5 Haziran 2023 Pazartesi

Mayıs'tan Sonra Haziran, Artık Yaz Gelsin Aman Aman... - Mayıs 2023

 

Başlığıma bakarak da, Haziran'a başlasak dahi yazın gelmediğini anlayabiliriz. Haziran başladı ama hala soğuk, rüzgarlı ve yağmurlu havaya mahkumuz... :) Sözde seçimden sonra havalar ısınıyordu; bir hafta biterken haftaya yaz gelecek diyorlar, hafta başlıyor ve bu hafta da yağmurlu diyorlar. Dünyamızı kirleten ve de ona bir türlü hakettiği değeri veremeyen bizler, mevsimleri zamanlı zamansız yaşayarak ceza ödüyoruz. Bence hepimizin psikolojisi biraz da bu havalar yüzünden bozuldu gitti. Sonumuz hayrola... :)


Küresel ısınmaya dair konuşacakmış gibi başlasam da, bu yazımda konumuz geride bıraktığımız Mayıs 2023... =) Mayıs benim için yine oldukça verimli geçti; geçen ayki sayıda kitap okusam da, önceki aya göre daha fazla dışarıda geçirebildim ve senenin ilk standını da Bursa'da bir etkinlikte açabildim. Haziran ayında havalar toparlanırsa, bu ay da stant açıp satış yapabilmeyi çok istiyorum dışarıda. Tabii bu biraz havalara, biraz da sağlığıma bağlı... 


--> Mayıs Nasıl Geçti?


Seçim telaşı, siyasilerin bolca iftiraları halka ve karşıtlarına hakaretleriyle dolu gürültülü geçti. İki seçim süreci atlattığımız Mayıs ayında, hepimiz en az 10 yaş yaşlandık bence. Bir ülkenin milletvekilleri ve parti yetkilileri bu kadar stresli olursa, ülke gündemi ve insanları nasıl sakin olabilsin ki? Başka ülkelerin seçim süreçleri bu kadar halkını yıpratmıyordur bence, bizler oyların sayıldığı ve "sandık korumalı" geçen sayım geceleri sebebiyle sürekli baş ağrıları ve endişe dolu geçiriyoruz seçimleri. Bu konuda hiçbir taraf tutmuyor sayın beni ve öylece şu iki soruma cevap verin; 1- Ülkem seçime gidiyor ve bir taraf sürekli sandıkları korumak zorunda kalıyor, neden? 2- Bu kadar sandık güvenliği diye bağırırken, yetkililer neden önlem almıyor? (İşte bu iki sorudan başka soru sormuyor ve bu konuya da burada son veriyorum)


Öyle Böyle Bir Ay Geçti Ki; Ona Rağmen Kitap Okuyabilmiş Olmam Da Örgü Örüp Dizi İzleyebilmem De Müthişti Bence! =)


Çoğu konuştuğum ve rastlaştığım kişiye bakıyorum, seçim maratonunda haber takip etmekten ve yorum okumaktan kitap okumakta dahi zorlanmışlar. Ama kendime verdiğim bir söz vardı ya, özellikle de ataklarımı geçirdiğim dönemlerden sonra akıllandığım üzere, kendimi germemek için meşguliyetlerime olduğunca tutunacağım diye. Tutundum! :) 

İki adet kitap bitirebildim, ki benim için en güzeli Cadının Yüreği idi! 1000kitap hesabım üzerinden yorumumu paylaştım. Buradan görebilirsiniz kitap yorumumu. Bu aya da en az 4 kitap okuma hedefim var, bakalım ne kadar olabilecek... Bir de son zamanlarda hiç bloğa "okudum" yazıları yazamadığımı farkettim, çok beğendiğim veya karmaşık duruma getiren kitaplarımı yazmaya gayret edeceğim ara sıra. Mesela Cadının Yüreği kitabı, tam okudum yazısı yazılacak cinsten bir kitaptı esasında. Ben fırsat bulamadım sanırım...

Bir çin dizisi bitirdim, elimdeki yeşil süveterleri bitirmeye uğraşırken; adı The Love Equations idi. Youtube'da WeTV Turkish kanalı üzerinden izledim ben. Oradan çin dizisi izlemeyi seviyorum doğrusu, çok güzel bir altyazısı kalitesi mevcut. Bu kanaldan ilk izlediğim dizi, Mutfakta Randevu adlı dizi idi. Kesinlikle öncelikle onu tavsiye ederim! :)

Bu konuda; iki yeşil süveter ve bir çift eldiven siparişim de tamamdır yani. Dikişleri de bitti gitti, annem ve Sakine teyzem sayesinde; dikiş işlerime onlar bakıyorlar sağolsunlar. Şimdi önümüzdeki ay yakadan başlamalı yelekler öreceğim. Kışa hazırlık yapacağım, biri hediye diğerleri de satışa olacak diye umaraktan... Şu ürünlerin teslimatını yapayım da önce, eksik iplerimi alacağım sonrasında.. :) 


Yapabildiklerim Kadar Yapamadıklarım Da Oldu...


