28 Şubat 2013 Perşembe

28 Şubat Bir Farkındalık Günüdür


Bugün 28 Şubat, Dünya Ender Rastlanan Hastalıklar Günü. Aslına bakılırsa, bu sene öğreniyorum bugünün Ender Rastlanan Hastalıklar Günü olduğunu... Biliyordum böyle bir günün olduğunu, ancak bugün olduğunu bilmiyordum...

Bugün Bir Farkındalık Günüdür. Daha önceden de söylediğim gibi, böyle şeylere farkındalık oluşturulmalıdır toplumda. Ben bunu canı gönülden istiyorum. Çünkü engellilerin dahi farkındalık oluşturulmayan toplumlarda zorluklar yaşadıklarını biliyorum ve bu zorlukların biraz da olsa yavaş yavaş azalmasını istiyorum.
Nadir Rastlanan Hastalıkları yaşayanların yaşama koşullarının Farkındayım demek için, böyle bir gün var işte Dünyada.

Tüm dünyada,önemli hastalıklarla mücadele eden insanların, vermek istedikleri mesajı anlamak için, yakalarına taktıkları kurdelelerin rengine bakabilirsiniz. Kalp hastalıkları için kırmızı, göğüs kanseri ile mücadele için pembe gibi.. Canavan gibi ender rastlanan hastalıklarla mücadeleye dikkat çekmek içinse Global Genes Project MAVİ KURDELE ile ender rastlanan hastalıklarla ilgili bir mesaj veriyor.

Türkiye'de ilk kez Sarp'ın Umudu Derneği , ''28 ŞUBAT'TA MAVİ KURDELE TAK, MAVİ KOT PANTOLON GİY '' diyerek, bu projeyi gönüllü olarak destekliyor !

Böyle güzel amaçlar uğruna yapılan etkinliklere, gönlümle katılıyorum her ne kadar bu projeye etkin şekilde katılamasam da. :)

Böyle güzelliklerin farkına daha çok varıldığı, güzel günler diliyorum hepimize... :) Dünya Ender Hastalıklar Günümüz Kutlu Olsun... Böyle projelere gönül vermeye çabalayan büyük yüreklere selamlar olsun...

Sarp'ın Sitesine Buradan ulaşabilirsiniz...

Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...