10 Haziran 2017 Cumartesi

Mayıs 2017 Nasıl Geçti?


Mayıs 2017 "şu ana dek -bu sene için- en çok yazı yazdığım ay" olarak tarihe geçti bile; 12 Yazı ile... Bol ders çalışmalarımla geçti bir de tarihe; nihayetinde fazlasıyla sağ elimin zedelenmesine ve de yorulmalarıma sebep oldu. Ama şükür ki geçtiğimiz Pazar günü bitti, o günün yazısı da Çarşamba günü tarafımdan yazılıp yayınlandı; burada.




Bu dönem ile 10. Ders dönemim bitti. Mayıs bitti ve ben bir kez daha rahata kavuştum biten bir sınav dönemi ile yani. Mayıs ayı benim bu ders dönemimin son sınavlarına çalışırken son ders dönemime doğru ilerlerken sonrasında neler yapacağımın konusunda net kararlar almama da vesile oldu tabi.. Ne zamandır vaktinin gelmesini beklediğim iş hayatına atılma vaktinin geldiğini anlamama vesile oldu. Eylül ayını beklemeye karar vermemi sağladı bir de. Eylül ayını bekleyeceğim, zira sağlığımda güzel gelişmeler de kaydetmiş olsam yaz tatilinden sonra atılacağım bu duruma. Ondan öncesinde de, son bir dönem kalan okulumun derslerini tamamlamak adına yaz vaktinden çalışmalarımı tamamlayacağım inşallah... (:

Ve evet, sağlığım konusunda küçük görünen sağlam gelişmeler kaydettiğimizi gördük 2017 Mayıs ayında... Sürpriz Gelişmelerim Var adlı yazımda bunlardan bahsetmek, benim için büyük mutluluklardı. Bir de instagram hesabımda şu resimin altına yazıp sevdiklerim ve sevenlerimden güzel dileklerle dönüşler alabilmek, Mayıs ayının diğer güzeliği idi... :)

Bunlar haricinde hatırladığım bir diğer konu da, Ailemle 2017'nin ilk pikniğini yapmanın mutluluğu idi. Onun da yazısı burada... Mayıs genel anlamıyla güzel geçti yani; dönem sonu sınavlarımının 4 gün önce bitmiş olmasına rağmen, hala kafamı toparlayamıyor halde yorgun olmam, gözlerimin ağrıması ve odaklanışlarımın düzgün olmayışı haricinde. Sınavlara hazırlanışlarımın etkisi sanırım, sınavlara yetişemediğimizi gördüğüm rüyalarım da cabası... Ama sağlık olsun yine de, Mayıs güzeldi; yordu ama amaçlarının hepsine de ulaştı şükür ki.

Hiç kitap bitiremedim ders çalışma süreciyle geçen 2017 Mayıs ayında tabi ki. Ama ara sıra fırsat yarattığımda izlediğim filmler ve dinlediğim müzikler bu sürecin yoğunluğuna rağmen iyiydi doğrusu... :)


6 Film İzledim, Mayıs 2017'de....


1. Kötü Çocuk; kitabını okuduğum ve de filmini Mayıs ayına kadar izleyemediğim bir Türk yapıtı idi. Nihayet filmini de izledim ve değerlendirmesini de yapabildim Mayıs 2017'de, yazısı burada. Ben kitabı çok beğendiğimi söylemiştim öncesinden de, Büşra Küçük'ün yazı dili çok hoştu. Bu düşüncelerimi kitabın filmi ile ilgili değerlendirmelerimle de beraber yazımda belirttim. Tavsiye ederim bu güzel gençlik öyküsünün filmini de kitabını da. Kitabı epey iyi ama filmi de en azından iyi vakit geçirmeye yetiyor... 

