3 Eylül 2018 Pazartesi

Bir Kına Gecesi - 01.09.2018


Eylül 2018'in ilk günü, yani geçtiğimiz Cumartesi günü dayımızın kızı Ebru ablam'ın müstakbel eşi ile kınası vardı. Birer birer benden bir iki yaş büyükler evlenince de insan iyice duygulanıyor. Benden küçük kuzenlerim de evlenmeye başladığında, halim nice olur bilmiyorum şu an. :)

Beraber zaman geçirdiğim; okul okuduğumuz dönemlerde karne karşılaştırdığım, ondan şarkılar öğrendiğim ve bir zaman sonra üniversitelerimiz başlayınca görüşemez olsak da, görüştükçe muhabbete kaldığımız yerden devam edebildiğim biri oldu hep Ebru ablam... Şimdi tüm kuzenlerimle ara sıra görüşebilir olduk ama sağlık olsun da, iyi haberler duyalım hep birbirimizden, diyebiliyoruz şükür ki... :)


En son geçen sene 1 Temmuz'da Suna ablamın kınasının ve düğününün yazısını yazmış ve birer birer evleniyor küçüklüğümdekiler demiştim... Bir diğeri daha evleniyor; Cumartesi kınası vardı, önümüzdeki Pazar'da düğünü var... Ankara'ya gelin gidiyor Ebru ablam; ben gidemeyeceğim düğününe ama kınasına katılmışken ve fotoğrafları varken, yazısını es geçmek istemedim hayat bloğumdan. Yıllar geçiyor işte... =)

Bir otelin üçüncü katında idi kınası; ben Suna ablamın düğününde giydiğim beyaz elbisemi giydim, ablam siyah bir elbise, annem de siyah parlak bir bluz ile siyah bir etek... Hepimiz bence yaşımıza yakışır giydik ve ileride de baktığımızda resimlere, güzel bulacağız kendimizi. Babam lacivert tonları giydi, Kağanım kotunu ve en sevdiği tişörtü ile kırmızılı papyonunu bu arada... Kağanımı düğünlere alıştırabilmek zordu ama artık eskisi gibi elbiselere takılmadığını görebilmek güzel geliyor şimdi. Bir eniştem eksikti bizim kadrodan kına günü, o da o akşam bir başka davette idi...


Ebru ablam kınanın başlangıcında mor bir elbise ile çıktı sahneye, müstakbel eşi de siyah takım elbisesi ile... Böyle davetlere gittiğimde ilk dikkat ettiğim, müstakbel çiftlerimizin yüzlerinde gülümseme ve gözlerinde aşk var mı? oluyor. Dans ederken birbirlerine nasıl bakıyorlar, o enerji yayılıyor mu önemli bence. Ebru abla ve Alper abinin gözlerinde aşk vardı, birbirlerine güzel bakıyorlar ve güzel enerji yayıyorlardı. Dilerim ki bir ömür sürsün, şen yüzleri yuvalarına da çevrelerine de neşe ve huzur yaysın... :)

Beni kına boyunca en etkileyen olaylardan biri Ebru ablanın kına elbisesi ile gelmesi oldu mesela...

Etkinlik, kına organizasyonunun doğrultusunda, dans gösterileri ile devam etti. Aralarda oynamalar ihmal edilmedi. Ebru ablam organizasyon ekibinin arkasında geldi, birkaç oyun sonra. Geldiği dansçılara biraz eşlik edip, kına tahtının iki ucuna oturmuş halde bekleyen kayınvalidesinin ve annesinin elini öpüp oturdu sonra... Her ne kadar organizasyonla işleyen bir süreç de olsa, bu görüntü hem duygusal hem de gurur verici idi bence. 

Diyebilirim ki, her organizasyonda ve çoğu yerde eskileri arıyoruz; nerede eski kına ve düğünler diyoruz. Sonra bir de böyle durumlar ortaya çıkıyor ve "şimdikiler de değer veriyor geleneklere ve büyüklere saygı duyma unsuruna!" diyoruz. Yengemin kına boyunca yüzünde bir gurur ve ağlamasa bile ağlama isteği vardı görebildim... Açıkçası Ebru ablam daha sonra tekrar bindallısını giyip geldiğinde, bana bile ağlama geldi. Organizasyon bu açılardan hiç eksik kalmış değildi ama eskisi gibi de her alanda akrabaların ortadan kaybolup o heyecana katılmadığı açıktı. Belki bu da güzel bir ayrıntı idi, zamanla buna da alışırız bence. İtiraf etmek gerekirse değişebiliyor ve gelişebiliyor düzenler. Bir süre sonra başta değişik gelene de alışıyoruz nasılsa... Her kına düğün değişik oluyor, çiftlerin enerjisi ile. Bu da böyle bir kına idi ama enerji ve de organizasyonu başarılı idi de aynı zamanda... :)


En güzel kıyafeti, ebru ablamın kına yakılması için değiştirip geldiği üzere yeşilli beyazlı bindallılı elbisesi idi; sanki hem düğün hem de kına için gibi idi. Bizzat gidip düğününe göremeyeceğim fotoğrafları dışında gelinlikle ama beyazlar içinde gördüğüm en güzel gelinlerden biri olmuştu Ebru ablam. İnşallah bir ömür hayatlarına yansısın bu güzellik diliyorum... 

Çok uzun tutmayacağım, yine duygusala bağlayacağım zira;

Oynaması bol, gelin ve damadın gülümsemesinin ortama neşe saçtığı aşikar güzel bir kına gecesi geçirdik; ilk kez kına yakmadan geldiğim bir kına gecesi olarak hatırlayacağım... :) Dilerim etraflarına neşe saçmayı sürdürdükleri bir evlilikleri ve ömürleri olur. Allahım tamamına erdirsin ve hep mutlu olsunlar... Ebru ve Alper çiftimize de mutluluklarla beraber, dileyen herkese -hepimize- aşkı ve mutluluğu bulabilmeyi diliyorum. Sevgilerimle... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...