Olabildiğince dışarı çıkma fırsatlarımı değerlendirdim ama astım sağlığıma dikkat edemedim! 11 Mayıs idi, Bursa'da bir engelliler haftası nedeniyle etkinliğe katılıp stant açtım ve güzel de satış yaptım ama sonrasındaki hafta astım açısından çok rahatsız olmaya başladım. En son seçim haftasında da iyice artan astımımla uykusuz gecelerimde öksürmekle çok acı çektim...

Ay başında Göğüs Hastalıkları Doktoruma gittiğimde, "yine nefesin çok düşük ama daha iyi olabilirdin" dedi. Sabahları cam açmayı, polenlerin çok olduğu gün dışarıda olmamayı ve de çamaşırlarımı içeride kurutmayı önerdi. Son madde tamam da, diğer ikisini çok sık yaptım; doktorum çok haklıydı... O hafta Nebülazatör makinesi ile ilaç kullanarak kendimi rahatlatmak durumunda kaldım. Astım meğer ne kadar çok iltihap bırakıyormuş içimde! Solunum aletime sonradan ağırlık verebildim, hani şu adı Triflo olan! Aslında en başından ağırlık versem, belki bu kadar ağır da atlatmayacaktım belki. Ama bundan sonrasına faydalı olabilmek adına, solunum aletimi bırakmamaya uğraşıyorum; yaklaşık son iki haftadır! :) Burada da bir video hazırlamıştım Triflo ile ilgili, bloğumun instagram hesabında... :)

Haziran ayı boyunca, solunum aletime ve de dumble çalışmalarıma özen göstereceğim. Bakalım bir dahaki ayın başında, "Haziran çok daha iyi geçti!" diyebilecek miyim? =)

Mayıs Ayında "Kakao Günlükleri" Tutmaya Başladım... 


Mayıs ayında da doktor kontrolüme gittim, 18 Mayıs günüydü... Doktorum bu kontrolümde de "Zayıflamam gerektiğini" söylediği gibi, yine her gün "kas ve kemiklerim için" 1 bardak kakao içmem gerektiğini belirtti. Bu sefer "her gün ama ihmal etmeden" diye ekledi... 

Ben de unutmamak üzere, hikayelerimde Kakao Günlükleri tutmaya başladım. Bu sayede hem oraya her gün günün kakaosunu çekeceğim diye kakaomu içmeyi unutmuyorum hem de kendimi anlatacağım bir konu başlığı daha buluyorum. Kakao Günlükleri tutarken çok dert yanmış olabilirim zaman zaman, hepsi yapıcı dert yanmalardı. Birçok problemime günlük şekilde yazılar yazarak kendimce problemlerimi daha çabuk çözdüm üstelik! =)


Haziran'dan Bir Haberim Var Son Olarak, Taze Taze;

Mayıs boyunca oldukça aktif olduğum instagram hesaplarıma karşılık, bu yazımı yazdığım sabah ise YouTube hesabıma bir adet kısa video ile giriş yaptım. :) 1 sene önce mayıs ayıydı sanırım, YouTube girmeyi yine düşünmüş ama cesaret edememiştim. Belki o bir sene dolu dolu videolarımla o hesabımı daha erken aktif edebilirdim ama belli ki zamanı değildi. Bu sabah tereddütsüz kısa videomu oluşturdum ve başlangıcı yaptım. Şimdi şayet dilerseniz, sizi YouTube hesabım didolatte'yi takip etmeye davet ediyorum. :) Yakın zamanda uzun videolarla da aranızda olacağım. Ama onun öncesinde de bir deniz kenarında veya evde sakin şekilde kendi tanıtım videomu çekeceğim. Youtube dünyasının en büyük eksiğini gidermeye geliyorum; Bir Kas Erimesi Hastası Youtuber, Bir Engelli Youtuber, "Engel Olma Destek Ol" ve de "Kendi Hayatım için nasıl çabalıyorum" içerikli nice videolarım olacak... Takipte kalın. =)

Sizlere hayırlı bir haziran ayı diliyorum. Ve kendime de bol okumalı yazmalı ve de bol stantlı bir Haziran beklentisi içinde güzel günler diliyorum... :) 

Sevgilerimle, bu da bu yazımın son sözü olsun; Haziran ile Artık Yaz Gelsin Aman Aman... =)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...