2. Bridget Jones'un Bebeği; Bridget Jones serisinin ilk iki filmini, birkaç sene kadar öncesinde çok severek neredeyse ard arda olmak üzere izlemiştim. İlk iki film gibi olmasını beklemem hata imiş aslında. Bu seferkinde başka bir hava vardı, aynı gibi görünmeye çalışsa da. Üstelik kendimi bu filmde karşımıza çıkan yeni karakteri de sevmiş halde bulunca, epey garip bir hal aldı film. Sonuna dek nedense yeni gelen adamla aşk yaşamasını istediğimi gördüm. Esas adamımızı en son sahneye kadar kabul edemedim. :) Velhasıl olan oldu bitti film ve benim için film esas olarak ikinci filmde bitmişcesine kabul ettim bu seriyi. Yeni filmin de çıkabilir olmasını yorumlamayı da hepten geçiyorum şimdilik...


3. Dünyanın En Güzel Kokusu; Tuba Ünsal ve Rıza Kocaoğlu'nun oyunculuklarına bir kez daha hayran olduğum bir filmdi. Bir başka zamanlarda yeniden yeniden izleyeceğimi düşündüğüm bir film kesinlikle. Sahneler çok ama çok hareketli değil elbet. Ama o son var ya, benim için çok duygusaldı işte. Mayıs ayında en sevdiğim ilk filmdi o sebeple... :)

4. Barfi; Hani bir filmin çok met edildiğini duyarsınız ve de merak edersiniz ama çok da güzel olmadığına inanırsınız ya; Barfi'ye bu düşünceyle başladım. Ama güzel olduğuna da inandım bir yandan. Beni nadiren büyük beklentilerin sonucunda üzmeyen filmlerden artık Barfi. Beklentilerimi karşılayan, mutlu eden, hüzünlendiren çok güzel bir Hint filmi. Bir daha izlenesi ve izlemeyen sevdiğinize izletirken yine izlenesi... Mayıs 2017'nin en sevdiğim ikinci filmi oldu bu sebeplerle Barfiiii... =)

5. Hırçın Sevgilim; Çok sevilen-övülen ve övgüleri pek fazla hakketmediğini düşündüğüm bir Kore filmi idi bana göre. Sonuna dek izlemekte yer yer zorlandım, sonunun tatmin edici olması ile avundum bir de işte. 10 üzerinden 3,5 bana göre, o derece yani...

6. Talaash; Amir Khan filmlerini tamamlama gibi bir arzum oluştu seneler içinde. Hint filmlerini seviyorum, Hint dizilerini bir o kadar seviyorum. Bu film bana göre yavaş bir aksiyon filmi de olsa, konusuyla beni inandıran bir filmdi. Ve filmden çok sevdiğim bir deyim vardı; bir replikte "Gökyüzünde kaleler kurmayı bırak." diyordu bir karakter. Ben bu deyimi çok sevdim. "Gökyüzünden kaleler kurmayı sürdürelim." derim... =)


Mayıs 2017'de En Çok Dinlediğim Müzikler;

Mayıs 2017'de ders çalışmaktan az film izledim. Film izlemekten çok yaptığım eylem ise müzik dinlemekti yine... İki değil altı tane dinlediğim müzik çoğunlukta idi. Sırasıyla;

İnna-Gimme Gimme

Marian Hill -Down
Marian Hill - One Time

Something Just Like This
Scared To Be Only

Burcu Güneş - Darmaduman

Derseniz ki bunlardan en çok dinlediğin iki şarkı; Gimme Gimme ile Down şarkılarıdır benim için. Resmen bu yazın şarkısı olmaya adaylar benim için. :) Ama benden size Something Just Like This şarkısı gelsin. Zira Mayıs sonu Haziran başı olarak 1 haftadır en çok dinlediğim şarkıdır kendisi. Ama ben size şu sözlerin söylendiği yeri sevdiğim Scared To Be Only şarkısından alıntı yapacağım;


Is it just our bodies?
Are we both losing our minds?
Is the only reason you're holding me tonight
'Cause we're scared to be lonely?

Bunlar sadece bizim bedenlerimiz mi?
Aklımızı mı kaybediyoruz?
Bu gece beni bırakmamanın nedeni ,
Yalnızlıktan korkuyor olmamız mı?


Kafa karıştırıcı şarkı tavsiyelerimi de verdiğime göre bu yazımı da bitiriyorum. Okuduğunuz için teşekkürlerim ve de sevgilerimle... :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...