11 Ağustos 2019 Pazar

Pazar Yazısı #62 - Bayram Pazarı 2019



2019'un Kurban bayramına da kavuştuk çok şükür! :) Bu bayram da yalnız değil, kalabalıkça kutlayabildiğimiz bir bayram oluyor bizim için. Bir zaman sonra yine eski bayramlar gibi sanki ama eski bayramları özlemekten hiç vazgeçemeyeceğimizi de düşünüyorum şu an... (:

Annemin dedesinin rahatsızlanmış ve yaşlılık hastalığının artmış olması sebebiyle iyi durumda olmayışı, iş dolayısıyla uzaklaşmış olan akrabalarımızın da gelmesine ve gelecek durumda olanlara da imkan oluşturdu şu sıra. Her şey bir şeye vesile sonuçta, bugün bayramı yine olduğunca dolu şekilde yaşamaya başladık böylece; en çok kalabalıklarımızı seven bana yaradı tabi... :)

İstanbul'dan Ayşe teyzem burada 2 haftadır, dün Aliabbas dayım ile Aysel yengem geldi ve birkaç gündür de Ankara'da okulunu bitiren Gizoşum burada; bayram sağolsun bu akşam veya yarın beraber vakit geçirebileceğiz de yine... Bakalım daha kimler gelip gidecek diye beklemedeyiz de. Artık sıklıkla görüşemediğimiz sevdiklerimi bayram sebebiyle bir günde gördüğüm için bir garip gelmiyor değil hani! :)

Öncelikle kesilen kurbanlarımız kabul olsun dilerim, İslam aleminin kurban bayramı kutlu olsun; gerek ülkemizde gerekse de diğer ülkelerde, etik ve hayvan haklarına saygı ile değer verilerek yapılmasını diliyorum bu görevin... Bir yandan içim acıyor hala kesilen binlerce hayvana, bir yandan doğanın kanunu ve İslamın gereği deniyor ya; karşı gelemediğimi de görüyorum valla... Allahım kabul etsin hakkıyla yaptığımız görevlerimizi diyorum o sebepten, yapacak diyecek bir şey yok...

Öte yandan, bu bayram yeğenim Kağanım ve ablam ile Eniştemsiz başlayan bir bayram oldu; onlar Çanakkale'de Kağanımın babaanne ve dedesinin yanındalar çünkü. Bayramın son gününde yetişecekler ama bize de, güzel dönüş yolculukları olsun bu vesileyle de herkese...

Ben kendimce kalabalıkları en içtence kucakladım, sevdiğim kalabalık sohbetleri olabildiğince yaşamaya çalışıyorum birkaç gündür. Sığdırabildiğim kadarını da fotoğraf karelerine aldım... Bence bu benim yaptığım en güzel en eğlenceli aktivite, fırsat bulundu ise tadını çıkarın siz de! :) Sanırım düğün, bayram ve nice toplanmanın en çok sohbetlerine ve beraber yemelerine doyamıyorum. Allahım doyurmasın da, sarsın sarmalasın sevdiklerimizle inşallah.

Bu bayram olabildiğince geç yattığımızdan sebep annemle, kahvaltıyı geç yaptığımız bir sabah ile başladık güne; annem babam ve Ayşe teyzemle. Dün temizlik hazırlık tamamladılar da, gece 3.30'da uyuduk sonra. Zorlu süreçler, çok yoruldular da  ama en son beraber dibek kahvesi içip yorgunluk beraber atıldı ya; bu durumlar için bile özel güzel ve önemli benim için... :)

Mutlu bir bayram olsun, sevdiklerimizle dolu olsun. Anıları, sohbetleri ve anları bir an olsun kaçırmayalım... Allahım şu an annemin dedesi için ve nice aynı durumdakiler için hayırlı yazılar yazsın cümlemize. Amin..

İyi bayramlar, mutlu ve keyifli pazarlar olsun. :))

Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...