4 Ocak 2014 Cumartesi

2014'ün İlk Günü


Tarihe geçmeli; işler veya bebek telaşı ile geçen bir senenin ardından, 2014'ün ilk günü ailecek dolu dolu vakit geçirme günümüz oldu. :) Bu 1 Ocak 2014'ün yazısıdır yani... :)

Eniştem, babam, Kağan ve ben otururken, ablam ve annem bu sefer ev toparlama ve bilimum ev işleri ile uğraşmadı 2014'ün ilk günü biraraya gelmişken... :) Çok ama çok güzel bir gündü... :) Arada kesinlikle böyle hayatın koşuşturmasından fırsat bulup, günü değerlendirmek gerek... Kenara not alıyorum o yüzden o günü... :)

Özellikle söylenen senenin ilk günü evi silip süpürmeyin önerisine uydu annem ve ablam yani. Eskiler dermiş ki; senenin ilk günü ev süpürülürse veya silinirse evin bereketini ve şansını süpürmüş olurmuş insan. Bir inanış işte. :) Fırsattan istifade güzel bir gün olmasına sebep oldu ama tabii... :)


Beraber olduğumuz zamanlarda uzun süren kahvaltılarımız vardır bizim. Herkeste vardır bu sanıyorum ki. Türk olmanın güzelliği sanırım, kahvaltı sonrası çay keyfi yapabilmenin dayanılmaz cazibesine kapılıyoruz çoğunlukla... :) Sabah uzun süren bir kahvaltı keyfinden sonra, çay keyfi ile sohbet edildi. Sonrasında da kahve keyfine geçtik. :) Senenin ilk kahvesini de böylece içmiş bulunduk. :)


Sonrasında uzun zamandır yapamadığımız film izleme toplantımız yapıldı... :) Seçilen film Riddick Günlükleri idi. :) Filme puanımıza sonra geleceğim. :)

Halimiz yukarıdaki resimde görüldüğü gibiydi. :) Annemle ben resmin arka planındaki koltuktaydık. :) Valhasıl güzel mi güzel bir gündü, buraya not edeyim kalsın dedim. :)


Gelelim Riddick Günlükleri'nin yorumuna...

Biz izleyicileri olarak, pek bir şey anlayamadık desek yalan olmaz. Görsel açıdan çok iyi bir filmdi doğrusu, ama konu bütünlüğü veyahut anlatmak istediklerine dair çok kapsamlı anlatabileceğim bir anlatımım yok. Karakterler ve gidişatı seyrettik. Kaçırdığımız ve akıl erdiremediğimiz noktalar olmuş da olsa, zaman kaybı değildi güzel bir filmdi... :)

Van Diesel'in başrolü oynadığı bir filmdi. Bir film sitesinden yorum alıntısı yaparak konusundan bahsedeceğim sizlere;
Vin Diesel kült film Pitch Black'in anti kahraman karakteri Riddick ile bir kez daha karşımıza çıkıyor. Riddick başına ödül konmuş bir kaçaktır. Peşindeki paralı askerlerden kurtulmaya çalışırken kendisini savaşın ortasında bulur hemde hiç ait olmadığı bir savaşın. Necromonger ordusu tüm kainatın geleceğini tehdit etmekte, ona boyun eğmeyen ırkları ortandan kaldırmaktadır. Riddick insanlığın kaderini kurtaracak, kötünün karşısına çıkabilecek tek kötüdür. Peki o kendi hayatı dışında başka hayatları da kurtarmakla ilgilenmekte midir? Büyüleyici özel efektler, fantastik bir dünyada geçen inanılmaz aksiyon sahneleri ve Judi Dench, Thandie Newton gibi tamamı yıldız oyunculardan oluşan kastı ile Riddick Günlükleri, heyecanın bitip tükenmediği, daha önce yaşamadığınız bir deneyim.
Filmi izlemek isterseniz; burada... Filme dair açıklamayı da buradan alıntı yaptım...

Akşamına da Eniştem ile ablamı yolladıktan sonra, Kağan ben ve babam Asteriks ve Oburiks Gizli Görevde'yi izledik. Babamla diğer filmlerini de izledik Asteriks ve Oburiks'in ama bana göre en güzel filmi buydu... :) İzlemenizi tavsiye ederim... :)

Kısacası, bizim senemizin ilk günü sakin ve eğlenceli geçti. Bir dahaki birarada bulunmalarımızın da işlerin hışımına uğramadan, eğlenceli ve bol kaliteli vakitlerle geçmesini diliyoruz... :)

Sevgilerimle... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...