26 Ekim 2013 Cumartesi

İzledim - Leon


Bu bir izledim yazısıdır. :) 


*Resim google görsellerden alıntıdır. 

Ne zamandır izlenmeyi bekleyen filmlerim vardı, öncelik sırasına göre öne almıştım birkaçını. İzlemek İstediğim Filmler Listem var demiştim; burada da. O yazımda da bahsetmiştim, öncelik Leon filminin diye. O listeden de izledikçe yazacağımı söylemiştim. İşte o listeden ilk 5 filmi izleyeceğim demiştim ama sadece Leon filminin sözünü tutabildim şimdilik. Bir de liste haricinde 2 film daha izledim, bu 10 gün içinde... :)

Aslına bakarsanız İzlenecek Filmler Listesi tutmak çok daha iyi geliyor bana. İzlemek isteyip fırsat bulamadıklarımı kenara ayırıyorum, fırsat bulduğum anda ne izlesem diye arayışla vakit kaybedeceğime listemden seçiyorum. Bunu birkaç senedir yapıyorum. :) Ancak son birkaç aydır, filmlerim epey birikmişti durmadan. Bende bir gayretle filmlerimi izlemeye başlamalıyım artık dedim böylece. :)


Leon Filmini İzledim Sonunda

İzlemek İstediklerim listesinden, öncelikli olarak bu filmi ayırmamın sebebi var elbet. Kuzenim ve bir arkadaşımın özel ısrarları ile, ilk Leon'u izleyeceğim diye ayarlamıştım kendimi bayram öncesinden. Ama izlediğim 3 filmden sonra, bayram sonrasında izleyebildim ancak. Oysa bayramdan 2 hafta öncesinden beri izlenmeyi bekliyordu kendisi. O yüzden sonunda izleyebildim diyorum... :)


Öncelikle oyuncularına gelelim; Natalie Portman'ı 13 yaşında görüyoruz filmde. Ve onunla beraber Jan Reno başrol oyuncusu filmde, Leon ismi ile... Natalie Portman'ı küçük görmeye başta alışamadım ben, ama herşeye alışıyor insan. :) Düşünsenize bu film çekildiği sene, ben 2 yaşındaydım. (Bu arada yaşımı da ortaya çıkarmış oldum, ama sorun yok) :))


Filme gelince; Natalie Portman'ın oynadığı Matilda karakterinin, ailesini yok eden narkotik polislerden intikam almasını konu alıyor. Matilda babasını pek sevmemekle beraber, en çok da 4 yaşındaki erkek kardeşinin katledilmesini kaldıramıyor aslında. Tabii tek başvurabildiği kişinin de bir çeşit tetikçi olduğunu öğrenince, film başlamış oluyor... 

İzlenmeye değer bir filmdi. Çok fazla bahsedip, izleyecek olanlara saygısızlık etmek istemiyorum. Ancak ben böyle filmleri kolay kolay beğenmem. Dozunda aksiyondu ve beklediğimden daha iyiydi diyebilirim... :) 

İzledikten sonra Leon hakkındaki görüşleri okudum bir de internette, "Neden 2.'sini çıkarmadılar acaba?" diyen olmuş. Çıkarılsa olabilirdi diye düşündüm bende aslında. Ama tek film olması daha güzel olmuş bence. İkinci film ile, bu güzel filmin büyüsü bozulabilirdi de... :)


4 film izlemişim yani, yaklaşık 15 gün içinde... Bence bu rakam çok az tabii. İzlemek istediğim çook filmim var daha, zamanla izleyeceğim yavaş yavaş. Ama dersler el verdiğince ve Kağan'dan fırsat buldukça tabii... :)) 

İzlemek İstediğim Filmler Listem İçin buraya alabilirim sizi... :) Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...