20 Eylül 2019 Cuma

İlçemizin İlk Kitap Fuarı - 1. Gemlik Kitap Fuarı


Artık bizim ilçemizin de bir kitap fuarı var demeye geldim bugün, minik ama yeterince amacına yönelik... :) İlk Gemlik Kitap Fuarımız 14 Eylül'de açıldı ve 24 Eylül 2019 tarihine kadar da ziyaretçilerini bekliyor. Haydi Gemlikliler ve Gemlik yakınındakiler diyorum. Kitap okuyalım, kitap okutalım... (:


İzmir'de iken haberini aldım, "Gemlik'in İlk Kitap Fuarı açılıyor" diye. 14-24 Eylül 2019 tarihleri arasında açık kalacak ilk fuarımıza, 18 Eylül'de gitmek nasip oldu bana da... Gidebildiğimce senede bir kez tek bir fuara giderim, o da Tüyap Bursa Kitap Fuarı. 18 Eylül 2019 günü babamla ziyaret ettiğimiz fuara gelince, ilçe bazında gittiğim ilk fuar oldu. İster istemez kıyaslamak açısından küçük geldi ama bir ilçe zaten ne kadarını kaldırabilir ki? Daha büyüğü olsa nasıl olur ki? diye düşündürttü sonrasında.. Belki de zamanla büyüyecek bir kitap fuarı girişiminin ilki bu sene gerçekleştirildi nihayetinde. Emeği geçenlere sevgilerim ve teşekkürlerimle gözlemlerimi sunmak isterim... (:

Ana yayınevleri diyebileceğimiz yayınevlerini görebildiğimiz fuarımızda, baş köşede YKY (Yapı Kredi Yayınları) ve Can Yayınları baş köşede bulunuyordu. Karşı standlarında Epsilon Yayınlarının ve Everest Yayınlarının da kitaplarının baş köşede durduğu bir yayınevi grubu standı mevcuttu. Bursa Kitap Fuarı gibi en baş köşede bunları görmek tabii ki çok güzeldi benim için... Klasiklere yanaşmadım yine ama onlara dokunmak, yeniden okuma listeme birkaç kitap ekleyebilmek güzeldi...


Küçüklüğünden olduğunu düşünüyorum, çok fazla yayınevi olmasına rağmen bazı yayınevlerinde içerik azdı. Ama bunlar bahsettiğim büyük yayınevleri değildi elbette; Pegasus, Can, YKY, Arkadya ve Kırmızı Kedi yayınlarının bulunduğu gruplar, oldukça zengin kitap seçeneğine sahipti. 

Yanlış hatırlamıyorsam Yakamoz grubu vardı bir de, onların da içerikleri oldukça bol ve sağlamdı. Serdar Özkan kitaplarını gördüğüm stand sanıyorum ki onlarınki idi. Okumadığım Serdar Özkan kitaplarını almaya yeltenmekte geç kaldığım için, maalesef teğet geçtim tabii ki... :)

Benim elimde okuduğum son kitabın (Esir Şarkılar Vadisi) bitmek üzere olduğu dönemde, internetten alışveriş yapmayı düşünürken çok güzel denk geldi üstelik bu fuar. Arkadya Yayınları önündeki indirimin içine düşmek istedim bir an... :) 3 Kitap 50 TL indirimi vardı o gün, 20 TL'lik kitaplar bölümünde 3 kitap seçip 50 TL'ye alabiliyordunuz. Okuduğum yazarlardan olabildiğince uzak durarak, yeni yazarlar keşfetme imkanı buldum bu sayede yine. 


Aldığım kitaplara gelince... Sıralayalım yine;

Gözyaşlarının Kalesi - Cathy Gohlke 
(İnternet alışverişimdeki sepetimde duruyordu öncesinde, öyle güzel denk geldi!)
Kabuğunu Kıran İnci - Nadia Hashimi 
(Dikkatimi çeken hikayesi gereği beğeneceğimi umdum)
Kırmızı Şemsiyeli Kız - Susan Meissner 
(Bu kitap da, yayınevi grubu standında görevli beyefendinin önerdiği kitaplardan biri idi.)


Diyeceğim o ki; bir kitap fuarını daha kendim adına, az ama öz şekilde atlattım... Gemlik'imizin küçük ama amacına yönelik olduğunu ve ileriki senelerde daha da organize olacağını düşündüğüm kitap fuarımız hayırlı uğurlu olsun. :) Hep daha bol yayıneviyle, kitapla ve yazarla seneler boyu amacına yönelik sürsün, tüm kitap severlerle buluşturulsun inşallah... =) 

Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...