9 Haziran 2019 Pazar

Pazar Yazısı #59 - Rutine Dönüş Pazarı


Geçen hafta bugün bayram tatili sebebiyle ablamlarla beraber Balıkesir/Güre'ye, Saniye kivramla Kamil kivramlara gitmiştik ve dün akşam üzeri evimize döndük yeniden... :) Bir haftalık tatilin ardından, sevdiklerimizle geçirdiğimiz güzel günlerin ardından; yeniden rutine dönme günümüzdü bugün. Çantalar boşaltıldı, rutine dönme hazırlıkları olarak kıyafetler yapıldı ve de yeni hafta başlamadan iyice dinlenildi... :)

Evden uzaklaşıp soluklanmak kadar, eve dönmesi de güzel tabii... :)


Haziran 2019 Ramazan Bayram tatilinde Balıkesir/Güre'de ailecek beraberdik de, uzun zamandır ablamlarla beraber yapmadığımız yolculuğu yaptık yine. Gitmesi de, orada vakit geçirmesi de, gelmesi de benim için ayrı eğlenceli ve lezzetliydi her şeyiyle... (:

2019 başladı başlayalı oynamadığımız kadar "okey" oyunu oynadık mesela, yemesi ve oturup sohbeti boşluğu bol bir tatildi. Kalabalığa girdin mi sevdiklerinle, orada mutlaka yeniyor ya hani; atıştırmalıkları baya kaçırdım bu tatilde ama döndüm yine rutinime...

Saniye kivramların şimdiki oturduğu bölge, çok sessiz sakin bir bölge idi ve gezme fırsatım da doğdu bu arada biraz... Üç kez o çevrede gezme fırsatı buldum ki, bu normal zamanda oturduğumuz bölgede bile bir haftada çıktığım sıklığa eş değer değil... Ama tabii Güre'nin de kendince eksi yanları vardı, misal sivrisinekleri! :) Gerçi Edremit Belediyesi'nin whatsapp'ından şikayetimizi dile getirdik ve ilgileneceklerini yazdılar... Güre henüz benim kendi başıma gezebileceğim gibi yollara sahip değildi, o yüzden hep annemlerle veya ablamla çıktım dışarı. Ama yine de güzeldi. Dilerim, o özgürlüğe hep sahip olabilirim; öncelikle kendi şehrimde, hem de her şehrimizde...

Bugün rutine dönüş pazarımız ya her birimizin; çalışan, okuyan veya çalışıp okumasa da tedavilerine ve gündelik işlerine devam edecek olan herkesin! Bizim evde ve bir hazırlıkla geçti işte. Ben tatil için yanımda götürdüğüm örgümle beraber vakit geçirdim bugün daha çoğunlukla, geri kalan kısmını bitirdim; elimde olan ipi bitirdim, tabii eşyalarımı toparladıktan ve de kendime geldikten sonra... :) (Etol tarzı bir şal oldu, oldukça sade ama benim düşünceme göre oldukça şık. Fazla ipleri kesildikten ve de ütüsü yapıldıktan sonra, manken üzerinde de fotoğrafını çeker ve buraya atarım fotoğrafını.) 

Tatile gelince, bayram tatilinde iki kitap okudum; bir yazı yazabildim buraya (ki kendisi burada), instagramımda da paylaşım yapabildim, ablamla beraber oturup örgü de örüp anda da kalabildim, Kağanımla oyun oynayıp çizgi film de izledim... Bana göre ideal bir tatildi tabii, sakinlik ve sevdiklerimle dolu. Sanırım tek eksi yanı, kalabalıkta çok yemesi ve rutin düzenden sapması idi benim için. Ama gel gelelim, tatiller de bunun içindir değil mi; birarada iken olur öyle şeyler... :)


İşte bitmek üzere olan bir rutin pazarında iken, demek istiyorum ki; yapacak çok iş var, rutine dönmek ve bedeni toparlamak da zor ama yapılamaz değil. Tatil bitti, kendimize ve rutine dönme vakti şimdi. :) Böyle bir zaman dilimine başlamak için de pazar gününden başka bir gün düşünemiyorum ki... Diyebilirim ki, yenisi olacak bu deli dolu tatillerin gelecek yine bir başka fırsatta! (: Kendime çeki düzen verme fırsatını daha sıkıca ele alma zamanımın geldiğine az biraz ürkütücü gözle bakıyorum bu sefer ama bir dahakini daha durdurulamaz atlatmamak için daha iyi olmam gerek ya... Egzersizlerimi, yeme içme düzenimi ve hazırlamam gereken kendi düzenim doğrultusunda planlarımı rutinde uygulamaya geçirmem gerekiyor yine bu hafta. Hadi hayırlısı diyelim bundan sonra da, verimli bir süreç benimle ve bizimle olur inşallah!


Rutine dönme pazarımız çok kararlı bitsin ve sonrası hepimizin istekleri için verimli olsun diliyorum. :) (Hani hiç yapmadığım değil ama bir haftalık kendime gösterdiğim bazı müsemmaları sürdürme isteğim baki şu anda benimle sadece. Kolaya ne çabuk alışıyor insan!) Sizin tatiliniz nasıl geçti, rutine dönebildiniz mi çabukça? Öneriniz var mı bana da, bir yavaştan alma hali hakim bende şu saatlerde hala! 

Ya siz, siz nasıl geçiyorsunuz böyle zamanlarda rutine? Benim motivasyonum kitaplar ve müzik oluyor çoğunlukla. Okumamı bekleyen kitaplarım için sabırsızlanıyorum yine. Yeni haftada görüşmek üzere; mutlu pazarlar ve mutlu haftalar diliyorum hepimize... =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...