6 Mayıs 2020 Çarşamba

Gece Kuşu'ndan Notlar #8 - Hıdırellez 2020


Bir 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan geceye daha kavuştuk. Bugün günlerden Hıdırellez ve yıllar yılı alıştığımız geleneklerden farklı bir hıdırellez yaşıyoruz bu sefer; salgın ortamında yalnız kaldık malum... :)

Benim bu gece adına biriktirdiğim çok anım var, çocukluk arkadaşlarım ve ailemle. O günlerin hatırasına da bu gece bu yazıyı yazmak istedim. Yeniden sevdiklerimizle ritüelleri gerçekleştirebilelim zamanla inşallah. (=

Bugün hıdırellez ve ben anılarla hemhal olmuş durumda, dileklerimi bu sefer sessiz ve de yalnız diliyorum. Ama kalbimde arkadaşlarım ile yan yana yazdığımız dilek kâğıtları ve de gül ağaçları var yine. Bu sene annem ile yalnız kaldık esasında, denize atamayacak olunca da hemen kağıda dökmedik.

Oysa her hıdırellezde yıllar öncesi gibi ateş yakabilme anılarımızı yan yana anar, dileklerimizi kâğıtlara yazar ve gül ağaçlarına asardık. Baktık olmadı, gül ağacını bulamadık; balkon demirlerine asar ama yan yana bu anı hep paylaşır idik... İlk arladaşlarımızla dileklerimizi yazdığımız zaman, bir "okudun!" kavgası bile çıkmıştı aramızda. Çabuk halledildi neyse ki. :)

Dilekleri denize atmak gerek diye, ya annelerimiz sabah yürüyüşlerine çıktıklarında beraber gider denize atarlar ya da birimizin babası işe giderken alır giderdi dilekleri sonra. Onlara güvenimiz de tamdı, gerçek olsun isteklerimiz diye hiçbiri açmaz idi.

Birkaç senedir hıdırellez ateşi yakamıyor oluşumuza üzülmeyi bırakmıştık ve önemli olanın yan yana olmamız olduğunu netlikle kabullenmiştik ki bu sefer de virüs ortamı sebebiyle ayrı düştük. Ama anarsam bana yine iyi gelecek hissettiğim için yazdım yine. Anılar iyi kötü iyi ki benimle... :)) 

Varsın bu sefer kâğıtlar evimde kalsın, bir dahaki sefere dek dayanacağım dedim bugün de; ben kendim yazdım dilek ve dualarımızı. Sonra yeniden, hiç olmadı yine balkon demirlerine asacağız umut dolu keselerimizi beraber diye ummaya ve bekleyişime sabır katmaya karar verdim kendimce. Bu seferki Hıdırellez de böyle işte... :) 

Hıdırellez evimize sevdiklerimize kalplerimize ve bedenlerimize, şifa mutluluk bolluk ve bereket getirsin. Amin...

**

Bu gece uzun zamandan sonra ilk defa az biraz Gece Kuşu olmaya geldim, o da günün anlam ve önemi adına... :) Evde minik bir yenidoğan bebek olunca, ilk süreçlerde gecemiz gündüzümüze karışıyor malum. Şu korona günlerinin tek iyi yanı, bir bebeği büyütürken tüm anlarını doya doya yaşayabilme durumu oldu. Hiçbir telaşımız olmadı gelen gidenden, bebek uyumamış olsa dahi sabah uykusu ile toparlanabildik böylece.. Her süreç kendine münhasır, her an kendi halinde güzel işte. :) Çok şükür.

***
Ve bu yazım için bahsetmek istediğim son konum, hem her şeyi hem de hiçbir şeyi kapsıyor benim için...

Bu ara hem her şeyi yapmak istiyor ve onun için çabalıyoruz, hem de sanki hiçbir şey yapamıyor gibi günleri geçiriyoruz. En azından ben, ikilem içinde gidip geliyorum. Farkettim ki kendime yine çok yüklenesim gelmiş halde bulunuyorum. Ne yapsam az geliyor, neyi yapmasam içime dert oluyor...

Derken bu hafta farkettiğim şey, beni duraklatıp sakinleştirmeyi başardı işte. Hem her şeyi yapar hem de hiçbir şeyi yapamaz iken, duraklamak istediğime ve buna ihtiyaç duyduğuma şahit oldum. Hiçbir sorumluluğum yokmuş gibi davranıyorum ara ara, sadece birkaç gün olsa bile...

Belki de tek ihtiyacımız budur dedirtti bu durum bana. Hepimizin birbirimiz adına ve etkisi altında, isteksiz devam ettiği noktalardan kurtulup bir duraklama haline kavuşmalı belki de. Kimi bunu ilk zamanlar yaşadıkları şokla atlattıklarını söylüyor, ben ise ara ara bu durumu tekrarladığıma şahit oluyorum. 

Velhasıl, bir öyle bir böyle derken devam edebilmenin yollarını ben de bu sıra arayıp buluyorum. Duraklıyor, devam ediyor, yorgunluğumu attığım anda daha hızla devam etmeye uğraşıyorum ama yalnız olmadığımı da zamanla daha net anlıyorum. Ben bu sıra düşünceler arasında devam ediyorum. Daha çok yazıp okumak mümkün olsun istiyordum, şu sıra mümkün olabilir durumda neyse ki. Ama bu hafta kendi kendime nazar değdirdiğime de şahit oldum, helal olsun bana. :))

****
Cümlemize sabır, övgü ve hıdırellez niyet duasını armağan ediyorum. Uyku öncesi hıdırellez ritüelleri giremeyen her eve güzel hıdırellez duası ve niyetleri ile huzur, sağlık, mutluluk, bereket dolsun diliyorum. 👏✌

Sevgilerim ve güzel dileklerimle... İyi ki oradasınız ve iyi ki anılarımız var. 💜💛 :) Bir de iyi ki bloğum var. Kiminin anlamını anlatması zor olsa da, içimi her türlü cümle ile dökebilmenin değeri şu an için yine paha biçilemez benim için işte... 🙋

Kısa zamanda yine görüşürüz inşallah... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...