31 Ağustos 2021 Salı

Bandırma'da Sünnet Düğünü - Haftasonundan Kalanlar

28 Ağustos 2021 günü kıyafetlerimizi giyip Bandırma'ya yola çıktığımız üzere, Amcamın torununun sünnet düğününde idik birkaç saate... :) Her şey gayet güzeldi, hatıraları yanımıza kar kaldı şükür ki. Hafta sonundan kalanlar yazısını yazmak da bana düştü, hazır ay bitmeden!! (:


Trendyol'dan iki sene öncesinde aldığım elbisemi giydim, denemeler hariç bir kez bile giymeye fırsat bulamadığım bordo renk elbisem, kuzenimin oğlunun sünnet düğününe nasip oldu! Aldığım ilk seferde düşüncem arkadaşımın düğününe gitmekti, gidemeyince ve pandemi de girince olmadı işte! :)

Giderdik gitmezdik dediğimiz düğüne, son 1,5 hafta kala gitme kararı aldık. Gideriz yahu, dedik. İyi ki de demişiz... Benim için güzel bir haftasonu oldu, hem eğlencesi hem de birlikteliği iyi geldi şükür ki. Size de şöyle geliyor mu; sanki bir yere hazırlanmak o kadar eskilerde kalmış ki, hala ve hala hazırlandığımız o etkinliklerde yaşadığımız kalıcı pandemi ortamından çook uzaklaşıp pandemiye ara veriyormuşuz gibi!?

Bana öyle geliyor işte; bitmeyecek bir pandemi ortamına girdik ve sadece normalleştik sandığımız anlarda çok kısa gerçek olmayan molalar veriyormuşuz gibi... 🙈 Misal düğün salonuna maske ile girdik, biraz sonra maskeleri çıkarttık. Ortam onu gerektirdi, uzaktık herkesten. Ne eskisi gibiydik ne de şimdiki gibi. Kafamı karıştırıyor ama yaşamamız da gerekiyor gibi... :/ :) Yorumlarınızı yazarsınız inşallah bana, yalnız olmadığımı bilmeye ihtiyacım var sanki.


Ebru ablam ve oğlu düğün başlangıcında içeri girdiklerinde gördük, sırtındaki pelerinini ve sonrasındaki oyunlarını. Çok ama çok güzeldiler. Organizasyonu ve de ses ayarlamaları çok iyi bir düğündü. En güzeli de düğündeki ses sanatçısı idi bence, sesi öyle güzeldi ki; düğün boyunca bir an olsun sesi ezilmedi bozulmadı yorgunluktan çatallanmadı maşallah!! :)


Hafta sonunun en güzel diğer yanı, kuzenlerin buluşması ve de üç kuzenimle de artık fotoğraflarımızın olmasıydı.. Düşünüp oldurdum şükür, çünkü her buluşmamız kısa zaman dilimlerinde gerçekleşiyor ve bu fotoğraf bahanesine sıra gelmiyordu. Düğün vesile oldu bu sayede!! :)) (Daha bir önceki düğünde çekilen fotoğraflar da var bu yazdan kalan ama oradaki eksik fotoğraflar düğün fotoğrafçısından aldıkları arasında kaldı sanırım. Sırası gelir onların da diyelim...)

Amcamın çocukları; hepsi de benden ablamdan büyük ama çok eğlenceli insanlar. Sohbet edebildiğimiz kadar sohbet ettik, düğünde beraber eğlendik ve mutluluğu beraber yaşadık. Daha nicesine olsun inşallah, damatlığını da görelim Ardamızın dedik. Amca yenge ve yeğenleri, biz kuzenler çok da güzel değil miyiz? Bence öyleyiz, maşallah bize... (:



Düğün sonrası amcamlarda kaldık sonra yine. O gece saat 01.00den sonra dağıldık düğün salonundan aile üyeleri olarak, esasında o akşam dönecektik de ama amcamlar bırakmadılar sağolsunlar... :) Düğün sahibimiz Arda da "kalın amca yenge!" diye ısrar edince, kalıverdik biz de. (: 

Gece 4'de yattık o gece, sohbet uzundu. Saat 2ye doğru eve dönünce, iki saat de sohbetimiz sürdü amcam ve yengemle. Düğün sonrası kritiği, aile birliği, iyikiler derken; güzel bir geceyi sabaha karşı noktalandırdık işte. 

Sabah kalkıp kahvaltıda sohbet devam etti, kahve sonrası da amcamla dahi fotoğrafım yok farkındalığımı devreye soktuğum gibi fotoğraf çekindik kalkmadan önce... :) Bir önceki geldiğimizde de, amcamın gençlik fotoğrafı ile fotoğrafımı çekmiştim de ötesi olmamıştı hani. Bundan önceki son Bandırma'ya gittiğimizde telefonlar bu kadar yaygın değildi, sonrası benim okulum, sağlık problemlerim derken mümkün olmamıştı. Velhasıl, bir şeyler geç olunca da güzel oluyor. Kısmet olacaksa anılar bir şekilde yerini buluyor. Bu anılar birilerine kalacak elbet, bugün bana, yarın öbür gün hepimize; günümüzün getirdiği durum üzerine, buna değer veriyorum ben de doğrusu... :) 

Amca, baba ve yeğen olarak birbirimize benziyor muyuz sizce? Beni genelde babama benzetirler de, bir sorayım dedim size de...


Pazar günü eve dönüş yolculuğumuzda Tatlısu tarafına gittikten sonra döndük. Küçük bir deniz kasabası şeklinde yol üstü bir yerdi. Aslında upuzun bir yolu var, gidilse dönülüyormuş tekrar Bandırma tarafına ama baya zamanımız olmalıydı ve de halimiz. Yoktu maalesef o sıcakta... :) 

Biraz yol gittik, sonra bir yol kenarında durup biraz manzarayı izledik ve döndük. Şu üstteki Selfie'yi de annem babam ben istediğim için çektiler, benim canlarım! Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Tüm büyüklerimizi sevdiklerimizi, büyük bildiklerimizi inşallah!! :))

Simit aldık bir de biz Tatlısu tarafından, yengem güzel o tarafın simiti de dedi. Simit alın da gidin dedi, yeğenim ve ben bir simit sever olduğumuz için annem babam bol bol aldılar. Yolda bir tanesinin yarısını ben yedim, ablamlara gittik döndüğümüzde yemekte de Kağanım yedi simitlerin yarısından çoğunu! 😊😂

Simit nispeten güzeldi, ilk sıcakken değil ama soğuk iken daha da güzeldi bizce! Yedik bitti bile, son iki tane mi ne kaldı simitlerden. Biter o da yarına!! :) 

Böyle geçti işte haftasonumuz, dönüşte bir tarladan domateslerimizi de aldık döndük evimize. Bizim evde kışlık hazırlıkları tam gaz ilerliyor da, evinde kışlık yapan herkese kolaylık diliyorum. Çünkü annem bu süreçte epey yoruluyor ve ben otururken yapabildiğim kadarıyla "bezelye, fasulye, barbunya ayıklama" gibi işler konusunda yardım ediyorum ama yine de o tek başına uğraşırken her anlamda yardım edebiliyor olmayı dilerdim diye düşünüyorum!! 

Kısacası; Gidişler güzel, kavuşmalar da öyle, dönüşler bile güzel.. Çünkü hepsi bir anlam içeriyor, o anlam verdiklerimiz anlara anılara kıymet katıyor. 

İyi ki ve şükürle, sevgilerimle... =))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...