28 Şubat 2013 Perşembe

Heyecanlıyız Ve Hazırlıklar İçerisindeyiz


Bugün hava çok kötüydü. Ve ben 2 gündür dişçimin verdiği ilaçlardan ötürü geceleri uykulara dalamamanın ve ilaçların yan etki yaptığı ağrılarla geceleri uykuya zor dalıyorum, sabaha da uyanamıyorum... Neyse ki dün biten bir ilacın ardından, bugün yan etkileri azaldı ilaçların. Umarım artmaz yine diyelim... Bu sebepler yeni yazı yazamamama sebep oldu maalesef... :)

Güzel Bir Haber;

Ve bu sıkıntıların ardından bugün uyanıp, kahvaltı yaptıktan sonra öğlene doğru çok güzel bir haber aldık annemle. Bu sene ailemize katılan yengemden, güzel mi güzel bir haberdi bu. Küçük Dayım'ın Eşi, Hatice Ablam'dan aldığımız bir haberdi. Aslında bu yazıyı yazıp yazmamakta kararsız kaldım, nazar açısından. Derler ya hep söyleme etme... O yüzden, Aşağıdaki nazar boncuğu yengem ve kuzenim için. Allahım sağlık ve sıhhat versin her ikisine de inşallah. :)


Bu nazar boncukları, tüm bebek bekleyenlerimize ve yıldızı düşüklere gelsin, benden. (İçimden geldi) :)


Ve Tatlı Bir Hazırlık Telaşemiz Var;

Bu haberden sonra, heyecan içinde yarına hazırlanmaya devam etti annem, daha bir şevkle ve neşeyle ev temizliğine devam etti. Bende her zamanki internete bakınmama devam ettim. Ancak aklım uçtu, ancak şimdi yazabiliyorum yeni yazımı. Şu saatte hala hazırlık yaparken bile bu haberin etkisindeyiz çünkü... :)

Ne hazırlığı diye soracak olursanız, Kağan Efe'mizin İlk Dişi Çıktı geçen hafta. Yarın onun Diş Hediği heyecanı olacak bizim evde, Akrabalarımız ve Komşularımızla... :)

Diş Hediği Nedir Dersek;


Diş Hediği; Bebeğin ilk dişi çıktığında geleneklere göre buğday ve nohut gibi bakliyatlardan yapılan eş dostla yenilen bir aşdır. Geleneklere göre, bebeğin diğer tüm dişleri sağlam olsun, sağlıkla çıkartsın diye hedik yapılır. :) 

Gerçi yapılırmış diyerek, lafa gireyim devamında. Geleneklerimizden gelen bir şey bu. Ancak büyümesini izleyebildiğim en iyi bebek, Kağan yani yiğenim olduğu için, bende ilk defa şahit olacağım. :) 

Yarın misafirlerimiz var, Kağan'ımız geliyor. Yarın akşama bir Diş Hediği Töreni yazısı olacak buralarda... :)) Ben çok heyecanlıyım, yeni bir törene tanıklık yapacağım. Neler yapılacağını biliyorum yarın. Ama yarın ki yazımda olanlarla beraber anlatacağım burada. :) 


Bu arada bloğum için bir Anket hazırladım, Bloğumu Nasıl Buldunuz? diye. Eğer yanıtlamak isterseniz, 1 hafta boyunca yan tarafta olacak Anketim. Yarınki yazımda görüşmek üzere... 

Sevgilerimle... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...