var (yeğenim). Geç kalmadık, küçüklüğünden beri aşılamaya çalışıyoruz. Ama dikkat süresi pek kısa, aynı benim küçüklüğümdeki gibi. Kitap okumak büyük külfetti küçüklüğümde bana. Dilerim Kağanım benim küçüklüğüm gibi olmaz, erkenden okumaya ve merakını şekillendirmeye başlar zamanı gelince... :)

Bu Pazar böyle işte, bu hafta en sevdiğim görüntü ile mutlu pazarlar dilemek istedim sizlere. Dilerim; gündemin kötü etkisi altında kalan halllerimizden güzellikleri de düşünmeyi sağlar hale geliriz her birimiz kendimiz adına. İyiliğe, güzelliğe, sağlığa ve nefretsiz sevgi dolu günlere inşallah...

Not; Bebeğin anne ve babasına helal olsun, bebeğe de maşallah..

Not 2; Bu aralar Pazar Yazısını daha mı sık yazmaya başlar oldum ben. Ama bunun haricinde de yazılar yazıyorum. Mesela son yazıma uğramak isterseniz, Eylül beni nasıl etkiledi okuyabilirsiniz; burada. Mutlu Pazarlar...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...