20 Temmuz 2012 Cuma

Bugün Bana Dokunmayan Bin Yaşasın

Canım öyle böyle değil çok sıkkın. Geçmeyecek mi ne zaman geçecek bilmiyorum ama, geçtiğini sandığım bir ruh hali ile karşı karşıyayım bir süredir.

Kimseye belli etmemeye, bir şey yokmuş gibi davranmaya uğraşıyor ve sanırım başarıyorum da... Canımın daha çok sıkılmamasını, işlerin daha kötüye gitmemesini sağlamak için elimden geleni yapıyorum. Fakat kalbimin ve aklımın arka taraflarına bir yere attıysam da o, günün belirli belirsiz saatlerinde ön tarafa geçip beni yormayı başarıyor...

Yoruldum 1 haftadır (yoksa 2 miydi, hatırlamıyorum). Bu ruh halinin geçmesini çok ama çok istiyorum. Çünkü korkuyorum; eski korkulara, eski umutsuzluklara, eski güvensizliklere kapılmaktan. Ve eğer büyük korku aşamasına gelirse aklımdaki ve kalbimdekiler, oradan çıkmak çok ama çok zor olacak yine...

Aklımdaki ve kalbimdekileri atıp atmamak benim elimde biliyorum. Ama bu seferki sanırım çok başka. Ne kadar uğraşsam da beceremiyorum bir süredir... Allahım korktuğumuza uğratmasın... 

Kaan Efe ve Ablamla-Eniştem geldiler dün iyiki... Yoksa bu sabah, bu ruh halim çok daha aşırı boyutta olabilirdi... Düşünmek bile istemiyorum...


2 yorum:

  1. efendim oncelikle merhaba. buradaki gibi genel rahatsizlik, huzursuzluk hali bende de vardi ve hala bazen oluyor. ben de uzun sure bunun nedenini arastirdim. kesin bir sey bulamadim fakat sunu farkettim 3-4 yillik bu surecte spor(fitness) yaptigim birkac aylik surec ve takip eden birkac ay bu rahatsizliklarim ortadan kalkti(2-3 kere baslayip biraktim).

    su rahatsizlik durumunu anlatmasi zor olsa da biraz daha acayim; boyle sanki vucudumun, tenimin her tarafina( genelde belustu bolgelerde) istemedigim, huylandigim birseyler dokunuyormus gibi hissediyordum. insanlarin icine girmek istemiyordum. baslarda bunun killardan dolayi oldugunu dusunmustum(vucudumun her tarafi killarla dolu oldugundan :D ozellikle sirt ve gogus killarimdan rahatsiz oluyordum) fakat 6 seans lazer epilasyon sonrasi killarim azalmasina ragmen huzursuzluk durumumda bir degisiklik meydana gelmedi. bu rahatsizlik ders dinlerken bile sanki boyle herkes beni izliyormus benim ne kadar degisik oldugumu dusunuyormus gibi hissetmeme neden oluyordu.

    birkac ay once ibs denen bir hastalik-rahatsizlik oldugunu ogrendim. irritabl bagirsak sendromu. isminden belli irritabl huzursuz demek. bu hastalik insani huzursuz rahatsiz hissettiriyormus boyle atak gibi bazi zamanlar fazladan fazladan hissettiriyormus. ve en garibi duzenli spor yapmak, bagirsaklara -karin kaslari aracigiyla- masaj etkisi yaptigindan rahatsizlik ortadan kayboluyor.( yururken ve kosarken bile karin kaslari dahil vucuttaki bircok kas calistigindan bagirsaklar bir sikisip bir gevsiyor) ayrica yedigimiz ictigimiz seyler de bagirsaklar uzerinde dogrudan etki yaptigi icin cipsler baharatli agir seyler de bu rahatsizligi tetikliyormus. ayrica ne munasebeti olur gibi dusunulebilir fakat beyin fonksiyonlariyla bagirsak florasinin cok yakindan bir iliskisi oldugu ispatlanmis.

    neyse cok uzun oldu :) sizin rahatsizliginizin ne oldugunu bilmem fakat duzenli spor ve dogru beslenmenin her turlu kotu ruh haline iyi geleceginden eminim. ben de tekrar spor yapmaya baslayip kendime baksam iyi olacak gibi yine boslamaya basladim son zamanlarda :) umarim siz zaten boyle bir ruh haline 3 yildir girmemissinizdir. kimse de girmesin zaten. fakat benim gibi arastirip bulamayanlar icin aciklamak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim, uzun olsun farketmez güzel bir konuya değinmişsiniz sonuçta... :)

      Benimki böyle bir durumdan apayrı bir durumdu. Bu yazıdan sonra 1-2 kere de hafif derecede geldi geçti çok şükür. Benim durumum biraz geçiş dönemlerinden ötürü oldu, mevsim geçişleri, geçirdiğimiz sıkıntılı dönemler vs tetikliyor bazen beni. Benim en büyük korkum ise bu esnalarda, sebepsiz ağlamalarla geçen ergenlik dönemlerime geri dönecek olmaktan ötürü oluyor. Ama çok şükür öyle olmadı. Ergenlik dönemlerimi atlattım ve bu tarz geçiş dönemlerinden gelen sıkıntı hallerimi de geçirebilecek yöntemleri yavaş yavaş keşfettim çok şükür... :)

      Ama dediğiniz birkaç nokta var ki, değinmeden edemeyeceğim. Dediğiniz rahatsızlıkta geçerli olduğu kadar, psikolojik sıkıntıların da spor ile atlatılabildiğine ve epey hafifletebildiğine tanık oldum kendi deneyimlerimle. Spor her noktada faydalı. Rahatsızlığımdan ötürü (Kas Erimesi hastasıyım) düzenli sporumu yapıyorum, son 2 senedir de kendi hareketlerimi de düzenli şekilde yapıyorum, daha da düzenli yani. Koşmak ve yürümek hayatımda yok bir süredir, ama düzenli sporun (olduğu kadarıyla) epey faydalı olduğunu gördüm ve uygulamaya devam ettikçe de faydasını görüyorum. Düzenli beslenmek, düzenli spor yapmak 2 senedir yine epey işime yarıyor. Plan programı seviyorum, dilerim bu sevdiğim düzen böyle sürer gider. Ama laf aramızda, sonbahar gelirken korkmuyor değilim yine; mevsim geçişi meselesine. :)

      Yazıma bu kadar zaman ayırıp, uzun uzun yazdığınız için çok ama çok teşekkür ederim tekrar. Sevgilerimle... :)

      Sil

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...