26 Şubat 2013 Salı

Cesaret İçeren Diş Kontrolüm


Bir önceki yazımda, Diş korkumu belirtmiş, bugün diş randevum olduğunu söylemiştim. Buradan Diş korkumu ve diş doktorum hakkındaki hislerimi anlattığım yazımı okuyabilirsiniz...

Bir cesaret gittik bugün, Babam ve Annemle dişçiye. Biraz geç kaldık açıkçası. Aksilik işte, Babam geç kaldı. Çalıştığı lokantanın arabalarından birini, patronundan ödünç alan biri kaza yapmış. Şükür kimseye bir şey olmamış. Ancak arabada büyük hasar varmış. Babam geç kalma sebebini, "Kaza yaptık, ondan geç kaldım." diye söyleyince, öyle korktuk ki annemle. Ancak Şükür Babama da, kimseye de bir şey olmamış. :)

Geç kaldığımız için, doktorun çıkmamış olması şansımıza oldu. Sağolsun, sebebimizi söyleyince kabul etti. Diş doktorum Sinem Hanım, zarif güler yüzlü bir bayan. Bir önceki yazımda tahmin ettiğim ve dilediğim gibi yani. :)

Diş koltuğuna oturmama gerek kalmadı. Tekerlekli Sandalyede kontrolümü yaptı. (Tekerlekli Sandalyelerle sorunum yok artık, sadece Tekerlekli Sandalye benim değildi, ondan iyelik eki kullanmadım) Bu cesaretimi ilk oluşundan ötürü babamdan belgelemesini istedim... Eski resimlere bakmak mutlu ediyor beni.


İşte böyleydik. Odaya girdiğimden beri tedirgindim. Ellerimin duruşundan belli oluyordur sanırım. :) 
Resim kötü biliyorum, kusuruma bakmayın. O an gerçekten benim için büyük cesaret göstergesiydi. Hatıra kalsın istedim. :) 

Gelelim doktorumun dediklerine; (ben doktorumu sahiplendim bu arada, 10 dakikayı geçmese de randevumuz)


Doktorum dişlerime ve dişetlerime baktı ve dedi ki; "Diş etleri epey gitmiş, Dişlerde tartar var. İlaç verip Dişeti tedavisine başlayacağız. Ancak solunum problemin var gibi görünüyor. Geceleri burundan nefes almada zorlanıyorsun?" İşte orada bir durakladım ben. Diş doktoruna pek sık gitmediğimden, epey şaşırdım. "Nasıl bilebildi ki?" diye. 

Evet geceleri solunum sorunu yaşadığımı, solunum sıkıntımın hastalığımdan ötürü de, Kundura göğüs tipimden ötürü de çektiğimi söyleyince, " Öncelikle bu solunum sıkıntını gidermeden dişlerindeki lekelenmelerini tamamen tedavi edemeyiz. Benden önce veya sonra bir kulak burun boğaz'a da gitmelisin." dedi. 

Şimdi dişeti tedavisi için; 2 kutu hap bir de günde 3 kez gargara şurubu verdi doktorum. Bu ilaçlar bittikten sonra annemler doktora gidecekler, kalp rahatsızlığımdan ötürü, doktora gitmeden önce 2 gün antibiyotik kullanacağım, sonra da diş temizliği yapacak Sinem Hanım bana. Kanamalı tedavi olacağı için de lazım olacak o antibiyotik dedi, kalp rahatsızlığımdan ötürü diş çekimlerinden önce ilaç kullanmam gerektiğini söylediğimizde...

Durum böyle, bugünden başladım ilaçlarıma. Bir de doktorum azıcık azarladı beni, dişlerine çok da iyi bakmamışsın dedi. Arada sektirdiklerim olmuştu. Hepsi dikildi bugün karşıma işte. :) Artık sektirmeden dişimin bakımına önem göstereceğime söz verdim. Hem kendime, hem de doktoruma...



İşte bir cesaretle gittiğimiz kısa doktor kontrolümüzden, "Kanamalı Tedavi" lafını beynimde büyüterek çıktım. Korkuyorum, ağlamak istiyorum. Hem dişlerim sağlıklı olsun, hem de o koltuğa oturmayayım istiyorum. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu değil mi? :/ Artık kontrollere gideceğim dedim ama, birden gitmiyor korku öyle işte. Kanamalı lafını duyduktan sonra, arttı bile. Neyse söz verdik, ve başladık artık. Kazamız mübarek olsun, diyeceğiz, İlaçlar bittikten sonra tıpış tıpış gideceğiz doktorumuza. :)

Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...