24 Ocak 2014 Cuma

Derslerim Bittikten Sonra


Bu yaşıma kadar hep, okul bittikten sonra şunu yapacağım diye diye bir sürü hayal kurdum. Benim hayalperest bir yapım olduğunu muhakkak söylemişimdir, bilirsiniz muhtemelen. :)

Velhasıl bunca zamana kadar kurduğum okul bittikten sonrasını, şimdi de dersler bittikten, finalleri verdikten sonra diye diye sürdürüyorum bu dönem de. :) Buralarda yer yer olup, yer yer olamamamın sebebi finallere hazırlıktı yani bu sıra yine. Dün bir sürelik de olsa yazıp buradayım demek için Buralarda Mıyım? adlı yazımı yazdım. :) Finaller bu haftasonu, yani çok az kaldı yine çoook az. :)

Bu dersler veya sınavlar bittikten sonra muhabbeti canımı sıksa da bazen, bir süre daha böyleyim anlaşılan dedim bende bu sıra. Ve bunun için bir dur diyorum artık, yeniden eski öğrencilik yaşamıma dönmek için...



Bakmayın siz bu Aöf'de böyle olduğuma. Ben Lise'deki öğrencilik yaşamımdan örgün öğretim hayatım bitene kadar düzenli çalışmayı ilke edinmiştim. Ama maalesef aöf'ye başladım başlayalı iki senedir rahatsızlıklar baş gösterince, ders düzeni birçok kez bozuldu. Eh bu dönem de Kağan ayaklanınca daha çok ilgilenmek durumunda olunca, aksadı işte bu sene de dersler. :)


Ama bu canıma tak etmiş durumda olduğundan, artık kararım kesin bir dahaki ders dönemimden itibaren düzenli çalışmaya geri dönüş yapacağım. Elbette evde bir küçük çocuk olduğundan bu zamana kadar zor oldu bu dönem için.

Aslında kararlıydım biliyor musunuz, dersleri bu kadar da kafaya takmayıp bu kadar geç vakte bırakmamaya bu sene. Çünkü takınca kafaya cidden sıkıntıya girdiğimi farkediyorum 2 senedir. Dediğim gibi diliyorum ki önümüzdeki diğer döneme düzene sokacağım ders çalışmalarımı... :)


Neyse diyeceğim o ki; eskiden yaptığım "okul bittikten sonra" muhabbeti, şimdi yerini "derslerim bittikten sonra" diye aldı... :) Okul bittikten sonra tek fark şu oldu ki; artık yapmak istediklerime istediğim zaman vaktim oluyor. Ama derslerin kontrolü artık tamamen benim elimde olduğundan, bu sefer de daha çok çalışmam gerekiyor bazı derslere. :/ Ama dedim ya kararım kesin, bir dahaki döneme daha dikkatli olacağım bu konuda. Düzeni oturtmam şart oldu artık...


İşte tam bu noktalar sonucunda şöyle bir nokta ortaya çıkıyor; 

Derslerim bitsin, kitaplarıma geri döneceğim.
Şu derslerimin finallerini de vereyim, ondan sonra rahatım... Vs. :)


*E canıma tak etti tabii artık; baksanıza okumaya can attığım kitaplarıma yenileri eklendi. :) Bu güzelliklerden bir ara fırsat olunca bahsedeceğim. :) Finalleri de rahatça atlatayım bu dönem, daha fazla odaklanacağım elimdeki güzelliklere...

*Dün Kağan gitti bu arada bahsedemedim. Babaannesigil ile dedesi geldi, anne-baba evine gittiler. 2 ay kadar burada kalacaklarmış, ara sıra fırsat oldukça görüşeceğiz. O arada artık okul bittikten sonra dediğim ne varsa, başlamayı çok istiyorum. Hayat kısa ve kendimi hayallerime göre gerçekleştirmeye başlamak istiyorum... :)

*Eh bir puzzle'ım da beni bekliyor. Bir türlü başlayamadığım, ancak uğruna puzzle halısı aldığım puzzle hobisine de artık giriş yapacağım. :) 

*Bir hayalim var ki, büyük bir hayal, onu mutlaka artık gerçekleştirmeye başlamalıyım. :)

*Ve şu plan program işini hayatıma ders açısından da yeniden katmalıyım... :)

Sizin yok mudur mesela, şu bittikten sonra şunu yapacağım dediğiniz zamanlar? Bir benim mi çok oluyor ki acaba? =)


Yazımın Ana Konusu;

Şimdi diyeceksiniz, bu şeyler de nereden çıktı yine? Söylemişimdir belki önceden de; ben plan programlı olmayı seviyorum, bir noktaya kadar. Lise son'dan beri, üniversiteden beri... 

Bu plan programlık da, yazıyı seven ben açısından yazmanın büyüsüyle ve yazmanın iyi gelmesi durumuyla iyice artıyor da artıyor (Birkaç senedir çözdüğüme göre)... 

Plan programlı olmak eskiden hiç sevmediğim şeylerden biriydi aslında. Ancak, şimdi de hastalıklı şekilde plan programlı değilim. Bir nokta da şu doğrudur bence çünkü; "Bazen hayat sizin yaptığınız planları bozmaktan ibarettir." :)

Benim hayatımdaki plan program işte böyle işliyor... Ve diliyorum ki bundan sonra hayatımdaki ders kısmını da, evde oturan halime yakışır şekilde toparlayabilirim. :) Ancak tabii ki öncelik finallerin güzel geçmesi için elimden geleni yapmak. Ve emeğimizin karşılığını almak için dua edip zihin açıklığı dilemek. Cümlemize birden... :)

Derslerim bittikten sonra da göreceğiz artık diyorum. :) Umarım eğlenceli bir yazı olmuştur sizin içinde. Ben yine epey rahatlattım kendimi bu arada, okuduğunuz için teşekkür ederim. :)

Sevgilerimle... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...