25 Şubat 2013 Pazartesi

Kilo Verme Maratonum #2 - İlk Haftanın Ardından



Geçtiğimiz Çarşamba günü Kilo Verme Maratonumun ilk yazısını yazmıştım. Pazar gününden başladığımı ve Pazar günü 1 haftanın dolacağını yazmıştım. Buradan okuyabilirsiniz ilk yazımı.

Evet, Pazar günü ile birlikte 1 haftayı bitirdik. Bakalım nasıl bitirdik... :)

Bu hafta sağlığım konusunda güzel gelişmeler yaşadım. Şöyle ki; 

İlk gelişme, yatağımdan doğrulmak konusunda oldu. Evet, bu hafta eskisi gibi yataktan doğrulmakta zorlandığım için gerçekleştiremediğim, yatar konumdan oturur konuma geçişimi denedim ve gerçekleştirdim. Bu gelişme, bir şeyleri başarıyor olmanın mutluluğunu getirdi devamında... Ve devamının geleceğine dair bir ışığı ve azmi de getirdi... :)

Bu zamana kadar ne kadar deneme yaptıysam da sonuca varmak için devamlılık süreci gösteremedim. Bunun sebebi ağrılarım ve kasılmalarımdı, daha önceki yazılarımda da yazdığım gibi...

Bir diğer gelişme ise, daha dün fizyoterapi dersimden sonra uzun zamandır yürüyemediğim kadar mesafeyi yürümemdi. :) Ben yürürken bir kolumda Annem, bir kolumda da Tamara abla vardı... Dersten dinç bir şekilde çıktım ve adımlarımı rahat biçimde attım. Yürüdüğüm mesafe yaklaşık 10-15 metreydi. Tahmin edemeyebilirsiniz belki ama bu bizim için büyük bir mutluluk ve gururdu. :) İçimde hala o an'ın mutluluğu bulunmakta...

"Zayıflamak İçin Çare Yürümek" demişler; Google Görsellerde, Zayıflamak diye yazdığımda görmüştüm. Şimdi ben zayıflamak için adım attım yani? =))



Gördüğüm resim buydu. Resimde yazı tam gözükmüyor. Ancak anlaşılıyor sanırım. :)


Şimdi gelelim bunların Kilo Verme Maratonum ile ilgisine,

Ne kadar çok hareket etme alanım gelişirse, hareket edememe alanım bir nebze de olsa daralırsa; Kilo Vermem konusunda bir adım atıyorum demektir. Ne kadar hareket, o kadar kilo verme konusunda gelişme demektir. Demiştim ya hareketsizliğim kilo almama sebep oldu çoğunlukla diye...

İşte böyle. 1 hafta boyunca ne yedim ne içtim konusuna girmiyorum. Çünkü yediğim yemekleri ayarlamadık. Yani şu gün şunu yiyeceğiz, bugün bunu yiyeceğiz gibisinden bir diyet listesi yoktu. Her hafta yediğimiz gibi, haftada bir veya iki olmak üzere yediğimiz balığı yedik sadece.

Onun haricinde, biraz da kilomdan ötürü, yediğim yetmiyor gibime geliyordu doyduğumu bildiğim halde. Biraz tabağımda yemek bırakmama alışkanlığım olduğundan ötürü, biraz da yatmaya doğru acıkmamak için çok çok yeme alışkanlığımdan ötürü... İşte bunları durdurmak için 2 haftadır, bıraktım bu alışkanlıkları. Tabağıma yiyeceğim kadar alıyorum artık. Uykuya yakın acıkırsam da acıkayım, ne olacak dedim. Bunun için de, Acıkırsam bir küçük kaseye yoğurt alıp yiyorum artık.

Böyle bir yöntem buldum bu sorunlarıma işte. Bence güzel de yöntemler oldu. Siz ne dersiniz?

İşte 1 hafta böyle geçti. :) Hastalığımda yaşadığımız güzel gelişmelerle ve yemek hakkında yaşadığım ufak tefek de olsa sorunlarıma bulup uyguladığım çözümlerle. :)

Şimdi önümüzdeki hafta, bu hafta yapmak isteyip de yapamadığım, yerde yuvarlanma ve sürünme hareketlerime başlayacağım... :) Bana şans dileyin. Biliyorum ve tahmin ediyorum ki, karın kaslarımı ve birçok kaslarımı zorlayacak bu hareketler başlarda. Ama ben gelecek için kurduğum hayallerim ve ailemle sağlıklı geçirmek istediğim bu hayat için söz veriyorum, bu hafta kesin başlayacağım. :)


Not: Çok gülücüklü bir yazı oldu, şimdi gördüm. Kusuruma bakmayın lütfen, bu haftaki gelişmelerden ötürü çok ama çok mutluyum cidden.

Sevgilerimle... :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...