30 Haziran 2019 Pazar

Pazar Yazısı #60 - Verimli Haftanın Pazarı


Bir pazarı daha bitirdik ve uzun zamandan sonra en gönül rahatlığıyla bitirdiğim hafta olarak tarihlere yazılmalı, 24-30 Haziran haftası... :) Ben kendisini çok sevdim doğrusu.



Bu hafta yer egzersizlerime yeniden döndüm ve yaz ayının etkisiyle de bir aksilik olmadıkça sürdürecek, diliyorum ki kışa da bir alışkanlık olarak devam ettirmeyi sürdüreceğim. :) (üstteki fotoğraflarım bugünkü yer egzersizlerim sırasında çektiğim fotoğraflarım.)


Bugün tüm haftayı değerlendirdim kendimce; Salı, Perşembe, Cumartesi ve Pazar (yani bugün) olmak üzere, 4 gün yer egzersizlerimi ihmal etmeden sürdürdüm ve öyle bitirdim haftayı. İtiraf ediyorum, çok uzun zaman oldu yer egzersizlerimi bir hafta boyunca böyle istikrar ile sürdüremeyeli... Aksi bir durum olmadıkça da, fizik tedavilerimin olmadığı günler bu rutinime devam edeceğim! :) 

Bu sene mevsim geçişlerinde yine çok sıkıntı çektiğimden sebep, abartısız 7-8 haftadır "bu hafta kesin yer egzersizlerime başlıyorum" diye karar verip, o kararımı bir türlü düzenli şekilde gerçekleştiremedim. Kimi zaman belim ağrıdı, kimi zaman soğuklardan ötürü kasılmalarım meydana geldi, çoğu zaman da acayip yorgunluklarım beni vurdu... Kas Erimesi hastası olduğum için, bu belirtilerin hiçbirini es geçemiyordum da tabi; ama öyle basit olan ağrıları da umursamama becerisine ve de iyiliğine de sahibim artık şükür ki. Eskiden en küçük bir ağrıda bile birçok şeyin düzelmesini beklemem gerekiyordu. Artık daha tahammüllü, daha iyiyim birçok ağrı ve sıkıntıya karşı ama. :) 

Neler Yaptım Peki;

Salı günü ilk yer egzersizlerime başlama günüm olarak, ısınma hareketlerimle başladım ama kendimi fazlasıyla yapabiliyorum hissinin güzelliği ile dinlenip devam ederek sürdürdüğüm egzersizlerimle yorduğumu, babam beni yerden kaldırdıktan yaklaşık 1,5 saat sonra otururken anladım! :) Yer egzersizlerimde, oturma pozisyonunda gerdirmelerimi, sırtüstü pozisyonda ayaklarımı gerdirir iken kol hareketlerimi ve yüz üstü pozisyonunda iken de bacaklarımın arka kısmının kaslarını gerdirme ve çalıştırma hareketlerimi yaptım... Sonuç olarak; o gece karın kaslarımın ağrısı ve de kol bacak hassasiyetim ile öyle güzel uyudum ki, beden yorgunluğu ile uyuma lüksüme bir kez daha kavuştuğuma çok memnun şekilde ve dinç olarak da ertesi sabaha uyandım! =)

Perşembe günü Yalova'da fizik tedavim vardı ama fazlasıyla hafif hareket yaptık, fizyoterapistimin izinde olduğu sebebiyle, başka fizyoterapistle. Bende eve gelince akşam üstü yer egzersizlerime yine ısınma hareketlerim ile başladım ama bu sefer yer egzersizlerimi biraz daha kısa tutmam gerekti... Oturur pozisyonda gerdirmelerimi yaptıktan sonra küçük bir yarı yatar pozisyonda sırtım koltuğa doğru gitti; yarı oturur yarı yatar pozisyonda kalınca, bir nefes kesilmesi yaşadım o sırada. Çarçabuk annemler kurtardı da, yüz üstü gerdirme ve egzersizlerimi yapıp kalktım o gün... Ama yine bir kırk beş dakika vakit geçirdim yer egzersizlerimle, güzel uyumama ve karın kaslarımın rahatlığına sebep oldu o gün de... :)


