9 Ocak 2021 Cumartesi

Yeni Bir Yıl, Yine Uğraşlar - 2021

Yeni yılımızın, 2021'in ilk gündelik içerikli yazısından merhaba. 2021 nasıl başladı,  nasıl gidiyor biraz konuşalım istedim. İyi okumalar... :))


Yeni yıla başlamadan önce, Scrabble; yeni yıla ilk girdiğimiz saatlerde Scrabble olmak üzere Kağanımla sıkı oyun oynadık ilk üç gün biz... :)) 2020 bol oyunlu, bol sohbetli ve anları - anıları değerlendirmelerle dolu bir yıldı ama başladık mı oyun faslına doyamıyoruz hala; yeğenimle ben... :)

Yeni yıl bol yemekle başladı, oyunla da devam etti... Yeni yıl gecesi sabah 4e geliyordu uyuduk ev ahalisi olarak. Bazen tadını tam anlamıyla çıkarmak gerekiyor. Yılsonundan yılbaşına geçiş de bizim ailemiz için böyle işte. Yaşadığımız bir sene daha geçip gidiyor, ertesi gün tatil ve herkes evde bir arada... Anlamı beraberlik ve anılarla bir aradalık bizim için. :) Çok şükür..

Defneme gelince; bu dünyada ilk defa yeni yılı karşıladı ufağım. Uyuyarak ama olsun, ailemizle bir yıla daha adım attı o da. Dedim ya, 2020 yorucu bir yıl olsa bile ben kötü anamıyorum; Rabbim bize Defne'mizi verdi, iyi ki... <3 (2012 de korku senaryoları ile doluydu ama o sene de benim için özeldir. Çünkü o sene de Kağanımız dünyamıza geldi. İki yeğenimin de varlıklarına şükür...)

Daha fazla duygusallaşmadan deva edeyim.. ; 
2021'in ilk kahvaltısı, ilk kahvesi ve ilk oturması derken; ilk günün akşam yemeğine kadar benim için her şey çok güzeldi. Sonra rahatsızlandım.. Biz 2020'de olabildiğince fazla yediğimize içtiğimize dikkat ederken, bir arada iken sofrada yasaklara uyulamadı. Son üç aydır sarımsak bana dokunmuyor derken, yılbaşı sofrasındaki en sevdiğim salatanın içindeki sarımsak beni yaktı kavurdu... 

Anısı ve de dersi çok net hafizamdakalsın diye anlattım sanırım bunu; sarımsak mideme hala deli dehşet dokunuyor. Yani yeni yılın ilk ve en önemli kararı, çiğ sarımsak'a ilişmemeye çok fazla dikkat et! =)


Birarada ablamlarda kaldığımız 5 gün boyunca, yeğenlerimi gözledim durdum. Biri sanki daha geçen sene doğmamış gibi kocaman bir kız gibi geldi gözüme; diğeri saçını kestirdi hafta başında ve o saçları sağa sola yatırmak suretiyle aynada kendini inceledi durdu. Ürküttüler beni ve aynı zamanda da çok mutlu ettiler. :) 👌

Ablamlarda yeni yılın ilk beresini tamamladım, Defnecim için... Yeğenlerimi çok sevdim ve bu yıl telaş etmeyi bünyemden ve hayatımdan uzaklaştırmaya niyet ettim orada. Gerçekten çok basit bir şekilde zaman ve mekan olarak yapabileceğim her şeyde büyük endişem ve telaşım ile 2020'nin bir kısmını kendime zehir ettiğimi son 3 ayda çok net fark ettim... Bu telaşı ise son 3 ayın sonunda, şu iki haftadır başarıyla def edebilmeye başladım... 

Kendime bu durumun devamlılığını diliyorum. İhtiyaç duyan herkese de bunu başarabilmek adına iyi niyetle güzel enerjilerimi yolluyorum. Kabul edin lütfen... =) 


Geri kalmış her şeye dair el attım eve döndükten sonra, Salı gününden bu yana... İzleyeceğim dediğim film ve dizi listelerime el attım, sonra bakacağım dediğim örgülerime ve başlamayı elimdeki kitapları bitirmediğim için ertelediğim kitaplarıma yöneldim.

