25 Temmuz 2015 Cumartesi

Türk Kahvesinin Telvesi İle Peeling Yaptım

Bu Pazartesi ne zamandır yapmak istediğim bir şeyi yaptım; Türk Kahvesinin Telvesi ile Peeling . Bir şekilde kendime maske uyguladım kendime. :) Ama bu öylesine plansız oldu ki... İyi okumalar.


Pazartesi günü Yalova dönüşümüzden sonra, üst kat komşumuz Tuğba abla oturmaya geldi bize. Annem de 3'ümüze güzel elleriyle kahve yaptı, keyifimiz sohbetle beraber epey zevkli oldu... Sohbet arasında, yanağımın yan tarafı öyle bir kaşınmaya başladı ki. Kahve içerken başladı, kahvelerimizin bitmesine ve fincanlarımız açık önümüzde telveleri kurumasına rağmen devam etti de etti. Telve bana baktı, ben telveye baktım bir süre. Sonrası bir cesaret bir parmağımı batırıp sürdüm yanağımın kenarına kahve telvesini. Şıp diye kesildi neredeyse kaşıntım. 

Annem de Tuğba abla da şaşkın bana baktılar önce ne oldu diye. Kaşıntım geçmedi, internette iyi geldiğini okumuştum dedim. Sivilceye iyi mi geliyormuş dediler. Öyleymiş, deniyoruz bakalım dedim bende. Bu şekilde bu konu üzerine sohbet ettik bir süre. Sonrası fotoğraflardaki gibi tüm yanaklarım kahve oldu... :)


Biraz bekledim ilk sürdüğümde ve etkisini görmüşken yanaklarımın geri kalan yerlerine de sürdüm. Bir de bayram üzeri burnumun hizasında çıkan sivilcemin de üstüne süreyim bari dedim. Acısını çekiyordum ama bir türlü ucu çıkmıyordu sivilcenin, olgunlaşması uzun sürecekti belli ki...

Sonuca gelirsek; kurumasını beklediğim kahve telvesini yüzümden duru suyla yıkadıktan sonra (gerçi döküldüğü için balkonda bir kovanın içindeki suya yüzümü eğip yıkadım suyla), bir baktık ki burnumun hizasındaki sivilce olgunlaşmış ve uç çıkarmış. Annem söyledi, hemen uç çıkarmış sivilcen diye. Ben sadece acısının azaldığının farkındaydım, telefonumda bakana kadar. Yüzümü temiz ve yağından arınmış hissediyordum bir de. Ve o an şöyle dedim kendime; ben daha önceden niye denemeyi bu kadar beklemişim ki, elimin altındaki bu kıymetli telveyi... :)



Ben sonuçtan çok memnunum. Pazartesi günü, balkonda otururken aklıma geldi yaptım. O sebeple tüm yüzüme süremedim. Sebebi kurudukça dökülüyor olduğunu gördüğümdendi. Bir dahaki fırsatımda banyoda lavabo önünde yapmayı düşünüyorum. Peeling dedikleri şeyi ilk defa denemiş oldum. Ve iyi ki de denemişim; yumuşal ve yağdan arındırıcı etkisinden ötürü sağlıklı hissettirdi...

Esasında kuruduktan sonra ovarak suratımızdan çıkartıp sonra yıkamak gerekiyormuş yüzü. Ben balkonda yaptığım için yapamadım bunu. Bir de tüm cilde yaymamı söyledi Pelin'im bana, baştaki resimlerden birini gönderdikten sonra. Bir dahakine kesinlikle dediğin gibi yapacağım Pelin'im. :)

Makyaj arada sırada yaptığım, bakım ise hayatımda doğala yatkın olmayı sevdiğimden sürekli olarak yer edindirmeye uğraştığım bir unsur hayatımda. Karşıma çıkan tarifleri tedbirimi alarak denemeyi ve hayatıma geçirmeyi seviyorum. Kahve telvesi peelingi kesinlikle işe yaradı bende. Daha önceden deneyeniniz elbet vardır. Kuru kahveyi suyla karıştırarak da yapıyorlarmış nette okumuştum. Bundan farklı olur mu bilmiyorum. Ama bu deneyimimin kesinlikle ferah hissettirdiğini tekrar eklemek isterim...

Kimyasallardan ve doğal olmayan birçok unsurdan, konu bakım ve sağlık olunca olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum. Kimyasallardan olabildiğince uzak durarak, doğala doğru uzandığımız güzel bakımlı günler diliyorum. Sevgiler... :)

1 yorum:

  1. Vücudunuzdaki ölü deriyi atmak, batıklarınızdan kurtulmak için Türk kahvesi telvesi ile cildinize peeling yapabilirsiniz. Ben yaklaşık bir senedir peeling satın almıyorum ve içtiğim Türk kahvesinin telvesiyle peeling yapıyorum.
    Türk kahvesi telvesinin cildi yenileyici etkisi bende çok işe yarıyor.

    Devamı için bloğumu ziyaret edebilirsiniz: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kimyasalsiz-dogal-bakim-yontemleri/

    Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...