Cumartesi günü yer egzersizlerime ısınma hareketleri ile başladım yine ama bu sefer yere otururken direkt koltuğun hemen dibine dizüstü duracağım ve de  kollarım koltukta iken diz üstü pozisyonunda durabilmeyi geliştirmeye çalışabileceğim şekilde indim yere (üstteki fotoğraf kolajlarında, bugünün de fotoğraflarında görebileceğiniz üzere.) Diz üstü pozisyonunda durabiliyorum ama dizimde öyle hassasiyet varmış ki, kemiklerim direkt yere batıyor ve derim hiçbir şekilde beni korumuyormuş gibi hissediyorum. Sanırım, yapa yapa yeniden o pozisyonu kanıksayacağım. Zira çok eskiden dizüstü pozisyonunda durabiliyor ve hiç böyle bir sıkıntı yaşamıyordum! :) Kısacası dün de; dizüstü pozisyonunda bel boşluğumu geriye ittirip düzleştirerek, karın ve bel kaslarımı çalıştırmalarıma başladım, yüzüstü ve yan pozisyonlarımdaki hareketlerimle de egzersizlerimi bitirdim... 


Bugüne gelince; önceki günden sonra, bel ağrımın birkaç haftadır en hafif derecedeki ağrısı ile uyandım. Öğle vakti başladığım egzersizlerim, hiç şüphesiz salı günü gibi en verimli çalıştığım bir diğer gündü. Tüm bu durumlar yerden mutlu bir şekilde kalkmama da sebep oldu işte. :) Bugün önce dizüstü pozisyonda bel gerdirme hareketlerimi yaptım, ki bu hafta bana en iyi gelen hareketlerden biri oldu; bel boşluğu sorunumu halleder ve bel kaslarımı güçlendirirsem, şüphesiz daha rahat olacağım! Sonra yüzüstü pozisyonda ve otururken de yine hareketlerimi yaptım. Ama en önemlisi, babamla bel gerdirmelerimi de yaptık, sonrasında o benim sırtıma sırtını yasladı olabildiğince o pozisyonda da gerdirdim kendimi... :)


Sonuç olarak; mutluyum... =)

Bugün fizik tedavim olmadığı günlerde yaptığım yer egzersizlerimle bu haftayı değerlendirdim ki, verimliliğimi bir kez daha göreyim ve yarın başlayacak yeni haftada, hiçbir bahaneye sığınmayayım ve böyle devam edeyim... En şahane pazarlarımdan biri idi bugün; haftayı dolu dolu geçirmiş ve bugünü de verimli kılmışım, beden yorgunluğum ile uyuyacağım ya yine bugün de, benden mutlusu yok şu an...

Allahım bugünlerimizi aratmasın; ilerlemek için umudum daha da fazla var şimdi, sıcak havanın etkisi ile kaslarımın bana izin verdiğinin göstergesi olan bu gelişmelerle, ilerlemek için daha da fazla umudum var şimdi. Bir maşallahınızı alırım! :) Kollarım fazlasıyla güçsüz, özellikle koltuğa tutunarak durduğum zaman dilimlerinde; yere indiğimde tekrar koltuğa doğru kalkmam mümkün değil mesela. Ama bir şekilde devam ederken, sırt ve kol kaslarımı da geliştirebileceğimi düşünüyorum. Şimdilik bel ve bacak gerdirmelerim önceliğim durumunda, devamı gelecek ve bu yaz böyle gidersem daha iyi şekilde geçirebileceğim bir kışa doğru götüreceğim bu işin sonunu! :)

Mutlu bir hafta bizim olsun. Devam edersem haftalık egzersiz günlüklerim de gelir artık diye umuyorum. Bu ilk haftanın egzersiz günlüğü olsun, yeniden başlangıç ve milat olsun!

Sağlık, Güç ve mutluluk hepimizle olsun. Sevgilerimle... (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...