Tek tek örüp yaptığım kareleri uç uca birleştirerek şerit yaptım yeniden iki günde misal. Mavişimle yılın ilk oynamalarını yaptık bu aralarda... Film izledim, bir mini dizi bitirdim ilk haftadan. Sormak istediğim sorular var burada, sizde de eksiklik halini almış durumda mı acaba diye...

Yapacağım deyip yazdıklarınızı yaptıkça silmek size de daha iyi hissettiriyor mu? Bir de aynı zamanda, "ben çok kontrolcü mü oluyorum ki böyle?" dedirtiyor mu?? Ki tahminimce aşırı kontrolcü değilim ben. En azından artık değilim diyebiliriz! Kontrol edebilmek uğruna, yapamadığım şeylerin uykumu kaçırmasına izin vermiyorum misal; yarın devam edebilirim, diyorum. Birileriyle fikir alışverişi yapabilmeliyim, beni yorumlarınızdan eksik bırakmayın lütfen...

Bu hafta senenin ilk başladığım kitabı üst kolajda göründüğü üzere "Bir Ömür Nasıl Yaşanır (İlber Ortaylı)" oldu. Tüm hafta boyunca en çok dinlediğim sanatçı ise Yasmin Levi oldu... :) Dönem dönem takılıyorum bazı kişilere. Geçen sene'nin Ocak ayında sürekli Şebnem Ferah dinlediğimi de hatırlıyorum mesela... 😏




Senenin ilk biten kitabına gelince, Kağanımın bana okumam için verdiği hikâyeyi okudum geçen gece. Bu ilk kitabım oldu 2021 adına. Hafif başlamak iyidir belki de... Sene boyunca bu kadar kolay okumalar yapıp, çok yerinde düşünmeler yapabilirim inşaallah... :))

Dün küçük karelerimden 50 cm'lik iki şerit battaniye parçası çıkardım. Güzel bir iş bitirme idi benim için. Attım köşeye iç rahatlığı ile... :)) Son aldığım örgü siparişim için modelleme yaptım sonra, bu da güzel bir uğraştı. En önemlisi acele etme hallerimi burada yarı yarıya kontrol edebildiğimi görmüş olmamdı!

Sonra bir önceki gün ablamlarla sipariş ettiğimiz örgü iplerimiz gelmişti dün, akşam annem ablamlardan benim iplerini getirdi. Üst kolajda göründüğü üzere, ihtiyaçlar tamamlandı. ✌ 

Senenin ilk ip alışverişi notunu da buraya bırakmak isterim; madamella.com'dan aldık, hızlı kargo ve müşteri memnuniyeti için uğraşları hoşuma gitti. Basit bir konuydu, bir tek siyahım eksik gelmişti; arayıp bildirdim ve kontrol edip 4.siyah ipimi de göndereceklerini ilettiler. Basit bir durum sayılabilir ama ilgilenilmediği zaman çok çirkinlik çıkabiliyor. Ben ilgi alakaları için teşekkür ederim, memnuniyetimi buradan da belirteyim isterim.. :))

Velhasıl, geçen perşembeden bu cumartesiye zamanımız böyle geçti gitti işte... 2021 kendi rutini ve düzeni ile geldi bence. Veya ben öyle baktım da böyle oldu belki de. :)) Bakın bu iyimserlik değil başlı başına, gerçekçilik ile karışık pozitif bakış olabilir. Bence böyle. Yaşanması gerekenler yaşanıyor biraz da; telaş, endişe, sıkıntı ve derbeder olursan da zehir oluyor hayat aslında. 2021 bu öğretiyle devam ediyor işte, iyi ki de öyle... Uyku düzenim biraz bozulmuş halde, geceleri hala kendimle ufak savaşlarım var ama bir yerde noktayı koyup uykuya geçebiliyorum da artık... Her noktanın iyi yönleri var velhasıl... :))

Bir sonraki yazımda görüşene dek, bu yazdıklarıma yorumlarınızı da okumayı diliyorum. Sevgiyle, görüşmek üzere.. (:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...